Καλλιέργεια δροσερού μαρουλιού εποχής « giantveggiegardener

2
Καλλιέργεια δροσερού μαρουλιού εποχής « giantveggiegardener
IMG_1923

Δροσίστε τα μαρούλια εποχής και το σπανάκι σε δίσκο βλάστησης, έτοιμα για μεταφύτευση σε μεγαλύτερες γλάστρες

Μια φίλη μου είπε το προηγούμενο βράδυ ότι σταμάτησε να προσπαθεί να καλλιεργήσει μαρούλι γιατί γίνεται πάντα πολύ πικρό. Αλλά η καλλιέργεια μαρουλιών την άνοιξη μπορεί να είναι εύκολη – απλά πρέπει ξεκινήστε νωρίτερα από όσο νομίζετε ότι κάνετε. Εάν ξεκινήσετε τους σπόρους στα τέλη Απριλίου, είστε πολύ αργά, καθώς ο καιρός μπορεί να μεταβεί από κρύες μέρες σε ζεστές μέρες πολύ γρήγορα και τότε είναι που μπορεί να βιδωθούν και να γίνουν πικροί, οπότε θα θέλετε να τρυγήσετε νωρίτερα.

Δεδομένου ότι τα περισσότερα μαρούλια είναι καλλιέργειες δροσερής εποχής και χρειάζονται περίπου 45-55 ημέρες για να ωριμάσουν, πρέπει να δημιουργήστε αντίγραφα ασφαλείας της ημερομηνίας έναρξης κάποια στιγμή τον Φεβρουάριο/Μάρτιο ή ακόμα νωρίτερα μέσα κάτω από τα φώτα (όπως έκανα εγώ) και συγκομιδή τον Απρίλιο ή αρχές Μαΐου πριν κάνει ζέστη.

Φροντίστε να καλλιεργήστε μαρούλια που είναι ανθεκτικά στο κρύο-θα πρέπει να λέει στα πακέτα σπόρων. Φέτος ξεκίνησα τα πρώτα μαρούλια πίσω στις 15 Ιανουαρίου μέσα στο σπίτι μου κάτω από τα φώτα ανάπτυξης χωρίς ζέστη – είναι πολύ νωρίς, οπότε το πιέζω.

IMG_1893

Το μαρούλι μεταφυτεύεται σε μεγαλύτερες γλάστρες ή πόνυ.

Στη συνέχεια τα μεταφύτευσα από τον δίσκο βλάστησης σε ένα πόνυ πακ στις 20 Ιανουαρίου. Στη συνέχεια μεταφύτευσα τα φυτά στο θερμοκήπιό μου στις 17 Φεβρουαρίου. Είναι περίπου 4 εβδομάδων όταν τα έβαλα στο έδαφος. Το θερμοκήπιό μου δεν θερμαίνεται και έτσι πρέπει καλύψτε τα κάθε βράδυ και τις κρύες μέρες με 2 στρώσεις καλύμματος σειράς αλλά μέχρι στιγμής τα πάνε καλά. Ο Tonite είναι 13°F, οπότε ας δούμε αν θα επιβιώσουν…

Εν τω μεταξύ, ξεκίνησα περισσότερο από σπόρους στις 3 Φεβρουαρίου και μεταφυτεύτηκαν στα πόνυ πακς στις 25 Φεβρουαρίου, οπότε αν ο τονίτης σκοτώσει τους άλλους στο θερμοκήπιο, αυτοί θα πρέπει να βγουν στο θερμοκήπιο σε άλλες 1-2 εβδομάδες. Βασικά η όλη διαδικασία από το ξεκίνημα των σπόρων μαρουλιού μέχρι τη βύθιση σε θερμοκήπιο ή κρύο πλαίσιο ή όσο περνά η εποχή διαρκεί περίπου 4-5 εβδομάδες.

Μπορείτε ακόμη και να τα βάλετε σε ένα υπερυψωμένο κρεβάτι ή ένα μίνι στεφάνι με βαρύ κάλυμμα σε σειρά ακριβώς από πάνω τους μέχρι να έρθει ο Απρίλιος. Έτσι, εάν τα φυτέψετε την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου, θα μπορείτε να μαζέψετε φύλλα 45 ημέρες αργότερα ή γύρω στις 15 Απριλίου. Μέχρι να ξεκινήσουν όλοι οι σπόροι μαρουλιού, θα απολαμβάνετε τα μαρούλια ενώ είναι γλυκά πριν ζεσταίνεται πολύ.

Schreibe einen Kommentar