Μαρούλι bolting « giantveggiegardener

1
Μαρούλι bolting « giantveggiegardener

Όταν οι θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια της ημέρας αυξηθούν, θα είναι μόνο θέμα χρόνου το μαρούλι δροσερής εποχής που φυτέψαμε σε μπουλόνια στις αρχές της άνοιξης. Το μπουλόνι είναι όταν το μαρούλι αρχίζει να παίρνει ένα κεντρικό κοτσάνι και τελικά θα κάνει λουλούδια και θα πικρίσει. Τι κάνει το μαρούλι να μπουλόνι; Τόσο η ζέστη του καλοκαιριού όσο και το περισσότερο ηλιακό φως στις πιο ηλιόλουστες μέρες μας συμβάλλουν στη βύθιση. Αν το βρείτε πολύ αργά και είναι ήδη πικρό, είτε το κομποστάρετε είτε το δώστε στα κοτόπουλα. Δεν φαίνεται να τους ενοχλεί η πικρία.

Διάβασα μια συμβουλή όπου μπορείτε να ξανακάνετε το πικρό μαρούλι γλυκό και έτσι αποφάσισα να το δοκιμάσω καθώς το χειμωνιάτικο μαρούλι μου είναι σχεδόν τελειωμένο και πικρό. Η άκρη είπε ότι ανακατέψτε 4 TLB αλάτι με 1 λίτρο νερό μέχρι να διαλυθεί σε ένα μπολ και στη συνέχεια μουλιάστε το μαρούλι σας σε αυτό για δέκα λεπτά. Στη συνέχεια ξεπλύνετε και πρέπει να είναι γλυκό. Το δοκίμασα και το μαρούλι μαράθηκε τελείως. Μη βρώσιμο. Αφού το ξέπλυνα, το μούλιαξα σε γλυκό νερό ελπίζοντας να το ξαναζωντανέψω και το μαρούλι ήταν ακόμα αλμυρό και μαραμένο. Ακόμα μη βρώσιμο. Δεν ήθελα καν να δώσω το μαραμένο μαρούλι στα κοτόπουλα μου ή να το κομποστοποιήσω από φόβο μήπως υπάρχει ακόμα πολύ αλάτι. Λοιπόν, τόσα πολλά για αυτή τη συμβουλή!

Αν εξακολουθείτε να έχετε μαρούλια που δεν έχουν μαζευτεί, βγείτε έξω σύντομα πριν βιδώσουν! Για να πάρετε το καλύτερο από το μαρούλι σας, ποτίστε τα φυτά σας το βράδυ πριν προγραμματίσετε να το μαζέψετε. Στη συνέχεια, μαζέψτε πρώτα μαρούλια το επόμενο πρωί πριν ζεσταθεί πολύ. Αφού το πλύνω και ξεδιπλώσω το νερό, βάζω το μαρούλι σε μια σακούλα με φερμουάρ με διπλωμένη μια βρεγμένη χαρτοπετσέτα (συμπιέζω την υπερβολική υγρασία). Το μαρούλι πρέπει να διαρκέσει αρκετό χρόνο όταν το κάνετε στο ψυγείο.

Υπάρχουν και άλλα μαρούλια που μπορούμε να καλλιεργήσουμε εδώ στη σκιά το καλοκαίρι. Θα γράψω σύντομα μια ανάρτηση σχετικά με την καλλιέργεια αυτών των μαρουλιών ζεστής εποχής για το καλοκαίρι που είναι ανθεκτικά στη θερμότητα και δεν βιδώνουν. Ονομάζονται μαρούλια Batavian ή Crisp. Περισσότερα για αυτό αργότερα.

Schreibe einen Kommentar