Φύτευση σκόρδου το φθινόπωρο « giantveggiegardener

0
Φύτευση σκόρδου το φθινόπωρο « giantveggiegardener

ξήρανση σκόρδου

Δεν είναι πολύ αργά για να φυτέψετε βολβούς σκόρδου, αλλά καλύτερα να τους βάλετε σύντομα. Συνήθως φυτεύω τα σκόρδα μου προς τα τέλη Οκτωβρίου αλλά φέτος τα πήρα το περασμένο Σαββατοκύριακο (7 Νοεμβρίου). Παίρνω το σκόρδο μου από Filaree Σκόρδο στο Διαδίκτυο, αλλά δεν έχουν πολλές επιλογές τώρα, αλλά υπάρχουν και άλλες τοποθεσίες με σκόρδο που έχουν ακόμα σκόρδο ή μπορεί να βρείτε τοπικά στα φυτώρια ή στην αγορά αγροτών. Το κύριο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να βάλετε τους λαμπτήρες πριν παγώσει δυνατά το έδαφος εδώ στη Σάντα Φε που είναι συνήθως στις αρχές Δεκεμβρίου. Εάν φυτέψετε το φθινόπωρο, οι βολβοί θα είναι μεγαλύτεροι κατά τη συγκομιδή το επόμενο καλοκαίρι παρά αν περιμένετε μέχρι την επόμενη άνοιξη για να φυτέψετε, αλλά μπορείτε να φυτέψετε με κάθε τρόπο.

σκόρδο_φύτευση

Έτοιμο για φύτευση σκόρδου

Τα τελευταία δύο χρόνια είμαι απογοητευμένος με τη συγκομιδή του σκόρδου μου. Ξέρω ότι λένε να εναλλάσσονται τα κρεβάτια κάθε χρόνο. Δεν το έχω κάνει, χρησιμοποιώντας το ίδιο κρεβάτι, αλλά μην αισθάνομαι ότι το πρόβλημα έγκειται στο χώμα. Τούτου λεχθέντος, φρεσκάρισα το χώμα φέτος με περίπου 2 ίντσες σπιτικό κομπόστ και 1 ίντσα κομπόστ μανιταριών και όντως χαλάρωσα το χώμα και γύρισα ελαφρά ολόκληρο το κρεβάτι.

αζωμίτη και αλεύρι φύκια για σκόρδο

αζωμίτη και αλεύρι φύκια σε ανάμεικτο κουβά για σκόρδο

Προσπαθώντας να μάθω τι άλλο θα μπορούσα να κάνω, διάβασα στο Διαδίκτυο για να βάλω 1 κουταλιά της σούπας οστεάλευρο και 1-2 κουταλιές της σούπας ίσο μείγμα αζωμίτη και αλεύρου φύκια σε κάθε τρύπα βάθους περίπου 3 ιντσών ανακατεύοντας και τα τρία συστατικά στην τρύπα πριν προσθέσετε τις σκελίδες σκόρδου με μυτερή πλευρά προς τα πάνω. Δεν έχω προσθέσει ποτέ τίποτα άλλο εκτός από λίπασμα, οπότε ελπίζω ότι αυτό θα βοηθήσει να αποκτήσουμε μεγαλύτερους λαμπτήρες.

σκόρδο μόλις μαζεύτηκε

Το σκόρδο ήταν πολύ υγρό όταν μαζεύτηκε τον Ιούνιο – το χώμα και η φλούδα πρέπει να είναι πιο στεγνή

Αλλά πραγματικά αισθάνομαι ότι το πρόβλημά μου ήταν το πολύ πότισμα, ειδικά αργότερα στην εποχή τους, το οποίο, αν το φυτεύατε το φθινόπωρο, η συγκομιδή θα γινόταν κάποια στιγμή στα τέλη Ιουνίου του επόμενου έτους. Έχω το κρεβάτι του σκόρδου στο ίδιο σύστημα σταγόνων με ορισμένα άλλα φυτά που ποτίζονται καθημερινά και σίγουρα τα πότιζαν υπερβολικά – πολλά άρχισαν να σαπίζουν ή να χωρίζονται κατά τη συγκομιδή. Αλλά πήρα λίγο σκόρδο. Αυτό που θέλω είναι ωραίο ξερό σκόρδο κατά τη διάρκεια της συγκομιδής. Έτσι θα απενεργοποιήσω το σύστημα σταγόνων (είναι ήδη απενεργοποιημένο για το χειμώνα) και θα τα ποτίζω 1x/μήνα μέχρι το χειμώνα και θα συνεχίσω το πότισμα με το χέρι την επόμενη άνοιξη, κόβοντας το νερό περίπου 2 εβδομάδες πριν από τη συγκομιδή. Ας ελπίσουμε ότι όλα αυτά θα κάνουν μια όμορφη μεγάλη συγκομιδή του χρόνου. Οι κηπουροί είναι γενικά αισιόδοξοι και προσπαθώ να μαθαίνω από τα λάθη μου. Το σκόρδο είναι συνήθως μια πολύ εύκολη καλλιέργεια και δεν προσελκύει ζωύφια ή τετράποδα λάχανα.

Φέτος μεγαλώνω Ρωσικό κόκκινο και Purple Glazer-Και τα δύο είναι σκόρδα με σκληρό λαιμό που κάνουν καλά στο πιο κρύο χειμερινό μας κλίμα. Δεν τα επέλεξα πραγματικά, αλλά αυτό είχε αφήσει η Filaree, οπότε η συμβουλή στον εαυτό μου τον επόμενο χρόνο είναι να παραγγείλω το σκόρδο μου νωρίτερα από τον Οκτώβριο. Θα παραγγείλω του χρόνου στις αρχές Σεπτεμβρίου για να δοκιμάσω άλλες ποικιλίες. Συνήθως μου αρέσει να βάζω ποικιλίες με σκληρό λαιμό (πιο γευστικό) και μαλακό λαιμό (μεγαλύτερη διάρκεια ζωής). Το Hardneck είναι καλό για ψυχρότερο κλίμα και το softneck σε θερμότερο κλίμα, αλλά και τα δύο τα πάνε καλά εδώ.

Schreibe einen Kommentar