Οδηγός εαρινής φύτευσης ανά περιοχή

6
Οδηγός εαρινής φύτευσης ανά περιοχή

Η σειρά «Living with Nature’s Best» διερευνά τα πολλά οφέλη των λουλουδιών, των φυτών και της κηπουρικής. Αυτός ο οδηγός φύτευσης εξερευνά τα καλύτερα λουλούδια και φρούτα για καλλιέργεια ανά περιοχή.

Η άνοιξη είναι η εποχή της ανανέωσης και της γιορτής. Ο κόσμος είναι και πάλι μυρωδάτος και πράσινος και γεμάτος όμορφα λουλούδια. Ακόμη και το περιστασιακό ντους βροχής είναι ευπρόσδεκτο γιατί βοηθά τα φυτά και τα λουλούδια να ανθίσουν.

Από τους κηπουρούς μέχρι τους λάτρεις των φυτών και των λουλουδιών, η περιποίηση του κήπου σας προσθέτει ομορφιά, αναζωογονεί και παρέχει ακόμη και φρέσκα λουλούδια και φαγητό για την απόλαυσή σας. Αυτός ο οδηγός παρέχει τα καλύτερα φυτά για την περιοχή ανάπτυξης σας.

Μπείτε στη ζώνη

Πρώτα, αφιερώστε χρόνο για να «γνωρίσετε τη ζώνη σας» όταν φυτεύετε έξω, λέει ο Renato Cruz Sogueco, εκπαιδευτής στο Φλωριολογία, μια θυγατρική της 1-800-Flowers.com που προσφέρει μαθήματα που επικεντρώνονται στις τελευταίες τάσεις του floral design. Εάν δεν γνωρίζετε τη ζώνη σας, απλώς ρωτήστε στο τοπικό κέντρο κήπου ή πληκτρολογήστε τον ταχυδρομικό σας κώδικα Ιστότοπος USDA Plant Hardiness Zone. Μπορείτε επίσης να ανατρέξετε στον παραπάνω χάρτη. Η γνώση της ζώνης σας είναι το κλειδί της επιτυχίας, καθώς μπορείτε να επιλέξετε φυτά που θα ευδοκιμήσουν στον κήπο σας και είναι κατάλληλα για την τοποθεσία σας.

Οι πληροφορίες για τη ζώνη θα σας βοηθήσουν επίσης να υπολογίσετε την καλλιεργητική σας περίοδο. Προσδιορίζει επίσης την πρώτη και την τελευταία ημερομηνία κατάψυξης. Η περίοδος μεταξύ των ημερομηνιών παγώματος είναι η εποχή σας. Για παράδειγμα, στη ζώνη κήπου 5B της Φιλαδέλφειας δείχνει ότι είναι ασφαλές να φυτευτεί μεταξύ 15 Απριλίου και 15 Οκτωβρίου.

Τοποθεσία, τοποθεσία, τοποθεσία

Τα περισσότερα φυτά αποτυγχάνουν όχι από έλλειψη φροντίδας αλλά από το να τοποθετηθούν σε λάθος θέση στην αυλή σας. Δεν πρέπει επίσης να αγοράζονται φυτά που έχουν σχεδιαστεί για άλλες ζώνες ανάπτυξης. Εάν οι πληροφορίες δεν αναφέρονται, ένας καλός γενικός κανόνας είναι ότι τα περισσότερα λουλούδια και οπωροφόρα φυτά απαιτούν τουλάχιστον έξι ώρες ηλιοφάνειας και καλή αποστράγγιση.

Ανεξάρτητα από το πού ζείτε, είναι πάντα σημαντικό όταν επιλέγετε φυτά να διαβάζετε ετικέτες και περιγραφές φυτών.

Η αποστράγγιση είναι σημαντική, καθώς σε λίγα φυτά αρέσει να έχουν τις ρίζες τους στο νερό. Εάν φυτεύετε στο έδαφος, μια εύκολη δοκιμή είναι να σκάψετε μια τρύπα και να τη γεμίσετε με νερό. Αν στραγγίζει εύκολα είναι έτοιμο να φυτευτεί στο έδαφος. Εάν όχι, μπορείτε είτε να επιλέξετε διαφορετική τοποθεσία είτε να τροποποιήσετε το χώμα σας με βαρύ φλοιό ή χαλίκι.

Για δοχεία, μπορείτε να ανοίξετε επιπλέον τρύπες αποστράγγισης με ένα ηλεκτρικό τρυπάνι ή να προσθέσετε ένα στρώμα μικρού χαλικιού στον πάτο της γλάστρας σας. Μικρότερες φυτεμένες γλάστρες μπορούν να μετακινηθούν σε εσωτερικούς χώρους για να διακοσμήσουν το σπίτι σας όταν είναι ανθισμένα.

Φύτευση σπόρων και φυτών

Μπορείτε να ξεκινήσετε τους σπόρους και τα μικρά φυτά σε εσωτερικούς χώρους μόλις στα τέλη του χειμώνα ή να προετοιμάσετε το οικόπεδο του κήπου σας για την καλλιεργητική σας περίοδο. Βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει σπόρους που προορίζονται για τη ζώνη ανάπτυξης σας.

Επίσης, όταν αγοράζετε νέα φυτά, επιλέξτε μικρότερου μεγέθους φυτά. Θα εξοικονομήσετε χρόνο και ενέργεια χωρίς να χρειάζεται να σκάβετε μεγαλύτερες τρύπες. Και, με την κατάλληλη φροντίδα, τα φυτά σας θα αναπτυχθούν και θα ανθίσουν γρήγορα.

Περιφερειακός Οδηγός Φύτευσης

Θέλετε να μάθετε ποια ανοιξιάτικα λουλούδια και οπωροφόρα φυτά να επιλέξετε ανάλογα με το πού ζείτε; Ακολουθεί μια λίστα ανά περιοχή με μερικά από τα πιο δημοφιλή ανοιξιάτικα φυτά και οπωροφόρα δέντρα που πρέπει να εξετάσετε. Έχουν επίσης καταγραφεί συμβουλές κηπουρικής που λειτουργούν καλά για όλες τις περιοχές, καθώς πολλά από τα ίδια λουλούδια και οπωροφόρα δέντρα έχουν καλή απόδοση σε όλη τη χώρα.

Βορειοανατολικός

Λουλούδια

Όσον αφορά τις πανέμορφες ανοιξιάτικες ανθίσεις, τα βορειοανατολικά έχουν μερικούς πραγματικούς θεατές. Παιώνιες, ελλέβορες, κυκλάμινο και primroses μπορούν όλα να φυτευτούν αυτή την εποχή του χρόνου. Οι παιώνιες είναι τα αγαπημένα ανοιξιάτικα λουλούδια του Ghitelman. «Έρχονται σε πολλές ποικιλίες και χρώματα και το άρωμα αυτών των ομορφιών είναι απλά μαγευτικό», λέει. Οι παιώνιες γίνονται εύκολα σε όμορφες ανθοδέσμες γιατί όχι μόνο είναι υπέροχα τα βολάν άνθη, αλλά και το πράσινο είναι ελκυστικό.

Οι ανθισμένοι θάμνοι είναι αγαπημένοι της Kathy Jenz, της εκδότριας του Περιοδικό Washington Gardener για την περιοχή του Μέσου Ατλαντικού και συν-συγγραφέας του Ο Αστικός Κήπος. Αυτά τα φυτά έχουν ένα ανοιξιάτικο ξέπλυμα, που είναι όταν υπάρχει μια ξαφνική ανάπτυξη λουλουδιών στον κήπο, δίνοντάς του ομορφιά και δομή. Επίσης, ανθίζουν ξανά καθ‘ όλη τη διάρκεια της σεζόν.

Οι αζαλέες, η σπιρέα και οι ορτανσίες είναι σταθερά ανθισμένα και διατίθενται σε νάνους ποικιλίες που είναι ιδανικές για δοχεία και μικρούς κήπους.

Οι μαργαρίτες είναι μια δημοφιλής επιλογή για βορειοανατολικούς κήπους, επειδή είναι εύκολο να αναπτυχθούν, φωτεινά και χαρούμενα και λειτουργούν καλά ως σύνορα ή για να γεμίσουν έναν χώρο κήπου. Δίνουν ζωή στην αυλή σας, προσελκύουν την άγρια ​​ζωή και τους επικονιαστές και μπορούν να μεταφερθούν σε εσωτερικούς χώρους για σύντομες περιόδους εάν φυτευτούν σε μικρές γλάστρες.

Τα καλύτερα λουλούδια για φύτευση: Παιώνιες, ντάλιες, ηλίανθοι, ζίννιες, μπάτσελορ κουμπιά, τριαντάφυλλα, λεβάντα, αζαλέες, ορτανσίες, σπείρα, πανσέδες, ελλέβορες, primroses

Καρπός

Τα ανθισμένα οπωροφόρα δέντρα όπως η δαμασκηνιά και η κερασιά είναι μια εύκολη και όμορφη προσθήκη στην αυλή σας. Απλώς βεβαιωθείτε ότι τα δέντρα που θα επιλέξετε είναι κατάλληλα για τη ζώνη σας. Τα άνθη των δέντρων είναι ένα σίγουρο σημάδι της άνοιξης και των πιο ζεστών ημερών. Τα φρέσκα φρούτα είναι επίσης ένας υγιεινός τρόπος για να απολαύσετε και να μοιραστείτε τον κήπο σας με άλλους.

Τα φυτά φράουλας καλλιεργούνται επίσης εύκολα στο έδαφος ή σε δοχεία. Τους αρέσει να απλώνονται και μπορούν να καλύψουν έναν χώρο κήπου σε μια ή δύο σεζόν. Διαβάστε τις ετικέτες των φυτών σας και βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει ποικιλίες «αιώνια», ώστε να έχετε μούρα μέχρι το καλοκαίρι.

Τα καλύτερα φρούτα για να φυτέψετε: ραβέντι, φράουλες, βατόμουρα, κεράσια, σμέουρα, μήλα, δαμάσκηνο, αχλάδι

Νοτιοανατολικός άνεμος

Λουλούδια

Στα νοτιοανατολικά, η άνοιξη συνδέεται με το άρωμα των πιο δημοφιλών και ευωδιαστών λουλουδιών της. Σκεφτείτε βολβούς υάκινθου, γαρδένιες, αναρριχώμενα γιασεμιά και δέντρα μανόλια και θα φανταστείτε αμέσως νότιους κήπους.

Τα ντεμοντέ λουλούδια, όπως τα δελφίνια, τα πουρνάρια, τα snapdragons και τα foxgloves, μπορεί να μην έχουν την ίδια αρωματική γοητεία, αλλά τα ενδιαφέροντά τους σχήματα και τα όμορφα χρώματά τους τα καθιστούν δημοφιλείς επιλογές για φύτευση στα νοτιοανατολικά.

Τα καλύτερα λουλούδια: Βολβοί ανθοφορίας, γαρδένιες, μανόλια, αζαλέες, μπάτσελορ κουμπιά, παπαρούνες, λούπινο, κοσμος, καμέλιες, δελφίνιο, κολοκυθάκι, snapdragon, αλεπούδες, μπιγκόνια

Καρπός

Στα νοτιοανατολικά, τα εσπεριδοειδή είναι μια καλή προσθήκη στην αυλή ή το αίθριο σας. Αναζητήστε ποικιλίες όπως κουμ κουάτ, βασικά λάιμ, ροζ λεμόνια και λάιμ χωρίς κουκούτσι που έχουν υψηλότερες τιμές και λιγότερη διαθεσιμότητα στο σούπερ μάρκετ της περιοχής σας. Πολλά από αυτά τα οπωροφόρα δέντρα έρχονται επίσης σε νάνους ποικιλίες, καθιστώντας τα ιδανικά φυτά δοχείων και ιδανικά για δώρα. Την άνοιξη μπορούν επίσης να φυτευτούν θάμνοι φρούτων όπως βατόμουρα και ακτινίδια.

Midwest

Λουλούδια

Στα Μεσοδυτικά, μπορείτε να σκορπίσετε σπόρους αγριολούλουδου και να ξεκινήσετε τα ηλιοτρόπια σας ήδη από την άνοιξη. Η καλλιέργεια φυτών και λουλουδιών από σπόρους έχει γίνει εδώ και γενιές. Μια διασκεδαστική ιδέα και ένας πολύ καλός τρόπος για να δημιουργήσετε μια κοινότητα είναι να φιλοξενήσετε μια «ανταλλαγή σπόρων» όπου όλοι φέρνουν επιπλέον σπόρους που έχουν στο σπίτι και τους ανταλλάσσουν μεταξύ τους. Αυτός είναι επίσης ένας καλός τρόπος για να μάθετε περισσότερα για τα τοπικά φυτά και μια δραστηριότητα που θα μπορούσε να γίνει σε οποιαδήποτε περιοχή.

Η φύτευση διαδοχής είναι μια δημοφιλής μέθοδος φύτευσης κάθε δύο έως τρεις εβδομάδες για να ξεκινήσει μια νέα καλλιέργεια λουλουδιών για έναν συνεχώς ανθισμένο κήπο, η οποία υποστηρίζεται από τους Δενδροκομείο τοπίου της Μινεσότα, το οποίο αποτελεί μέρος του Κολλεγίου Επιστημών Τροφίμων, Γεωργικών και Φυσικών Πόρων στο Πανεπιστήμιο της Μινεσότα. Τα κουμπιά Bachelor, το cosmos, οι κατιφέδες, οι ηλίανθοι και οι ζίννιες είναι όλα εύκολα λουλούδια για να ξεκινήσετε από σπόρους.

Τα καλύτερα λουλούδια: ηλίανθοι, αγριολούλουδα, zinnias, τριαντάφυλλα, παπαρούνες, snapdragons, bachelor buttons, cosmos, bee balm, λεβάντα, κατιφέδες, δεντρολίβανο, καλέντουλα

Καρπός

Τα βρώσιμα φυτά της άνοιξης, όπως οι φράουλες, τα βατόμουρα και τα φρέσκα βότανα είναι δημοφιλείς επιλογές σε έναν κήπο Midwestern. Για φρέσκα φρούτα, το μήλο, το ροδάκινο ή τα αχλάδια αναπτύσσονται καλά.

Το καλύτερο φρούτο: μήλα, αχλάδια, ροδάκινα, νεκταρίνι, δαμάσκηνα, φράουλες, βατόμουρα

Βορειοδυτικά

Λουλούδια

Ο Βορειοδυτικός Ειρηνικός είναι μια ευέλικτη περιοχή με περίοδο ανάπτυξης από τον Απρίλιο έως τον Νοέμβριο. «Είμαστε τυχεροί στα βορειοδυτικά, καθώς μπορούμε να μεγαλώσουμε σχεδόν οτιδήποτε εδώ», λέει ο John Barker, μέλος του The Hardy Plant Society του Όρεγκον.

Πολλοί κηπουροί στα βορειοδυτικά προτιμούν τα πολυετή φυτά και τα λουλούδια για την ευκολία φροντίδας τους, πολλές ποικιλίες όπως οι μαργαρίτες επιστρέφουν χρόνο με το χρόνο και μπορούν να γεμίσουν γρήγορα έναν χώρο. Προσελκύουν επίσης πουλιά, μέλισσες και πεταλούδες στον κήπο σας. Η φύτευση για επικονιαστές είναι μια hot τάση αυτή τη στιγμή και θα διαπιστώσετε ότι πολλά από τα λουλούδια που επιλέχθηκαν στα βορειοδυτικά γίνονται για αυτόν ακριβώς τον λόγο.

Τα καλύτερα λουλούδια: Ντάλιες, μπάτσελορ κουμπιά, μποράτζο, βολβοί λουλουδιών, παπαρούνες, γαρύφαλλα, πανσέδες, primroses, τριαντάφυλλα, hellebores, κυκλάμινο, πασχαλιά, αζαλέα, ροδόδεντρο

Καρπός

Στα βορειοδυτικά, όλοι έχουν το αγαπημένο τους μούρο και η άνοιξη είναι η ώρα να τα φυτέψουμε. Φροντίστε να διαβάσετε τις ετικέτες των φυτών καθώς ορισμένες ποικιλίες μπορούν γρήγορα να απλωθούν και να καλύψουν ένα χώρο.

Οι άνθρωποι συχνά φυτεύουν βατόμουρα και σμέουρα κατά μήκος των συνόρων τους ή για να καλύψουν έναν φράχτη. Τα οπωροφόρα δέντρα είναι επίσης μια ωραία προσθήκη στην αυλή σας. Εάν έχετε περιορισμένο χώρο, αναζητήστε δέντρα που έχουν μπολιαστεί με μερικές διαφορετικές ποικιλίες. Αυτή είναι μια νέα τάση όπου μπορείτε να καλλιεργήσετε δύο διαφορετικά είδη φρούτων στο ίδιο δέντρο!

Εάν σχεδιάζετε έναν αστικό κήπο, ίσως θέλετε να αναζητήσετε οπωροφόρα φυτά που έχουν καλή απόδοση σε μικρούς χώρους ή δοχεία.

Το καλύτερο φρούτο: φράουλες, βατόμουρα, βατόμουρα, σμέουρα, μήλα, αχλάδια

Νοτιοδυτικός

Λουλούδια

Στα νοτιοδυτικά, πολλοί κηπουροί πρέπει να αρχίσουν να φυτεύουν τα φρούτα και τα λουλούδια τους νωρίς την άνοιξη, λόγω των καυτών θερμοκρασιών του καλοκαιριού. Αυτές οι θερμοκρασίες μπορεί να είναι πολύ πάνω από 100 βαθμούς τους καλοκαιρινούς μήνες, καθιστώντας δύσκολη την επιβίωση των νέων φυτών. Η φύτευση την άνοιξη δίνει στα φυτά χρόνο να εγκατασταθούν και να αναπτύξουν ισχυρά ριζικά συστήματα.

Η φύτευση λαμπερών λουλουδιών όπως η αγγελωνία, ο κόσμος και η ζίννια συνιστάται από τη Noelle Johnson, η οποία είναι γνωστή ως “The Arizona Plant Lady” και σύμβουλος τοπίου στο Φοίνιξ της Αριζόνα. Όλα τα λουλούδια ευδοκιμούν στον ήλιο και τις υψηλές θερμοκρασίες. Θα προσελκύσουν επίσης επικονιαστές στην αυλή σας που είναι διασκεδαστικό να παρακολουθείτε.

«Το κλειδί για την καλλιέργεια λουλουδιών στα νοτιοδυτικά είναι να ξεκινήσετε νωρίς τους σπόρους σας», λέει η Callie Works-Leary, η ιδρύτρια του Dallas Garden School. Της αρέσει να φυτεύει κατιφέδες, μαργαρίτες, ηλίανθους και γόμφρενα στον κήπο της στο Τέξας.

Τα καλύτερα λουλούδια: angelonia, cosmos, zinnias, gomphrena, ηλιοτρόπια, μαργαρίτες, κατιφέδες, λεβάντα, salvia, μπιζέλια, τριαντάφυλλα, δεντρολίβανο

Καρπός

Η νοτιοδυτική περιοχή της ερήμου είναι μια μικρή πρόκληση όταν πρόκειται για την καλλιέργεια οπωροφόρων δέντρων. Αυτό συμβαίνει λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και του κλίματος τύπου ερήμου για το μεγαλύτερο μέρος της περιοχής. Πολλά οπωροφόρα δέντρα χρειάζονται μια περίοδο κρύου που παίρνουν σε άλλες περιοχές. Συχνά αυτά τα δέντρα χρειάζονται τουλάχιστον 400 ημέρες ψυχρών θερμοκρασιών, οπότε φροντίστε να διαβάσετε τις ετικέτες φυτών και να επιλέξετε εκείνα που δεν απαιτούν μεγάλη περίοδο κρύου. Πολλά εσπεριδοειδή, αβοκάντο και πυρηνόκαρπα φυτρώνουν με επιτυχία σε αυτήν την περιοχή. Το κλειδί είναι να αποκτήσετε νέα φυτά την άνοιξη, ώστε να μπορούν να εγκατασταθούν πριν από την καυτή καλοκαιρινή καλλιεργητική περίοδο.

Το καλύτερο φρούτο: εσπεριδοειδή, αβοκάντο, βερίκοκο, ροδάκινο, νεκταρίνι

Εικόνα διαφημιστικού banner για εκδήλωση λαμπτήρα άνοιξη

Schreibe einen Kommentar