Τι έκπληξη! Χιόνι!! « γιγαντιαίος κηπουρός

2
Τι έκπληξη!  Χιόνι!!  « γιγαντιαίος κηπουρός

Έμεινα μια ευχάριστη έκπληξη σήμερα το πρωί όταν ξύπνησα με 4-5 ίντσες χιονιού. Τι ανακούφιση για τα πολυετή και οπωροφόρα δέντρα μιας και δεν έχουμε πολύ χιόνι τον περασμένο χειμώνα.

Ονομάζω αυτή την εποχή του χρόνου το εποχή ώμου όταν η μια μέρα είναι κρύα και η άλλη ζεστή – δεν είναι καθόλου χειμώνας αλλά ούτε και αρκετή άνοιξη, εξ ου και το όνομα. Φαίνεται ότι μετά από σήμερα θα ζεσταθεί πολύ έξω, οπότε θα είναι καλή στιγμή για να επιστρέψετε στον κήπο. Χιόνι μια μέρα και θερμοκρασίες στη δεκαετία του ’60 για την επόμενη εβδομάδα.

Φύτεψα βολβούς ασκαλώνιας και μπιζέλια την περασμένη εβδομάδα έξω. Τα ασκαλώνια φυτεύτηκαν στον κήπο του επάνω ορόφου πίσω από το κρύο πλαίσιο και τα μπιζέλια σε γλάστρες στο κατάστρωμα.

Το σκόρδο ανεβαίνει όμορφα από τον περασμένο Οκτώβριο, αλλά τα σπαράγγια δεν έχουν σκάσει ακόμα – ίσως με αυτή την επιπλέον υγρασία να δω σύντομα σπαράγγια. Πέρυσι ήταν η πρώτη χρονιά που πήρα περίπου 12 γεύματα από τα σπαράγγια.

Ενημέρωση: Σχετικά με το πρόβλημα με το ποντίκι μου στο κρύο πλαίσιο από την προηγούμενη ανάρτηση

Βίδωσα τη φλάντζα του παραθύρου αφρού γύρω από το καπάκι, το οποίο ήταν χαλαρό καθώς έχανε την κολλώδη του, έτσι τα μικρά κουφέτα δεν μπορούσαν να μπουν μέσα από τις ρωγμές και έβαλα σύρμα γύρω από τις γωνίες στο εσωτερικό σε περίπτωση που έμπαιναν εκεί. Δεν προσπάθησα να φάω τον αφρό πέρυσι, οπότε φαίνεται ότι λειτουργεί.

Έβαλα δύο θυσιαστικά φυτά για 3 ημέρες για να βεβαιωθώ ότι ήταν ανθεκτικό στα ποντίκια και ότι δούλεψε. Πήγα λοιπόν και ξαναφύτευσα την υπόλοιπη ρόκα και το bok choy πίσω στο κρύο πλαίσιο καθώς αναρρώνουν μέσα κάτω από τα φώτα.

Schreibe einen Kommentar