ΚΕΡΑΤΟΣΚΟΥΛΗΚΕΣ! « γιγαντιαίος κηπουρός

0
ΚΕΡΑΤΟΣΚΟΥΛΗΚΕΣ!  « γιγαντιαίος κηπουρός

ζημιά κερατοσκώληκα

Έχω πολλά να μοιραστώ, οπότε θα γράψω πολλά τις επόμενες μέρες. Ήμουν σε διακοπές για 7 ημέρες και τώρα είμαι πίσω και απασχολημένος με τη συγκομιδή και τα βοτάνια. Την πρώτη μέρα πίσω, είδα ένα από τα φυτά μου μαύρης ντομάτας να κατακλύζεται από κερατοσκώληκες ντομάτας. Όπως μπορείτε να δείτε στην παραπάνω φωτογραφία, έφαγαν όλα τα φύλλα στο πάνω μέρος του 1/3 του φυτού. Είναι ενδιαφέρον ότι φαίνεται να τους αρέσει αυτή η ποικιλία, αλλά βρήκα μόνο 2 ακόμη σε αυτό το κρεβάτι ντομάτας που έχει 9 φυτά ντομάτας – όλα ακριβώς το ένα δίπλα στο άλλο. Μπορώ να καταλάβω γιατί ο κερατοσκώληκας θα ήθελε τη μαύρη ντομάτα, καθώς είναι επίσης ένα από τα αγαπημένα μου! Σε όλα τα άλλα 29 φυτά τομάτας, βρήκα μόνο ένα-δυο κερατοσκώληκες. Διαλέγουμε με το χέρι τους κερατοσκώληκες φορώντας γάντια γιατί είμαι τρελή μαζί τους.

κερατοσκώληκες

Νομίζω λοιπόν ότι έχουμε περίπου 100 κερατοσκώληκες σε όλα τα διαφορετικά μεγέθη σε αυτό το ένα φυτό. Ποτέ δεν είχα τόσα πολλά κερατοσκώληκα σε ένα φυτό. Βρήκα και διάλεξε τα περισσότερα από αυτά εκείνη την ημέρα.

ντομάτα-κέρατο1

Μετά επέστρεψα το βράδυ με τον φακό UV και βρήκα περίπου 50 ακόμα. Οι κερατοσκώληκες λάμπουν κάτω από το φως υπεριώδους ακτινοβολίας καθιστώντας τους πιο εύκολο να βρεθούν – αυτό βοηθά να βρω και μικρότερα που μου έλειψαν τη μέρα. Πήρα το δικό μου στο Amazon. Προσέξτε λοιπόν τους κερατοσκώληκες-είναι γύρω τώρα!

Schreibe einen Kommentar