Καλλιέργεια και συντήρηση λάχανου « giantveggiegardener

2
Καλλιέργεια και συντήρηση λάχανου « giantveggiegardener

Όπως έχω γράψει και πριν, έχω καλλιεργήσει ένα λάχανο που μου αρέσει πολύ που ονομάζεται Kalibos. Είναι ένα όμορφο κόκκινο λάχανο σε σχήμα κώνου που χρειάζεται σχεδόν όλη την εποχή για να αναπτυχθεί. Είναι πολύ νόστιμο και γλυκό. Τα καλά νέα είναι ότι δεν βιδώνει το καλοκαίρι και είναι έτοιμο για συγκομιδή το φθινόπωρο. Νομίζω ότι το φύτεψα αρχές Μαΐου.

Αυτό που δεν ήξερα είναι αν το τρυγήσεις λίγο ψηλότερα στο κοτσάνι, αντί να το κόψεις στο ίδιο επίπεδο με το έδαφος, θα βγάλει ένα μάτσο μωρά λάχανα στις παραφυάδες του. Τώρα έχω μερικά ακόμη baby λάχανα να χρησιμοποιήσω. Τα μάζεψα φυσικά πριν από τη μεγάλη χιονοθύελλα που μπήκε.

Συντήρηση λάχανου

Δύο τρόποι για να διατηρήσετε το λάχανο είναι είτε να το ψύξετε είτε να το καταψύξετε. Αν θέλετε να το βάλετε φρέσκο ​​σε σαλάτες όπως λαχανοσαλάτα, τότε κρατήστε λίγο από αυτό στο ψυγείο σας σε μια σακούλα με φερμουάρ. Εάν η κομμένη άκρη φαίνεται λίγο στεγνή, απλώς κόψτε την Εάν πριν από τη χρήση. Είχα το λάχανο μου τελευταία από τον Οκτώβριο έως τον Φεβρουάριο του περασμένου έτους.

Εάν δεν είστε σίγουροι πώς θα χρησιμοποιήσετε το λάχανό σας ή έχετε πάρα πολύ να χρησιμοποιήσετε ταυτόχρονα, μπορείτε να διατηρήσετε λίγο από αυτό στην κατάψυξη. Για να το κάνετε αυτό, ζεματίστε το για 3 λεπτά σε βραστό νερό και κρυώστε το αμέσως σε παγωμένο νερό για να σταματήσει το μαγείρεμα. Στη συνέχεια, τοποθετήστε το σακούλες κατάψυξης και παγώστε τις σφήνες. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να το κόψετε σε ότι μέγεθος χρειάζεστε αργότερα. Το ζεμάτισμα των λαχανικών θα σταματά τη δράση του ενζύμου που μπορεί να προκαλέσει απώλεια χρώματος και γεύσης. Ή μπορείτε να το ψιλοκόψετε και αν χρησιμοποιήσετε αυτήν τη μέθοδο, θα πρέπει να το ζεματίσετε για 1,5 λεπτό αντί για 3 λεπτά. Στη συνέχεια κρυώστε το και βάλτε το σε σακούλες κατάψυξης.

Μπορείτε επίσης να το διατηρήσετε φτιάχνοντας ξινολάχανο ή kimchi ή να χρησιμοποιήσετε και άλλες συνταγές ζύμωσης. Για μια υπέροχη συνταγή για ξινολάχανο πηγαίνετε στο: http://funfermenting.com/veggie-sauerkraut/

Schreibe einen Kommentar