Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τα λουλούδια Borage

0
Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τα λουλούδια Borage

Λουλούδι Borage Έννοια, συμβολισμός, ιστορία, πολιτιστική σημασία και πώς να μεγαλώσετε στο σπίτι

Υπάρχουν εκατοντάδες είδη λουλουδιών που είναι βρώσιμα, αλλά λίγα τρώγονται τόσο ευρέως όσο το άνθος του μποράγου. Αυτά τα μικρά μπλε έως μοβ λουλούδια δεν είναι μόνο ασφαλή για κατανάλωση, αλλά κάνουν επίσης υπέροχα διακοσμητικά τόσο στον κήπο όσο και ως κομμένα λουλούδια σε εσωτερικούς χώρους. Ως ετήσιο βότανο που αναπτύσσεται καλά σε πολλά κλίματα και συνθήκες, είναι μια διασκεδαστική προσθήκη σε κάθε κήπο ή τοπίο. Εδώ θα σας μάθουμε όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τα άνθη του μποράγου και τα φυτά που τα παράγουν.


Λουλούδια Borage – Τα βασικά γεγονότα

Γνωστά και ως αστεράκια, τα άνθη του μποράγου είναι μικρά μωβ, λευκά ή μπλε άνθη με σχήμα αστεριού. Είναι βρώσιμα και χρησιμοποιούνται ευρέως σε τρόφιμα και ποτά. Έχουν επίσης κάποιες παραδοσιακές ιατρικές χρήσεις στη βοτανολογία, εκτός από το ότι συμβολίζουν το θάρρος και τη γενναιότητα.


Σχετικά με το λουλούδι Borage

Σχετικά με το λουλούδι Borage

Τα άνθη του μποράγου δεν είναι το μεγαλύτερο λουλούδι, αλλά τραβούν τα βλέμματα χάρη στα έντονα μυτερά λουλούδια σε σχήμα αστεριού με πέντε πέταλα. Έχουν μια πλούσια ιστορία νοήματος και χρήσης που χρονολογείται από τις ημέρες της Αρχαίας Ελλάδας. Τα οφέλη του λουλουδιού μποράγου εκτείνονται από τον κήπο στην κουζίνα.

Οικογένεια και Γένος

Το Borago officinalis πέφτει στο Boraginaceae οικογένεια στην ταξινόμηση των φυτών που περιλαμβάνει παρόμοια ανθοφόρα φυτά όπως το Forget Me Nots και άλλα βότανα όπως το alkanet και το comfrey.

ο Γένος Barago περιλαμβάνει πέντε στενά συγγενικά είδη, από τα οποία το Borage είναι το πιο γνωστό. Μερικά από το γένος Borago είναι πολυετή αντί για ετήσια, αλλά δεν μοιράζονται όλα τα εδώδιμα ή φαρμακευτικά χαρακτηριστικά του Borage. Έχουν όλα παρόμοια καμπάνα ή λουλούδια σε σχήμα αστεριού σε μπλε, μοβ ή λευκό.

Το φυτό μποράγιο που παράγει αυτά τα μικρά μωβ λουλούδια είναι ένα ετήσιο βότανο. Η ετήσια ανάπτυξή του σημαίνει ότι πεθαίνει εντελώς κατά τη διάρκεια του χειμώνα και πρέπει να αναπτυχθεί ξανά από σπόρους την άνοιξη. Ακόμη και σε θερμά κλίματα όπου ο χειμώνας δεν σκοτώνει τα φυτά, θα πεθάνουν φυσικά μετά από ένα χρόνο περίπου ανάπτυξης μετά την ανθοφορία για μεγάλο χρονικό διάστημα και τη διάδοση των σπόρων. Το Borage στέλνει μεγάλες αιχμές κατσαρώματος μεμονωμένων λουλουδιών, με πολλαπλές ανθοφορίες να εμφανίζονται ταυτόχρονα. Αυτό σας δίνει την ευκαιρία να κόψετε μικρές δέσμες λουλουδιών για ανάμειξη σε μπουκέτο ή για βρώσιμη χρήση.

Χρώματα και ποικιλίες

Χρώματα και ποικιλίες λουλουδιών Borage

Τα φυτά αγριοβόρακα αναδεικνύουν δύο διαφορετικά χρώματα στο ίδιο φυτό. Τα λουλούδια είναι πιο κοντά στο ροζ ή ματζέντα όταν ανοίγουν για πρώτη φορά και μετά μεταμορφώνονται γρήγορα σε ένα πλούσιο μωβ έως μπλε λουλακί χρώμα.

Η προσεκτική αναπαραγωγή έχει δημιουργήσει μια σειρά από ενδιαφέρουσες ποικιλίες που χρησιμοποιούνται συνήθως σε σχέδια εξωραϊσμού και κήπων. Το ‚Alba‘ είναι μια δημοφιλής ποικιλία με καθαρά λευκά άνθη, που συχνά παράγουν πυκνές ομάδες ανθέων σε σχετικά κοντά φυτά κάτω των 12 ιντσών σε ύψος. Τα φυτά μποράγου «Varigata» έχουν ανοιχτό έως μέτριο μπλε άνθη και λευκά στίγματα φύλλα που συμπληρώνουν τις ανθοφορίες.

Ετυμολογική σημασία

Το όνομα Borage Έχει υποστηριχθεί ότι είναι παραφθορά των πρώιμων αγγλικών λέξεων για το θάρρος, αλλά εντοπίζεται με μεγαλύτερη σιγουριά στις λατινικές και αραβικές λέξεις που αναφέρονται στην τραχύτητα των φύλλων του. Όλη η οικογένεια Borago έχει τραχιά και τριχωτά φύλλα, επομένως δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι το όνομα προέρχεται από αυτές τις αναφορές.

Εγγενής περιοχή και εποχή

Λουλούδι Borage Εγγενής σειρά και εποχή

Το Borage είναι εγγενές στο μεσογειακός, γι‘ αυτό και έχει τόσο μεγάλη ιστορία χρήσης που χρονολογείται από την Αρχαία Ελλάδα. Διαδόθηκε ευρέως από εμπόρους σε όλη τη Μεσαιωνική περίοδο, φέρνοντάς το στο μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης και σε μεγάλο μέρος της Μέσης Ανατολής. Το σύγχρονο εμπόριο το εισήγαγε και στις ΗΠΑ και στην Ασία, όπου ευδοκιμεί και σε πολλούς τομείς.

Έχει πολιτογραφηθεί σε πολλά από τα πιο δροσερά μέρη της Ευρώπης παρά τη μεσογειακή του προέλευση, καθώς είναι ένα παραγωγικό φυτό επανασποράς που δεν πειράζει να πεθάνει τον χειμώνα. Βλασταίνει εύκολα σε θερμοκρασίες εδάφους πάνω από 60 βαθμούς F, επιτρέποντάς του να αναδυθεί σχετικά νωρίς την άνοιξη.

Τοξικότητα και φιλικότητα προς τις μέλισσες

Παρά το γεγονός ότι χρησιμοποιείται για τροφικούς και ιατρικούς σκοπούς, το βόρακα έχει χαμηλή τοξικότητα για τον άνθρωπο και υψηλή τοξικότητα σε γάτες και σκύλους. Είναι ένα πολύ ελκυστικό φυτό για τις μέλισσες και άλλα έντομα επικονίασης.

Τα περισσότερα σκυλιά και γάτες δεν τρώνε εύκολα το μποράτζο, αλλά μπορείτε πάντα να το κρατήσετε μακριά από κρεμαστά ή μεγαλωμένα φυτά, εάν είναι πρόβλημα. Οι άνθρωποι μπορούν να αποφύγουν τυχόν προβλήματα τοξικότητας απλώς φτιάχνοντας λουλούδια μποράγου και αφήνουν μια περιστασιακή λιχουδιά και όχι ακρογωνιαίο λίθο της διατροφής τους.


The History of Borage Flowers

The History of Borage Flowers

Τα άνθη του μποράγου προστίθενται στα τρόφιμα και τα ποτά εδώ και χιλιετίες λόγω του γλυκού αρώματος και της γεύσης τους. Τα φύλλα απολαμβάνουν επίσης σχεδόν τόσο μεγάλη ιστορία χρήσης χάρη στη γεύση αγγουριού τους. Οι ιστορικοί αρέσουν Πλίνιος απέδωσε το βοράγιο στο ότι είναι το βότανο που αναφέρεται στην Οδύσσεια που προκαλεί τη λήθη όταν αναμιγνύεται με κρασί.


Χρήσεις λουλουδιών Borage

Τα λουλούδια μποράγκου χρησιμοποιούνται για τη διακόσμηση κέικ ή κατεψυγμένα σε παγάκια για να χρησιμεύσουν ως διακοσμητικά. Έχουν μια ήπια γλυκιά γεύση που συχνά περιγράφεται ως μέλι. Συνήθως δεν αποξηραίνονται για χρήση τσαγιού, καθώς είναι τόσο μικρά που θα ήταν δύσκολο να προστεθούν αρκετά σε ένα ρόφημα για να κάνουν μια αξιοσημείωτη γεύση. Τα άνθη και τα φύλλα του μποράγου χρησιμοποιούνται μερικές φορές ως φυτικά φάρμακα για τη νευρικότητα, το ερεθισμένο δέρμα ή τα προβλήματα ύπνου.


Λουλούδι Borage Έννοια & Συμβολισμός

Λουλούδι Borage Έννοια και Συμβολισμός

Το νόημα, ο συμβολισμός και η πολιτιστική σημασία των λουλουδιών μποράγκου

Το Borage δεν αναφέρεται άμεσα στο Η Οδύσσεια του Ομήρου, αλλά πολλοί σύγχρονοι ιστορικοί όπως ο Πλίνιος απέδωσαν το λουλούδι στο ότι έπαιζε ρόλο στην ιστορία. Υπάρχουν επίσης ισχυρισμοί ότι Ρωμαίοι και Κέλτες πολεμιστές μετέφεραν το λουλούδι στη μάχη ως σύμβολο θάρρους και γενναιότητας. Έχει συνδεθεί με Ευφροσύνηη Θεά της Χαράς, από πολλούς επίσης αρχαίους συγγραφείς.

Λουλούδια Borage ως τατουάζ

Όπως όλα τα τατουάζ λουλουδιών, τα λουλούδια μποράγκου τείνουν να συμβολίζουν τη θηλυκότητα και τη λεπτή χάρη. Τα μικρά λουλούδια σε σχήμα αστεριού βοηθούν στην ενίσχυση αυτού του συμβολισμού, όπως και οι χαριτωμένοι και καμπυλωτοί μίσχοι. Τα τατουάζ λουλουδιών Borage συχνά αναμιγνύονται με άλλα λουλούδια για ένα σχέδιο μπουκέτο στο δέρμα με πολύ προσωπικό νόημα.


Κατάλληλες ευκαιρίες για δώρο για λουλούδια μποράγκου

Κατάλληλες ευκαιρίες για δώρο για λουλούδια μποράγκου

Τα λουλούδια μποράγου είναι δύσκολο να βρεθούν από μόνα τους για δώρο, αλλά μερικές φορές αναμειγνύονται σε μεγαλύτερες συνθέσεις. Με τον συμβολισμό του θάρρους και της γενναιότητάς τους, κάνουν ένα ιδανικό λουλούδι για δώρο όταν κάποιος προετοιμάζεται για μια χειρουργική επέμβαση ή άλλη πρόκληση. Μπορούν επίσης να σας βοηθήσουν να στείλετε ένα μήνυμα υποστήριξης σε κάποιον που αγωνίζεται.


Πώς να μεγαλώσετε και να φροντίσετε τα λουλούδια μποράγου στο σπίτι

Πώς να καλλιεργήσετε λουλούδια Borage στο σπίτι

Η καλλιέργεια μποράγου στο σπίτι είναι ο καλύτερος τρόπος για να έχετε μια σταθερή προσφορά λουλουδιών όλη την άνοιξη και το καλοκαίρι.

Ζώνες Ανάπτυξης

Το Borage ευδοκιμεί στις ζώνες 3 έως 10 επειδή μπορεί να χειριστεί τόσο δροσερό όσο και ζεστό καιρό. Ωστόσο, οι σκληροί παγετοί το σκοτώνουν και θα περιορίσουν τη διάρκεια ζωής του φυσικά το χειμώνα.

Επιλογή Δοχείου ή Περιοχής Φύτευσης

Το Borage αναπτύσσεται καλά σε δοχεία και κρεμαστά καλάθια, αλλά βεβαιωθείτε ότι έχουν βάθος τουλάχιστον 6 ίντσες και πλάτος 12 ίντσες για ένα υγιές φυτό. Παραμείνετε επίσης στο πότισμα, καθώς τα δοχεία μπορούν να στεγνώσουν γρήγορα στον ήλιο. Το Borage τα πάει καλά σε μικτά κρεβάτια και στους περισσότερους τύπους εδαφών, καθιστώντας τα καλά φυτά συντροφιάς σε όλα τα είδη των λαχανικών και των λουλουδιών.

Απαιτήσεις εδάφους, φωτός, ποτίσματος και λίπανσης για λουλούδια μποράγου

Αυτό το φυτό προτιμά τον ήλιο για την καλύτερη ανθοφορία, αλλά του αρέσει και η απογευματινή σκιά αν υπάρχει έντονη καλοκαιρινή ζέστη στην περιοχή σας. Η μερική σκιά είναι μια χαρά, εφόσον υπάρχει άμεσο φως όλη την ημέρα. Θα έχετε λιγότερη ανθοφορία με λιγότερο φως.

Το Borage μπορεί να διαχειριστεί σχεδόν οποιοδήποτε έδαφος που δεν είναι ακραίο σε pH, αλλά του αρέσουν τα υγρά εδάφη που δεν μουσκεύουν. Τα βραχώδη και αμμώδη εδάφη μπορεί να είναι καλά χωρίς τροποποίηση, εάν απλώς ποτίζετε τα φυτά τακτικά.

Ποτίστε τα σπορόφυτα και τις μεταφυτεύσεις κάθε τρεις έως τέσσερις ημέρες εάν δεν βρέχει τακτικά, τότε ποτίζετε μόνο όταν το χώμα είναι στεγνό.

Το Borage δεν χρειάζεται λίπασμα στις περισσότερες περιπτώσεις και μπορεί να μην ανθίσει καλά εάν προστεθεί άζωτο.

Πώς να κάνετε τα κομμένα λουλούδια μποράγκου να διαρκέσουν περισσότερο

Μόλις κόψετε τα άνθη του μποράγου σας, έχετε μερικές επιλογές για να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής τους. Τα λουλούδια που θέλετε να προσθέσετε σε φαγητό ή ποτό μπορούν να τυλιχτούν απαλά σε υγρό χαρτί κουζίνας, να τα βάλετε σε μια ανοιχτή πλαστική σακούλα και να τα διατηρήσετε στο ψυγείο για έως και 3 ημέρες.

Τα κομμένα λουλούδια για τακτοποίηση ή έκθεση πρέπει να μπαίνουν αμέσως στο νερό και να φυλάσσονται μακριά από άμεσο φως και ρεύματα ζεστού αέρα. Μπορεί να σας βοηθήσει να καταψύξετε τα άνθη του μποράγου μέχρι να έρθει η ώρα να τα χρησιμοποιήσετε, τυλιγμένα σαν να τα κρατούσαν για φαγητό, για να αποτρέψετε τον μαρασμό σε μικτή διάταξη.


Τύλιξε

Τα λουλούδια μποράγκου δεν ευχαριστούν μόνο το μάτι με την ομορφιά τους σε σχήμα αστεριού, αλλά γαργαλάνε και τον ουρανίσκο. Αυτά τα εύκολα στην καλλιέργεια λουλούδια ανήκουν σε κάθε κήπο.


Συχνές ερωτήσεις για λουλούδια μποράγου

Σε τι χρησιμεύουν τα άνθη του μποράγου;

Τα άνθη και τα φύλλα του μποράγου χρησιμοποιούνται μερικές φορές ως φυτικά φάρμακα για τη νευρικότητα, το ερεθισμένο δέρμα ή τα προβλήματα ύπνου. Τα βρώσιμα φύλλα χρησιμοποιούνται συχνά για τη διακόσμηση κέικ ή κατεψυγμένα σε παγάκια για να χρησιμεύσουν ως διακοσμητικά. Συνήθως δεν αποξηραίνονται για χρήση τσαγιού, καθώς είναι τόσο μικρά που θα ήταν δύσκολο να προστεθούν αρκετά σε ένα ρόφημα για να κάνουν μια αξιοσημείωτη γεύση.

Τα άνθη του μποράγου είναι βρώσιμα;

Τα άνθη του μποράγου είναι βρώσιμα και χρησιμοποιούνται ευρέως σε τρόφιμα και ποτά. Έχουν επίσης κάποιες παραδοσιακές ιατρικές χρήσεις στη βοτανολογία.

Τι γεύση έχουν τα άνθη του μποράγου;

Τα άνθη του μποράγου έχουν μια ήπια γλυκιά γεύση που συχνά περιγράφεται ως μέλι.

Είναι δηλητηριώδες για τα σκυλιά το μποράγιο;

Παρά το γεγονός ότι χρησιμοποιείται για τροφικούς και ιατρικούς σκοπούς, το βοράγχιο έχει χαμηλή τοξικότητα για τον άνθρωπο και υψηλή τοξικότητα για γάτες και σκύλους. Τα περισσότερα σκυλιά και γάτες δεν τρώνε εύκολα το μποράτζο, αλλά μπορείτε πάντα να το κρατήσετε μακριά από κρεμαστά ή μεγαλωμένα φυτά, εάν είναι πρόβλημα. Οι άνθρωποι μπορούν να αποφύγουν τυχόν προβλήματα τοξικότητας απλώς φτιάχνοντας λουλούδια μποράγου και αφήνουν μια περιστασιακή λιχουδιά και όχι ακρογωνιαίο λίθο της διατροφής τους.

Το μποράγιο προσελκύει τις μέλισσες;

Τα άνθη του μποράγου θεωρούνται πολύ ελκυστικό φυτό για τις μέλισσες και άλλα έντομα επικονίασης.

Το μποράτζο επιστρέφει κάθε χρόνο;

Το φυτό μποράγο είναι ετήσιο βότανο. Η ετήσια ανάπτυξή του σημαίνει ότι πεθαίνει εντελώς κατά τη διάρκεια του χειμώνα και πρέπει να αναπτυχθεί ξανά από σπόρους την άνοιξη. Ακόμη και σε θερμά κλίματα όπου ο χειμώνας δεν σκοτώνει τα φυτά, θα πεθάνουν φυσικά μετά από ένα χρόνο περίπου ανάπτυξης μετά την ανθοφορία για μεγάλο χρονικό διάστημα και τη διάδοση των σπόρων.

Τα άνθη του μποράγου δεν ταξινομούνται ως χωροκατακτητικά είδη λόγω του γεγονότος ότι δεν θα ανταγωνίζονται άμεσα με άλλα αυτοφυή φυτά.

Θα μεγαλώσει το μποράτζο στη σκιά;

Τα άνθη του μποράγου προτιμούν τον ήλιο για την καλύτερη ανθοφορία, αλλά και σαν την απογευματινή σκιά αν υπάρχει έντονη καλοκαιρινή ζέστη στην περιοχή σας. Η μερική σκιά είναι μια χαρά, εφόσον υπάρχει άμεσο φως όλη την ημέρα. Θα έχετε λιγότερη ανθοφορία με λιγότερο φως.

Πόσο συχνά ποτίζετε Borage;

Ποτίστε τα σπορόφυτα και τις μεταφυτεύσεις μποράγου κάθε τρεις έως τέσσερις ημέρες, εάν δεν βρέχει τακτικά, τότε ποτίζετε μόνο όταν το χώμα είναι στεγνό.

Τι συμβολίζουν τα άνθη του μποράγου;

Τα λουλούδια μποράγου τείνουν να συμβολίζουν τη θηλυκότητα και τη λεπτή χάρη. Τα μικρά λουλούδια σε σχήμα αστεριού βοηθούν στην ενίσχυση αυτού του συμβολισμού, όπως και οι χαριτωμένοι και καμπυλωτοί μίσχοι.


The Best of Petal Republic

Βρείτε εξαιρετική ανθοκομία και φυτική ζωή στην πόλη σας με τους ολοκληρωμένους οδηγούς της Petal Republic online παράδοση λουλουδιώνο καλύτερη συνδρομή λουλουδιών υπηρεσίες, και το καλύτεροι ειδικοί παράδοσης φυτών εσωτερικού χώρου στις ΗΠΑ.


Οδηγοί λουλουδιών και φυτών της Petal Republic:

Ψάχνετε για ένα συγκεκριμένο στέλεχος ή χρειάζεστε κάποια έμπνευση για τις καλύτερες ανθοφορίες για μια συγκεκριμένη περίσταση; Δείτε τους ειδικούς οδηγούς της Petal Republic Τριαντάφυλλα, Καρδινάλια Λουλούδια, Auricula, Αμβροσία, Lilies, Ίριδες, Τουλίπες, Ορχιδέες, Γαρύφαλλα, Μαργαρίτες Gerbera, Γλαδιόλα, Bluebellsκαι Παιώνιες.


Schreibe einen Kommentar