Μάθετε τα πάντα για κάθε έννοια χρώματος τουλίπας

5
Μάθετε τα πάντα για κάθε έννοια χρώματος τουλίπας

Από τουλίπες μέχρι χρυσάνθεμα, η σειρά μας «The Language of Flowers» εξερευνά τα πάντα, από συμβουλές φροντίδας λουλουδιών μέχρι συμβολισμούς και λουλούδιαning. Σε αυτό το άρθρο, εξετάζουμε την έννοια των χρωμάτων τουλίπας.

Ίσως γνωρίζετε τη γλώσσα της αγάπης, αλλά έχετε ακούσει για τη γλώσσα των λουλουδιών; Επειδή οι τουλίπες ανθίζουν την άνοιξη, χρησιμοποιούνται συνήθως για να αντιπροσωπεύουν τη νέα ζωή και τη ζεστασιά, αλλά κάθε χρώμα έχει επίσης το δικό του νόημα και ενδιαφέρουσες δεισιδαιμονίες. Αφήστε τα λουλούδια σας να μιλήσουν την επόμενη φορά που θα δώσετε σε κάποιον που αγαπάτε μια από αυτές τις υπέροχες χρωματιστές τουλίπες.

Πολύχρωμο πεδίο με τουλίπες

Κόκκινες τουλίπες

Οι κόκκινες τουλίπες είναι αγαπημένες μεταξύ των ρομαντικών τύπων. Οι βαθιές κόκκινες αποχρώσεις τους προκαλούν συναισθήματα πάθους, αγάπης και λαγνείας – καθιστώντας τα μια ιδιαίτερα δημοφιλή επιλογή για νέα, νεότερα ζευγάρια. Μπορεί επίσης να σημαίνουν «πιστέψτε με» ή «τα συναισθήματά μου είναι αληθινά». Έτσι, την επόμενη φορά που θα προσπαθήσετε να «γοητεύσετε» το άτομο που θαυμάζετε, στείλτε του ένα δελεαστικό μπουκέτο με κόκκινες τουλίπες.

Κόκκινες τουλίπες

Πορτοκαλί τουλίπες

Οι πορτοκαλί τουλίπες χρησιμοποιούνται για να μεταδώσουν μια αίσθηση κατανόησης και εκτίμησης μεταξύ δύο ανθρώπων, συνήθως σε μια σχέση. Ένα μπουκέτο με πορτοκαλί τουλίπες μπορεί να σημαίνει ότι νιώθετε σωματικά και πνευματικά συνδεδεμένοι με κάποιον.

Κίτρινες τουλίπες

Πριν από χρόνια, τα κίτρινα λουλούδια έλεγαν ότι αντιπροσωπεύουν την απελπιστική αγάπη και τη ζήλια. Όμως τα τελευταία χρόνια, το χρώμα έχει συνδεθεί με πολύ πιο φωτεινές έννοιες. Οι κίτρινες τουλίπες αντιπροσωπεύουν τώρα την ευτυχία, τη χαρά και την ελπίδα. Οι κάτοικοι της Βικτώριας πίστευαν ακόμη και ότι οι κίτρινες τουλίπες σήμαιναν κυριολεκτικά, «υπάρχει ηλιοφάνεια στο χαμόγελό σου». Αυτός είναι ο λόγος που οι κίτρινες τουλίπες έχουν γίνει δημοφιλή δώρα «ακριβώς επειδή», καθώς είναι βέβαιο ότι θα φέρουν ένα χαμόγελο στα χείλη οποιουδήποτε. Και αν θέλετε να προσθέσετε λίγη τύχη στο σπίτι σας, πιστεύεται ότι το να φυτέψετε κίτρινες τουλίπες στην μπροστινή αυλή σας θα φέρει καλή τύχη και ευημερία.

Η έννοια των χρωμάτων τουλίπας είναι τόσο διαφορετική όσο και οι τύποι των λουλουδιών.

Μωβ τουλίπες

Επειδή η μωβ βαφή ήταν αρχικά πολύ ακριβή και σεβαστή, μόνο οι πολύ πλούσιοι μπορούσαν να αντέξουν οικονομικά να φορούν υφάσματα κατασκευασμένα από αυτήν. Μάλιστα, το 1500, η ​​βασίλισσα Ελισάβετ Α στην πραγματικότητα απαγόρευσε σε όλους εκτός από τα μέλη της βασιλικής οικογένειας να φορούν μωβ. Αν και το μωβ είναι πλέον ένα αγαπημένο και δημοφιλές χρώμα, παραμένει σύμβολο βασιλείας και κομψότητας.

Μωβ τουλίπες

Λευκές τουλίπες

Οι λευκές τουλίπες είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να πείτε «συγγνώμη» ή «συλλυπητήρια» και είναι ένα δημοφιλές λουλούδι που εμφανίζεται κατά τη διάρκεια των τελετών κηδείας. Αντιπροσωπεύουν επίσης την αγνότητα, την τιμή και την αγιότητα, καθιστώντας τα ένα αγαπημένο δώρο για κάποιον που γιορτάζει ένα θρησκευτικό ορόσημο, όπως μια κοινωνία, το βάπτισμα ή το μπαρ μιτζβά. Η δεισιδαιμονία λέει επίσης ότι όσοι ονειρεύονται τις λευκές τουλίπες πρόκειται να βιώσουν μια νέα αρχή ή μια νέα αρχή στη ζωή.

Μπουκέτο Λευκή Τουλίπα

Ροζ τουλίπες

Τίποτα δεν λέει, «συγχαρητήρια» όπως ένα μεγάλο μπουκέτο από όμορφες ροζ τουλίπες. Είτε γιορτάζετε μια προαγωγή εργασίας, τη γέννηση ενός νέου μωρού ή την αποφοίτηση από το κολέγιο, οι ροζ τουλίπες στέλνουν καλή τύχη και ευχές σε όποιον τις λάβει.

Μπλε τουλίπες

Ο άνθρωπος, ο μύθος, ο θρύλος – ναι, μιλάμε για μπλε τουλίπες! Αυτό που κάνει τις τουλίπες πραγματικά μοναδικές είναι ότι είναι ένα από τα λίγα λουλούδια που έχουν σχεδόν κάθε χρώμα. Αλλά παραδόξως, το «αληθινό μπλε» είναι ένα από τα λίγα χρώματα που έχει απουσιάζει από την εντυπωσιακή χρωματική παλέτα της τουλίπας. Πρόσφατα, μερικοί έξυπνοι κτηνοτρόφοι μπόρεσαν να δημιουργήσουν μερικές από τις πρώτες μπλε τουλίπες. Επειδή είναι μοναδικές στο είδος τους, οι μπλε τουλίπες αντιπροσωπεύουν την ατομικότητα και τη μοναδικότητα.

Αν και είναι πάντα διασκεδαστικό να μαθαίνεις τη διαφορετική ιστορία και το νόημα πίσω από ορισμένα λουλούδια και χρώματα, πιστεύουμε ότι κάθε χρωματικό μπουκέτο θα τύχει θερμής υποδοχής!


λουλούδι της χρονιάς διαφήμιση τουλίπα

Τάρα Κάρλσον

Η Tara Carlson αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Hofstra με πτυχίο στις Δημόσιες Σχέσεις και λατρεύει κάθε δημιουργικό γράψιμο – γι‘ αυτό είναι ενθουσιασμένη που συνεργάζεται με το Petal Talk. Όταν δεν γράφει, πιθανότατα μπορείτε να τη βρείτε να κολυμπάει στην παραλία, να παίζει ποδόσφαιρο και να παρακολουθεί τις τελευταίες ταινίες (είναι μεγάλη θαυμαστής της σεζόν των βραβείων)!

Schreibe einen Kommentar