10 ακόμη πράγματα που πρέπει να κάνετε τον Φεβρουάριο Για τον Κήπο « giantveggiegardener

2
10 ακόμη πράγματα που πρέπει να κάνετε τον Φεβρουάριο Για τον Κήπο « giantveggiegardener

Μπορεί να μην μπορούμε να βγούμε στους κήπους μας τώρα, αλλά είναι καιρός να ασχοληθούμε με πράγματα που πρέπει να κάνουμε για να ετοιμαστούμε για τον κήπο. Ο Μάρτιος θα είναι η ώρα έναρξης των σπόρων και θα υπάρξουν πολλά να γίνουν πριν γι‘ αυτό. Θα αναλύσω μερικά από αυτά τα στοιχεία στις επόμενες αναρτήσεις, καθώς βλέπω ότι υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες που μπορώ να προσφέρω.

1. Πηγαίνετε πάνω από την τρέχουσα προσφορά σπόρων σας. Οργανώστε το. Απαλλαγείτε από τυχόν σπόρους ηλικίας άνω των 3 ετών, εκτός εάν τους καταψύξετε. Οι φρέσκοι σπόροι είναι απαραίτητοι για καλή βλάστηση. Οι παλαιότεροι σπόροι έχουν μικρότερη επιτυχία στη βλάστηση.

2. Αποφασίστε ποια λαχανικά θέλετε για φέτος και παραγγείλετε τυχόν σπόρους που μπορεί να χρειαστεί να πάρετε από τους καταλόγους σπόρων.

3. Μιλήστε με το φυτώριο της περιοχής σας για να δείτε τι μπορεί να μεγαλώσει φέτος. Δίνω μια λίστα στα δικά μου και μου λένε τι μεγαλώνουν για να μην κάνω διπλό. Προτιμώ να τους αφήσω να κάνουν την καλλιέργεια, απλώς θέλω να καλλιεργήσω τόσες πολλές ποικιλίες που μπορεί να μην έχουν, οπότε πρέπει να ξεκινήσω μερικές με σπόρο.

4. Προμηθευτείτε τυχόν λιπάσματα, βελτιωτικά, κομπόστ, θρεπτικά συστατικά, μυκοριζικά και βιομικρόβια που μπορεί να χρειαστείτε για τα λαχανικά. δηλ. ντομάτες, γιγάντιες κολοκύθες

5. Ελέγξτε τα αναπτυσσόμενα κουτιά φωτός για να βεβαιωθείτε ότι λειτουργούν. Προμηθευτείτε νέους λαμπτήρες εάν χρειάζεται.

6. Ελέγξτε τα ψάθες θέρμανσης για να βεβαιωθείτε ότι λειτουργούν και να λάβετε περισσότερα εάν χρειάζεται. Πέρυσι είχα ένα και παρήγγειλα ένα άλλο καθώς η ανάπτυξη των σπόρων μου επεκτάθηκε.

7. Εξετάστε το ενδεχόμενο να αγοράσετε ένα στρώμα σπόρων θερμοστάτης. Πέρυσι έπρεπε να πάρω ένα γιατί τα χαλάκια θέρμανσης σπόρων ήταν πολύ ζεστά και έκαιγαν τους σπόρους πριν προλάβουν να βλαστήσουν. Τα χαλάκια παραμένουν 10° F πιο ζεστά από τη θερμοκρασία περιβάλλοντος του δωματίου, επομένως, αν έχουμε ένα πραγματικά ζεστό ελατήριο και η θερμοκρασία είναι 80° F στο εσωτερικό, τότε η θερμοκρασία θα ήταν 90°F στις σπόρους-πολύ ζεστά. Ο θερμοστάτης θα διατηρήσει τις θερμοκρασίες Εγώn τις γλάστρες σε όποια είναι η καλύτερη θερμοκρασία βλάστησης.

7. Αγοράστε αρχικό μείγμα σπόρων εδάφους. Χρησιμοποιώ το Metro Mix 100 για να ξεκινήσω τους σπόρους. Αυτό το υλικό είναι υπέροχο. Το νερό δεν κυλά από τη «βρωμιά» όπως πολλά εδάφη εκκίνησης των σπόρων

8. Καθαρίστε και αποστειρώστε τυχόν δοχεία που σκοπεύετε να επαναχρησιμοποιήσετε για την έναρξη ή τη μεταφύτευση δενδρυλλίων. Χρησιμοποιήστε αναλογία χλωρίνης 10% προς νερό για να ξεπλύνετε τα δοχεία.

9. Αγοράστε τυχόν δοχεία που μπορεί να χρειαστείτε για την έναρξη/μεταφύτευση σπόρων. Τα περισσότερα καταστήματα κηπουρικής πωλούν έως και 3″ σε γλάστρες τύρφης. Αν θέλετε ένα δοχείο τύρφης 4 ιντσών, μεταβείτε στο Territorial Seeds. Είναι οι μόνες που έχουν αυτό το μέγεθος. Τα χρειάζομαι για τις γιγάντιες ποικιλίες μου γιατί μεγαλώνουν τόσο γρήγορα. Μου αρέσουν επίσης τα φλατ που έχουν ανασηκωμένο καπάκι. καλό για βλάστηση.

10. Διαβάστε τουλάχιστον ένα καλό βιβλίο κηπουρικής που σας ενδιαφέρει κάθε μήνα κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Έχω σχεδόν τελειώσει με το „Four Season Gardening“ του Eric Coleman και μόλις παρήγγειλα το „The Compost Tea Brewing Manual“ της Elaine R. Ingham.

Schreibe einen Kommentar