Ξεκινώντας τα σπορόφυτα μαρουλιού « giantveggiegardener

1
Ξεκινώντας τα σπορόφυτα μαρουλιού « giantveggiegardener
9 μαρούλια μετά από 4 εβδομάδες

Μαρούλι έτοιμο για φύτευση έξω μετά από 4 εβδομάδες.

Ξεκίνησα τα χόρτα όπως το μαρούλι, η ρόκα, το bok choy και οι σπόροι σπανακιού στις 18 Ιανουαρίου 2022. Είναι πολύ νωρίς, αλλά θέλω να τα πάρω νωρίς στο θερμοκήπιο και στο κρύο πλαίσιο. Αυτά τα βήματα θα ήταν τα ίδια για να κάνετε πολλές άλλες καλλιέργειες όπως το σέσκουλο, το λάχανο, το λάχανο, οι ντομάτες μόνο που θα αλλάξουν οι ημερομηνίες έναρξης των σπόρων. Πολλοί μικρότεροι σπόροι μπορούν να ξεκινήσουν με αυτόν τον τρόπο.

δίσκος βλάστησης σπόρων

Για να ξεκινήσω τους σπόρους χρησιμοποιώ έναν δίσκο βλάστησης που ονομάζεται ‚Δίσκος σπόρων 20 σειρών‘ (Google το για να δείτε πού μπορείτε να τα αγοράσετε online). Χρησιμοποιώ αυτό το στυλ δίσκους βλάστησης για μικρότερους σπόρους που θέλω ξεκινήστε μέσα και κάτω από τα φώτα για ένα ξεκίνημα στον κήπο μου. Κόβω τους δίσκους σε μικρότερα κομμάτια αλλά δεν είναι απαραίτητο. Οι σπόροι θα βλαστήσουν πολύ πιο γρήγορα σε αυτούς τους δίσκους βλάστησης. Εάν φυτρώσετε σπόρους απευθείας σε μια μεγαλύτερη γλάστρα ή ένα πακέτο πόνυ, θα χρειαστεί πολύ περισσότερος χρόνος. Αν θέλετε να διαβάσετε πώς φυτεύω τους σπόρους σε αυτούς τους δίσκους βλάστησης πηγαίνετε εδώ.

Αυτή η ανάρτηση αφορά τα βήματα που κάνω αφού βλαστήσω τους σπόρους και πώς μεταμοσχεύω τα σπορόφυτα σε συσκευασίες πόνυ.

2 κατσαρόλες πλυσίματος

Πλύνετε τα πορτάκια σας (4 πακέτα ή 6 πακέτα) εάν τα επαναχρησιμοποιείτε σε χλωρίνη και νερό (δεν μετρώ μόνο ένα σύντομο ρίξιμο σε ένα νεροχύτη γεμάτο νερό για να τα απολυμάνω. Δεν τα τρίβω – απλώς τα βυθίζω στο νερό της χλωρίνης και μετά τα ξεπλένω με καθαρό νερό (όπως οι μπάρμαν) και Αφήστε τα να στεγνώσουν.Αν είναι νέες γλάστρες, μπορείτε να παραλείψετε αυτό το βήμα.

1 βρεγμένο μίγμα σπόρων

1α Παρτίδα 64-Moonshine

Βρέξτε το αρχικό μείγμα σπόρων. Εάν δεν το κάνετε, το χώμα δεν θα είναι αρκετά υγρό και το δενδρύλλιο μπορεί να πεθάνει εάν στεγνώσει. Θέλετε το χώμα σας να είναι υγρό αλλά να μην στάζει. Μου αρέσει „Μίγμα εδάφους Moonshine». που έχει πολλά οργανικά θρεπτικά συστατικά και μυκόρριζαl σε αυτό που κάνει τα σπορόφυτα να ξεκινήσουν καλά. Μπορείτε να το αγοράσετε στο Φυτώριο Agua Fria εδώ στη Σάντα Φε ή εδώ Αμαζόνα. Χρησιμοποιώ το Moonshine τόσο για αρχικούς σπόρους όσο και για μεταφύτευση σε μεγαλύτερες γλάστρες.

3 καθαρές γλάστρες και σπορόφυτα

Εδώ οι καθαρισμένες γλάστρες είναι δίπλα στον δίσκο βλάστησης έτοιμες για μεταφύτευση. Πάντα κρατάω τις συσκευασίες μου από προηγούμενες συσκευασίες λουλουδιών μέχρι να διαλυθούν. Βάλτε το μείγμα χώματος σπόρων στις γλάστρες με πόνυ. Μην ξεχάσετε να βάλετε λίγη ταινία στα πακέτα πόνυ για να σημειώσετε ποιες καλλιέργειες υπάρχουν σε κάθε γλάστρα. Είναι επίσης καλό να κρατάτε και γραπτό αρχείο.

5 τρύπες είναι χώμα

Βάλτε τρύπες σε πακέτα πόνυ. Χρησιμοποίησα ένα στυλό για να κάνω τρύπες. Θα βάλω ένα δενδρύλλιο σε κάθε τρύπα.

5 διευρύνετε τρύπες για μεγαλύτερες ρίζες

Χρησιμοποιήστε το δάχτυλό σας για να διευρύνετε την τρύπα εάν οι ρίζες χρειάζονται περισσότερο χώρο – μην τις πιέζετε σε μια τρύπα, αντί να κάνετε την τρύπα μεγαλύτερη.

χειριστείτε τα σπορόφυτα από πάνω και όχι το στέλεχος

Ο απαλός χειρισμός του δενδρυλλίου από την κορυφή δεν αφήνει το στέλεχος που θα μπορούσε να καταστραφεί εάν το πιέσετε πολύ δυνατά. Βάλτε το δενδρύλλιο βαθιά στην τρύπα. Το στέλεχος πρέπει να θαφτεί και μόνο τα φύλλα είναι ακριβώς πάνω από το έδαφος. Σκουπίστε το χώμα και προσθέστε λίγο ακόμα χώμα αν χρειάζεται, αλλά μην καλύπτετε τα φύλλα όπου αναδύονται νέα φύλλα, μόνο το στέλεχος. Ποτίστε τα με φύκια και SuperThrive ή Βιταμίνη Β-12 (για φυτά όχι για ανθρώπους)

7 χειριστείτε τα σπορόφυτα από πάνω και όχι το στέλεχος

Αυτά τα σπορόφυτα μεταφυτεύτηκαν 2 εβδομάδες αργότερα στις 3 Φεβρουαρίου 2022. Ένα φυτό ανά τμήμα γλάστρας. Μην υπερβαίνετε το πλήθος. Εάν μεγαλώσετε με αυτόν τον τρόπο, θα αποκτήσετε μεγαλύτερα φυτά επειδή δεν χρειάζεται να ανταγωνιστούν άλλα μωρά φυτά που πολλές φορές είναι πραγματικά γεμάτα στις αγέλες και δεσμευμένες ρίζες. Καλλιεργήστε δροσερά ανθεκτικά χόρτα.

9 μαρούλια μετά από 4 εβδομάδες

Παραπάνω είναι τα σπορόφυτα της 17ης Φεβρουαρίου. Είναι έτοιμα να φυτευτούν στο θερμοκήπιο και στο κρύο πλαίσιο. Είναι ακόμα λίγο πολύ κρύο στη νύχτα (χαμηλές 20’s) οπότε θα περιμένω μερικές μέρες μέχρι οι νυχτερινές θερμοκρασίες να είναι στους υψηλούς 20 βαθμούς ή υψηλότερες πριν από τη φύτευση. Είμαι λίγο τζογαδόρος όταν προσπαθώ να φυτέψω νωρίς, καθώς μια έντονη κρύα νύχτα μπορεί να τα σκοτώσει ακόμα και σε ένα μη θερμαινόμενο πράσινο σπίτι όπως εγώ. Αλλά το έχω κάνει πριν από αυτό το πρώιμο και ανθεκτικό στο κρύο χόρτο μπορεί συνήθως να ανεχθεί τις χαμηλές θερμοκρασίες με κάποια βοήθεια. Ο στόχος μου είναι να μεγαλώσω τα μαρούλια για να τα φάω μέχρι τα μέσα Μαρτίου αντί να τα ξεκινήσω. Αλλά μπορείτε να περιμένετε μέχρι τον Μάρτιο για να τα ξεκινήσετε επίσης, αλλά θέλετε να τα μαζέψετε πριν ζεσταθεί και κλείσουν (σχηματίσουν κεφάλια σπόρων) και πικρίσουν. Οι περισσότεροι άνθρωποι περιμένουν πολύ αργά για να φυτέψουν, ενώ εγώ τείνω να φυτεύω πολύ νωρίς, κάτι που μπορεί να επιβιώσει ή όχι ανάλογα με το πόσο κρύο κάνει.

Αφού τα κρύβω τόσο νωρίς, σίγουρα θα χρειαστούν Κάλυμμα σειράς χειμερινού βάρους από πάνω τους κάθε βράδυ ακόμα και στο πράσινο σπίτι ή στο κρύο πλαίσιο. Στην πραγματικότητα για να ξεκινήσω, μπορώ να βάλω 2 καλύμματα σειρών χειμερινού βάρους πάνω τους τη νύχτα. Μην χρησιμοποιείτε σεντόνι-iδεν προσφέρει καμία προστασία ενώ το κάλυμμα της σειράς θα προσφέρει προστασία 6-8 μοιρών. Ένα κάλυμμα σειράς χειμερινού βάρους (0,90+) θα προστατεύει έως τους 24°F και αν δείτε ότι θα κάνει πιο κρύο, προχωρήστε και ρίξτε τους μια άλλη σειρά κάλυψη. Γυρίστε το(τα) κάλυμμα(α) κατά τη διάρκεια της ημέρας και γυρίστε ξανά στα φυτά τη νύχτα. Καθώς ζεσταίνεται πάνω από 24°F τη νύχτα, δεν θα χρειαστείτε καλύμματα 2 σειρών. Η όλη διαδικασία από τη φύτευση των σπόρων μέχρι τη μεταφύτευση διαρκεί περίπου 4 εβδομάδες χρησιμοποιώντας αυτή τη μέθοδο και τις προμήθειες. Μετά μεγαλώνουν άλλες 4 εβδομάδες στο θερμοκήπιο και το κρύο πλαίσιο και θα αρχίσω να τα μαζεύω. Θα πρέπει να αρχίσω να μαζεύω μαρούλια σε έναν μήνα περίπου ή νωρίτερα. Κάνω έρωτα! Χου!

Έχω και ένα βίντεο εδώ που καταγράφει ΟΛΑ τα βήματα της μεταφύτευσης. Έκανα μερικά λάθη στο βίντεο. Είπα ότι φυτεύω bok choy, αλλά στην πραγματικότητα φύτευα ρόκα. Οι σπόροι φυτεύτηκαν στις 18 Ιανουαρίου και μεταφυτεύτηκαν στις 2 Φεβρουαρίου από τους δίσκους βλάστησης στις συσκευασίες πόνυ σε αυτό το βίντεο. Αυτό ήταν το πρώτο μου βίντεο σε εσωτερικούς χώρους που ήταν πιο δύσκολο να τραβήξω από ό,τι σε εξωτερικούς χώρους, αλλά θα δείτε τα πραγματικά βήματα σε εξέλιξη.

Schreibe einen Kommentar