Hyperloop Desert Campus – THE DIRT

0
Hyperloop Desert Campus – THE DIRT

Φανταστείτε να περνάτε μέσα από έναν μεγάλο πνευματικό σωλήνα με ταχύτητες έως και 760 mph (1.200 kmh). Το 2012, ο Έλον Μασκ, ιδρυτής της Tesla, πρότεινε ακριβώς αυτό με το δικό του Σύστημα μεταφοράς Hyperloop. Κλεισμένοι σε σωλήνα χαμηλής πίεσης, οι επιβάτες και το φορτίο θα μπορούσαν να επιταχυνθούν σε τροχιές μαγνητικής αιώρησης από το Σαν Φρανσίσκο στο Λος Άντζελες σε μόλις 35 λεπτά. Για να τονώσουν την καινοτομία, η Tesla και η Space X αποφάσισαν να κάνουν τις αρχικές τους τεχνολογίες Hyperloop ανοιχτού κώδικα. Διάφορες ομάδες στις ΗΠΑ και την Ευρώπη – συμπεριλαμβανομένων των Virgin Hyperloop One, Hyperloop Transportation Technologies και Transpod – έκτοτε ανταποκρίθηκαν στην πρόκληση, αναλαμβάνοντας αναλύσεις σκοπιμότητας, δημιουργώντας πρωτότυπα τεχνολογιών επιβατών και πίστας, ακόμη και δημιουργώντας πίστες δοκιμών μήκους μιλίων. Η Wall Street Journal δήλωσε ότι υπάρχει τώρα ένα πραγματικό «κίνημα Hyperloop» σε όλο τον κόσμο.

Κάψουλα επιβατών πλήρους κλίμακας της Hyperloop Transportation Technologies στο Puerto de Santa Maria, Ισπανία / Hyperloop Transportation Technologies
Συναρμολόγηση τροχιάς Hyperloop στην Καλιφόρνια / Hyperloop Transportation Technologies
Virgin Hyperloop One κάψουλα και δοκιμαστικό κομμάτι / Virgin Hyperloop One

Τώρα, ο Διαγωνισμός Νέων Αρχιτεκτόνων (YAC) ανακοίνωσε μια διαγωνισμός ιδεών για ένα οραματικό (και φανταστικό) Hyperloop Desert Campus έξω από το Λας Βέγκας της Νεβάδα, το οποίο υποστηρίζουν ότι είναι η τέλεια τοποθεσία για πειραματισμούς. Το YAC ελπίζει να αξιοποιήσει το πνεύμα ανοιχτού κώδικα της αναζήτησης ενός Hyperloop δημιουργώντας νέα μοντέλα σχεδιασμού και συνεργασίας σχεδιασμού.

Ο διαγωνισμός είναι επίσης μια ευκαιρία για ομάδες νέων σχεδιαστών πολλών ειδικοτήτων να φέρουν τις τολμηρές ιδέες τους μπροστά σε μια κριτική επιτροπή που αποτελείται από τον αρχιτέκτονα Kazuyo Sejima, τον βραβευμένο με Pritzker ιδρυτή της SANAA. Carlo Ratti, κορυφαίος αρχιτέκτονας και μηχανικός. και ο Winy Maas, συνιδρυτής και κύριος αρχιτέκτονας της ολλανδικής εταιρείας MVRDV.

Hyperloop Desert Campus / YAC

Οι σχεδιαστές, οι αρχιτέκτονες τοπίου, οι αρχιτέκτονες, οι μηχανικοί και οι καλλιτέχνες θα έχουν σημαντικό ρόλο να διαδραματίσουν στην επιτυχία οποιωνδήποτε προτεινόμενων δικτύων Hyperloop. Οι σταθμοί και οι εγκαταστάσεις πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς και προσβάσιμοι. Η υποδομή του σωλήνα πρέπει να ενσωματωθεί προσεκτικά στις υπάρχουσες κοινότητες και τοπία. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι διοργανωτές πιστεύουν ότι χρειάζεται ένα ερευνητικό κέντρο. «Ένα Hyperloop δημιουργείται από όλη την ταξιδιωτική εμπειρία — από την αγορά του εισιτηρίου μέχρι την ψυχαγωγία κατά τη διάρκεια της διαδρομής. Η σκέψη για το Hyperloop είναι να σκεφτόμαστε τους σταθμούς του, την επικοινωνία του, τον αντίκτυπό του στον κόσμο, στις πόλεις και στις κυβερνήσεις: ένα περίπλοκο σύστημα που απαιτεί έρευνα, δοκιμές και εκπαίδευση».

Οι διοργανωτές επιδιώκουν να εμπνεύσουν διεπιστημονικές ομάδες για να δημιουργήσουν μια βιώσιμη ερευνητική κοινότητα στις ακραίες συνθήκες της ερήμου Μοχάβε. Χωρίς να λείπει το δράμα, περιγράφουν την τοποθεσία ως ένα μέρος «φλεγόμενων οριζόντων που κατοικούνται από αλεπούδες άμμου και από μια τραχιά και εχθρική βλάστηση. ένας τόπος σκαλισμένος από χιλιετίες μοναξιάς που είναι συνηθισμένος στο κουδούνισμα του φιδιού και την κραυγή των αρπακτικών πουλιών και δεν ανέχεται εύκολα τα ανθρώπινα όντα».

Για το φανταστικό Hyperloop Desert Campus, το YAC αναφέρει ότι δεν υπάρχουν περιορισμοί στο ύψος των κτιρίων ή στο βάθος των ανασκαφών. Ωστόσο, σημειώνουν ότι η έλλειψη νερού στο Λας Βέγκας σημαίνει ότι η πανεπιστημιούπολη θα χρειαστεί να βελτιστοποιήσει τη συλλογή και τη χρήση του νερού. «Ο σχεδιασμός τοπίου θα είναι δυνατός μέσω τεχνικών xeriscaping, δηλαδή ο σχεδιασμός «ξηρών κήπων», όπου μπορούν να χρησιμοποιηθούν εκθαμβωτικά αυτόχθονα είδη όπως φοίνικες, κάκτοι και γιούκα».

Οι Hyperloopers πιστεύουν ότι το δίκτυο σωλήνων θα είναι το πιο ενεργειακά αποδοτικό σύστημα μεταφοράς στον κόσμο. Ως εκ τούτου, η πανεπιστημιούπολη χρειάζεται επίσης να μοντελοποιήσει τη βιωσιμότητα παράγοντας τη δική της ηλεκτρική ενέργεια.

Οι ιδέες του σχεδιασμού θα πρέπει να περιλαμβάνουν ένα δημόσιο κέντρο υποδοχής, με αίθουσα δεξιώσεων, μουσείο, διαδρομή περιήγησης, αρένα και εστιατόριο. Τα κεντρικά γραφεία θα πρέπει να περιλαμβάνουν εργαστήρια, γραφεία, διαμερίσματα και γυμναστήριο και πισίνα για το προσωπικό. Τέλος, ένα εκπαιδευτικό κέντρο θα πρέπει να περιλαμβάνει αίθουσες διδασκαλίας και πρόσθετα εργαστήρια.

Ο νικητής του πρώτου βραβείου θα πάρει 8.000 € (9.400 $), ο δεύτερος νικητής 4.000 € (4.700 $) και ο τρίτος νικητής, 4.000 € (2.300 $). Δύο επιπλέον «χρυσές αναφορές» θα λάβουν έπαθλα 500 ευρώ (588 $) και θα υπάρξουν 10 τιμητικές αναφορές.

Οι εγγραφές λήγουν στις 20 Σεπτεμβρίου 2020 και οι αιτήσεις στις 23 Σεπτεμβρίου 2020. Κάθε ομάδα πρέπει να περιλαμβάνει τουλάχιστον ένα μέλος ηλικίας 18 έως 35 ετών. Δεν υπάρχουν περιορισμοί ως προς τον αριθμό των μελών της ομάδας, τους κλάδους ή τις τοποθεσίες τους.

Ένας άλλος διαγωνισμός που αξίζει να εξερευνήσετε: το Λύκειο, δημιουργοί ταξιδιωτικών υποτροφιών, διοργάνωσαν α διαγωνισμός σχεδιασμού ανοιχτός σε φοιτητές αρχιτεκτονικής τοπίου. Το Governor Ames Estate στο North Easton της Μασαχουσέτης θα γίνει η καρδιά μιας νέας πολιτιστικής περιοχής.

Λύκειο

Οι σπουδαστές σχεδίου έχουν την αποστολή να δημιουργήσουν ένα περίπτερο εκδηλώσεων 1.500 τετραγωνικών ποδιών (139 τετραγωνικών μέτρων) κοντά ή εντός του αποτυπώματος του Estate House. Στόχος είναι το περίπτερο να δημιουργήσει μια «μοναδική σχέση με το σχεδιασμένο τοπίο που μπορεί να βελτιώσει την εμπειρία του επισκέπτη και να προσφέρει μια πλατφόρμα για κοινότητα, οικογενειακές συγκεντρώσεις και γιορτές».

Αρχιτέκτονας τοπίου Stephen Stimson, FASLA, ιδρυτής της Stephen Stimson Associates, είναι μέλος της κριτικής επιτροπής. Ο νικητής της πρώτης θέσης θα λάβει $12.000 και μια τρίμηνη ταξιδιωτική υποτροφία, με παρόμοια δελεαστικά βραβεία για τους νικητές της δεύτερης και τρίτης θέσης. Οι αιτήσεις υποβάλλονται έως τις 14 Μαΐου 2021.

Schreibe einen Kommentar