Η σημασία της εξοικονόμησης σπόρων « giantveggiegardener

1
Η σημασία της εξοικονόμησης σπόρων « giantveggiegardener

Έχω αποθηκεύσει σπόρους από μερικά από τα αγαπημένα μου κειμήλια ή λαχανικά με ανοιχτή επικονίαση (OP) ειδικά κατά τη διάρκεια του Covid-19. Αλλά θα ήθελα τώρα να είχα αποταμιεύσει περισσότερα. Το επόμενο έτος μπορεί να έχουμε άλλη έλλειψη σπόρων όπως είχαμε το 2020. Όταν μπήκα στο διαδίκτυο αυτήν την εβδομάδα σε μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες σπόρων, είδα ήδη «εκτός αποθέματος» σε ορισμένες ποικιλίες. Είναι επειδή οι εταιρείες σπόρων απλώς δεν έχουν προμηθευτεί τους σπόρους σε απόθεμα ή είχαν κάποιες αποτυχίες καλλιέργειας ή ίσως οι αγρότες τους δεν μπορούσαν να λάβουν αρκετή βοήθεια για να σώσουν τους σπόρους λόγω βιογραφικού; Βγαίνουν αργά; Ποιός ξέρει. Δεν πειράζει, καθώς το βρήκα ανησυχητικό το γεγονός ότι οι εταιρείες σπόρων που κανονικά θα είχαν τους νέους σπόρους τους μέχρι τώρα έχουν «εξαντληθεί» σε ορισμένους σπόρους – όχι σε όλους, αλλά σε ορισμένους.

Τώρα που τελείωσε η σεζόν και καθάρισα τον κήπο μου και έχουν φύγει και οι τελευταίες ντομάτες (έσωσα μερικούς σπόρους ντομάτας), σκέφτηκα ότι υπάρχουν άλλα λαχανικά που έχω ακόμα από τον κήπο όπου μπορώ ακόμα να αποθηκεύσω μερικά από οι σπόροι τόσο αργά;

Η απάντηση για μένα ήταν ναι. Βρήκα μερικά Jimmy Nardello πιπεριές που μεγάλωσα που είχαν κολλήσει στο πίσω μέρος του ψυγείου. Το απόθεμα σπόρων μου δεν φύτρωσε πέρυσι καθώς ήταν πολύ παλιό. Εξαντλήθηκαν και τα φυτώρια. Ήμουν τυχερός που ένας φίλος είχε κάποια έξτρα και μου έδωσε μερικά. Έτσι, σε περίπτωση που δεν μπορούσα να αγοράσω σπόρους για την επόμενη χρονιά, πήρα μερικές από αυτές τις πιπεριές Jimmy, τις άνοιξα και φύλαξα τους σπόρους. Οι σπόροι πιπεριάς αποθηκεύονται εύκολα. Απλώς πρέπει να βγάλετε τους σπόρους και να τους στεγνώσετε για μερικές εβδομάδες σε μια χαρτοπετσέτα ή χαρτί κεριού μέχρι να στεγνώσουν πραγματικά – δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτα ιδιαίτερο για να τους σώσετε εκτός από το να μην φουσκώσουν. Στη συνέχεια αποθηκεύστε σε πλαστική σακούλα, φάκελο ή κάποιο άλλο δοχείο.

Τα φασόλια είναι άλλη μια εύκολη καλλιέργεια για αποθήκευση. Έχω σώσει και πράσινες και ξερά ποικιλίες φασολιών. Ποια είναι η διαφορά κατά την αποθήκευση αυτών των δύο; Τίποτα! Πρέπει ακόμα να περιμένω μέχρι να στεγνώσουν στον λοβό πριν πάρω τους σπόρους. έχω μερικά Του Casalbuono Panzariedd ξερά φασόλια που ξεφλούδισα (δείτε την παραπάνω εικόνα) και τώρα είναι σε γυάλινα βάζα, απλώς περιμένουν να μπουν σε αυτό το Instapot αυτόν τον χειμώνα.

Έχω κι εγώ ένα βούτυρο Waltham χειμωνιάτικη σκουός αριστερά. Μπορώ να σώσω τους σπόρους από αυτό μόλις το κόψω. Είναι λίγο πιο ακατάστατα καθώς πρέπει να αφαιρέσετε τα κορδόνια και οι σπόροι είναι λίγο γλοιώδεις, αλλά θα ξεπλύνω τη λάσπη του σπόρου και θα τους αφήσω να στεγνώσουν σε χαρτί κεριού πριν τις αποθηκεύσω.

Έτσι, εκτός από την εξοικονόμηση σπόρων από ορισμένα λαχανικά που καλλιεργήσατε (που σας άρεσαν), πιστεύω ότι είναι σημαντικό για εμάς να αποθηκεύσουμε σπόρους για τους μελλοντικούς καλλιεργητές και να συνεχίσουμε τις ποικιλίες λαχανικών. Ποιος ξέρει, ίσως ανακαλύψετε μια νέα παραλλαγή μιας ποικιλίας. Αν ο κόσμος τελείωσε από σπόρους, όλοι θα πεινούσαμε πολύ γρήγορα.

Παρατήρησα επίσης ότι η τιμή πολλών σπόρων φαίνεται να είναι υψηλότερη φέτος στους καταλόγους σπόρων που είναι ένας άλλος καλός λόγος για να αποθηκεύσετε τους δικούς σας σπόρους.

Θυμηθείτε να αποθηκεύετε μόνο λαχανικά κειμήλια ή ανοιχτής γονιμοποίησης, καθώς τα υβρίδια δεν θα αναπτυχθούν πιστά στην ίδια ποικιλία. Θα μπορούσατε να καλλιεργήσετε έναν υβριδικό σπόρο; Φυσικά, αλλά απλά δεν θα ξέρατε τι μπορεί να αποδειχθεί.

Ξέρω ότι μπορεί να είναι πολύ αργά για πολλούς από εσάς φέτος, αλλά αρχίστε να σκέφτεστε να αποθηκεύσετε σπόρους στο μέλλον. Αυτό το βιογραφικό, αν μη τι άλλο, μας δείχνει ότι δεν μπορούμε να θεωρούμε πολλά δεδομένα. Εξοικονομήστε σπόρους – εξοικονομήστε χρήματα.

Schreibe einen Kommentar