Είναι σημαντικές οι αναλογίες μυκήτων προς βακτήρια για την ανάπτυξη των φυτών;

1
Είναι σημαντικές οι αναλογίες μυκήτων προς βακτήρια για την ανάπτυξη των φυτών;

Είναι γνωστό εδώ και αρκετό καιρό ότι η αναλογία μυκήτων προς βακτήρια ποικίλλει σε διαφορετικούς τύπους εδάφους και σε διαφορετικές φυτικές κοινότητες. Τα δάση έχουν υψηλότερη αναλογία μυκήτων, ενώ τα λιβάδια και το γεωργικό έδαφος είναι υψηλότερα σε βακτήρια. Αυτό οδήγησε στην ιδέα ότι τα φυτά αναπτύσσονται καλύτερα όταν η αναλογία μυκήτων προς βακτήρια ταιριάζει με τις ανάγκες τους. Οι κηπουροί όχι μόνο πρέπει να παρακολουθούν την αναλογία των μυκήτων προς τα βακτήρια, αλλά και να τροποποιούν το έδαφος για να το αλλάξουν.

Σε αυτήν την ανάρτηση θα εξετάσω την επιστήμη που υποστηρίζει αυτή την ιδέα.

Είναι σημαντικές οι αναλογίες μυκήτων προς βακτήρια για την ανάπτυξη των φυτών;

Είναι σημαντικές οι αναλογίες μυκήτων προς βακτήρια για την ανάπτυξη των φυτών;

Αναλογία μυκήτων προς βακτήρια

Οι μύκητες είναι σχετικά μεγάλοι σε σύγκριση με τα βακτήρια. Όταν μιλάμε για την αναλογία μυκήτων: βακτηρίων (F:B), μιλάμε πραγματικά για τη βιομάζα αυτών των δύο οργανισμών, όχι για τον πραγματικό αριθμό.

Πολλοί διαφορετικοί τύποι εδαφών έχουν αναλυθεί για αυτή την αναλογία.

  • Δάσος κωνοφόρων: 100 έως 1.000
  • Δάσος φυλλοβόλων: 5 έως 100
  • Ζιζάνια και λιβάδια: 0,1 έως 1
  • Γεωργικά χωράφια 0,1 έως 1

Μια μελέτη που εξέτασε 47 τοποθεσίες στη Ρωσία, συμπεριλαμβανομένων διαφόρων βιωμάτων, διαπίστωσε ότι «επικράτηση της δραστηριότητας των μυκήτων έναντι των βακτηρίων με αναλογίες F:B πάντα υψηλότερες από ένα (4,9 κατά μέσο όρο). Οι φυσικές τοποθεσίες χαρακτηρίστηκαν από υψηλότερες αναλογίες F:B (κατά μέσο όρο 5,6) σε σύγκριση με τις γεωργικές (κατά μέσο όρο 3,5).

Τα δάση έχουν πολύ υγιές έδαφος, ενώ το γεωργικό έδαφος είναι λιγότερο υγιές. Αυτό έχει οδηγήσει στην ιδέα ότι η ύπαρξη υψηλότερου σχετικού πληθυσμού μυκήτων έχει ως αποτέλεσμα πιο υγιές έδαφος.

Ο Δρ. Ingham και το Soil Food Web School

Ο Δρ. Ingham έκανε μερικές από τις πρώτες εργασίες μέτρησης της αναλογίας μυκήτων προς βακτήρια. Στη συνέχεια ανέπτυξε την ιδέα ότι κάθε φυτό έχει μια προτιμώμενη αναλογία και ότι οι κηπουροί και οι αγρότες πρέπει να δημιουργήσουν αυτή τη «βέλτιστη» αναλογία για τα φυτά που καλλιεργούν.

Πώς το κάνουν αυτό οι κηπουροί; Όλα ξεκινούν με τη μέτρηση του εδάφους και τον προσδιορισμό της τρέχουσας αναλογίας F:B.

Το Soil Food Web School του Dr. Ingham παρέχει μαθήματα που θα σας διδάξουν πώς να αναγνωρίζετε και να μετράτε τα μικρόβια στο μικροσκόπιο. Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι αυτή η γνώση θα σας επιτρέψει να υπολογίσετε την αναλογία F:B.

Βιβλίο Garden Myths του Robert Pavlis

Πολλές από αυτές τις έννοιες έχουν τεκμηριωθεί στο βιβλίο Teaming With Microbes και έχω κάνει μια λεπτομερή ανασκόπηση αυτού του βιβλίου.

Το Soil Food Web School δεν είναι η μόνη ομάδα που διαδίδει αυτήν την ιδέα. Συζητείται επίσης σε μορφές Κορεατική Φυσική Γεωργία (KNF) και Permaculture.

Γεγονότα για την αναλογία μυκήτων προς βακτήρια

Οι επιστήμονες συμφωνούν ότι διαφορετικά εδάφη έχουν διαφορετικές αναλογίες. Είναι επίσης αποδεκτό ότι οι γεωργικές πρακτικές όπως η άροση και η χρήση συνθετικών λιπασμάτων τείνουν να ευνοούν την ανάπτυξη βακτηρίων.

Plant Science for Gardeners του Robert Pavlis

Οι αναλογίες μπορούν να τροποποιηθούν αλλάζοντας τον τρόπο διαχείρισης του εδάφους. Η προσθήκη οργανικής ύλης αυξάνει τον συνολικό πληθυσμό μικροβίων. Η χρήση οργανικής ύλης με υψηλή αναλογία C/N ευνοεί την ανάπτυξη μυκήτων και χαμηλής περιεκτικότητας σε άνθρακα οργανική ύλη ευνοεί την ανάπτυξη βακτηρίων, αν και ένα μελέτη που εξέταζε ροκανίδια που χρησιμοποιούνται ως σάπια φύλλα ή καλλιεργούνται στο έδαφος δεν βρήκε καμία αλλαγή στην αναλογία F:B. Η άροση μειώνει την ανάπτυξη μυκήτων. Προσθέτωντας Το άζωτο στο έδαφος άλλαξε τη βιομάζα του εδάφους από επικρατούσα από βακτήρια σε μυκητο-κυρίαρχο.

Αυτό στο οποίο η επιστήμη δεν συμφωνεί είναι η ιδέα ότι τα φυτά αναπτύσσονται καλύτερα στο έδαφος με μια συγκεκριμένη αναλογία F:B.

Τι ήρθε πρώτο το κοτόπουλο ή το αυγό;

Αποδεχόμαστε το γεγονός ότι το έδαφος στα δάση έχει υψηλή αναλογία μυκήτων προς βακτήρια. Αλλά αυτό σημαίνει ότι τα δέντρα πρέπει να αναπτύσσονται σε τόσο υψηλή αναλογία; Τι ήρθε πρώτο, το δάσος ή το έδαφος στο οποίο κυριαρχούσαν οι μύκητες; Αυτό είναι το βασικό ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί.

Βιβλίο Soil Science for Gardeners από τον Robert Pavlis

Εάν πάρουμε γεωργικό έδαφος και το τροποποιήσουμε για να αυξήσουμε την αναλογία των μυκήτων, θα αναπτυχθούν καλύτερα τα δέντρα; Απαιτείται η τροποποίηση για την ανάπτυξη δέντρων;

Ή μήπως αυτή είναι μια περίπτωση όπου τα δέντρα θα αναπτυχθούν μια χαρά στο γεωργικό έδαφος και με την πάροδο του χρόνου η παρουσία τους τροποποιεί το έδαφος για να ευνοήσει την ανάπτυξη μυκήτων;

Πώς μετρά η επιστήμη την αναλογία F:B;

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να ποσοτικοποιηθεί η ποσότητα μυκήτων και βακτηρίων στο έδαφος, αλλά καμία από τις μεθόδους που χρησιμοποιούνται σε επιστημονικές μελέτες δεν περιλαμβάνει μικροσκόπιο φωτός, όπως προωθεί ο Δρ. Ingham. Αν δεν είναι κατάλληλη μέθοδος για έμπειρους επιστήμονες, γιατί να σκεφτεί κανείς ότι η μέθοδος λειτουργεί για ερασιτέχνες κηπουρούς;

Επίσης δεν είναι θέμα μέτρησης μικροβίων αφού είναι αναλογία μάζας (βάρος) και όχι αριθμών.

Ακόμα και το Οι επιστήμονες δεν συμφωνούν σχετικά με την καλύτερη μέθοδο μέτρησης της αναλογίας, ” Λόγω όλων των διαφορετικών μεθόδων και συντελεστών μετατροπής για τον υπολογισμό των αναλογιών F:B, είναι αμφίβολη η σύγκριση διαφορετικών μελετών. ”

Μερικά κοινά παραδείγματα

Τα χόρτα και τα δέντρα αναπτύσσονται σε πολύ διαφορετικές αναλογίες F:B. Όταν το άκουσα για πρώτη φορά, φανταζόμουν αμέσως ένα σύγχρονο πάρκο. Πολλά υγιή παλιά δέντρα που περιβάλλονται από γρασίδι. Τόσο τα δέντρα όσο και το γρασίδι αναπτύσσονται καλά και αυτά τα πάρκα βρίσκονται σε κάθε είδους χώμα. Πώς μπορούν αυτοί οι δύο τύποι φυτών να αναπτυχθούν τόσο καλά μαζί εάν απαιτούν διαφορετικές αναλογίες;

Πάρτε ένα καλά χρησιμοποιημένο γεωργικό χωράφι και αφήστε τη φύση να κυριαρχήσει. Τι συμβαίνει; Τα ζιζάνια καλύπτουν το έδαφος αρκετά γρήγορα. Αμέσως μετά, αρχίζουν να αναπτύσσονται θάμνοι και πρωτοπόρα δέντρα. Τελικά εμφανίζονται τα κωνοφόρα. Εάν τα δέντρα και ειδικά τα κωνοφόρα απαιτούσαν εδάφη με υψηλή περιεκτικότητα σε μύκητες, γιατί να αναπτυχθούν; Το γεωργικό έδαφος και το έδαφος κάτω από τα ζιζάνια είναι εδάφη βακτηρίων, εντελώς ακατάλληλα για δέντρα, εάν η αναλογία F:B είναι σημαντική.

Σε ένα βίντεο στο YouTube, ο Δρ. Ingham επισημαίνει ότι τα brassica χρειάζονται ένα έδαφος που κυριαρχείται από βακτήρια και οι ντομάτες χρειάζονται ένα πιο μυκητιακό έδαφος. Αλλά οι κηπουροί καλλιεργούν αυτές τις καλλιέργειες δίπλα δίπλα εδώ και χρόνια.

Βιβλίο Building Natural Ponds, του Robert Pavlis

Τι γίνεται με την υδροπονία; Τα φυτά φαίνεται να αναπτύσσονται αρκετά καλά χωρίς χώμα ή μικρόβια.

Τα παραδείγματα της κοινής λογικής δεν υποστηρίζουν την ανάγκη για ειδικές αναλογίες μυκήτων προς βακτήρια.

Τι Λέει η Επιστήμη;

Έκανα μια αναζήτηση για μελέτες που εξέτασαν την ανάπτυξη των φυτών σε διαφορετικές αναλογίες F:B. Δεν βρήκα ούτε ένα. Εάν βρείτε ένα, προσθέστε τον σύνδεσμο στα παρακάτω σχόλια.

Έλεγξα για λίστες φυτών και την προτιμώμενη αναλογία F:B και δεν βρήκα κανένα από την επιστημονική κοινότητα. Ένας πωλητής μικροβίων είχε πράγματι μια πολύ σύντομη λίστα, αλλά δεν παρείχε αναφορά στην πηγή και ισχυρίστηκε ότι, «οι περισσότεροι οπωρώνες χρειάζονται υψηλή αναλογία». Ένα από τα σχόλια στη συζήτηση του Research Gate που αναφέρεται παρακάτω είπε το αντίθετο.

ο Το Ινστιτούτο Rodale κάνει τη δήλωση, «τα ζιζάνια απαιτούν ένα έδαφος με πολλά βακτήρια». Δεν έχουν δει ποτέ γη μετά από δασική πυρκαγιά; Καλύπτεται γρήγορα από ζιζάνια εκμεταλλευόμενος το αυξημένο φως.

Κάποιος έκανε την ερώτηση Research Gate, «Ποιες είναι οι βέλτιστες αναλογίες μυκητιακής προς βακτηριακή βιομάζα για διαφορετικές καλλιέργειες;“

Κανείς δεν υπέδειξε μια τέτοια λίστα και ένας επιστήμονας είπε, «δεν έχουμε ακόμη ποσοτικοποιήσει το βέλτιστο φορτίο βακτηρίων και μυκήτων του εδάφους σε σχέση με τα επίπεδα παραγωγής», πράγμα που σημαίνει ότι δεν υπάρχει λίστα.

Μια μελέτη εξέτασε το F:B αναλογία ως προς το pH και διαπιστώθηκε ότι οι μύκητες βιομάζας δεν άλλαξε πολύ καθώς το pH άλλαξε από 4 σε 8, αλλά ότι η βακτηριακή ανάπτυξη επηρεάστηκε πολύ από το pH. Τα βακτήρια είναι πιο εμφανή σε υψηλό pH. Το όξινο έδαφος έχει υψηλότερη αναλογία F:B από το αλκαλικό έδαφος. Τα κωνοφόρα δέντρα προτιμούν να αναπτύσσονται σε όξινο έδαφος, όπως και οι μύκητες – μπορεί το pH του εδάφους να εξηγήσει την υψηλότερη αναλογία F:B στα κωνοφόρα δάση;

Υπάρχει επίσης πολλή ερευνητική εργασία που προσπαθεί να κατανοήσει τη σχέση μεταξύ F:B και δέσμευσης άνθρακα και πώς το F:B επηρεάζει τα φυσικά οικοσυστήματα. Φαίνεται όμως ότι ακόμη και σε αυτό δεν υπάρχει ακόμη συμφωνία για τη σημασία της αναλογίας.

Είναι σαφές ότι η μελέτη της σωστής αναλογίας για τα φυτά δεν έχει γίνει, ούτε αποτελεί τωρινή προτεραιότητα. Δεν γνωρίζουμε πώς οι αλλαγές στην αναλογία μυκήτων προς βακτήρια επηρεάζουν την ανάπτυξη των φυτών ούτε έχουμε καμία εικόνα για τα βέλτιστα επίπεδα για κάποιο συγκεκριμένο φυτό. Οποιαδήποτε ομάδα προωθεί τη σημασία της αναλογίας F:B για την καλλιέργεια φυτών αγνοεί εντελώς την τρέχουσα επιστήμη.

Αριθμός έναντι αναλογίας

Γνωρίζουμε ότι το έδαφος με υψηλότερα επίπεδα μικροβίων τείνει να αναπτύσσει πιο υγιή φυτά. Τα υψηλότερα επίπεδα οργανικής ύλης θα αυξήσουν τη μικροβιακή βιομάζα, καθιστώντας το έδαφος πιο υγιές, αλλά προσθέτει επίσης άλλα οφέλη όπως καλύτερη συγκράτηση υγρασίας, υψηλότερα επίπεδα θρεπτικών συστατικών και καλύτερη συσσώρευση.

Η προσθήκη οργανικής ύλης, η μείωση της επεξεργασίας και η συμπίεση αυξάνουν τον αριθμό των μικροβίων. Αυτό είναι διαφορετικό από το να προσπαθείς να ελέγξεις την αναλογία.

Είναι σημαντικές οι αναλογίες μυκήτων προς βακτήρια για την ανάπτυξη των φυτών;

Δεν γνωρίζουμε πώς η αναλογία επηρεάζει την ανάπτυξη των φυτών. Γνωρίζουμε ότι δεν υπάρχει τρέχουσα επιστήμη που να υποστηρίζει την ιδέα ότι τα φυτά χρειάζονται μια ειδική αναλογία. Επίσης, δεν υποστηρίζεται η ιδέα ότι οι κηπουροί πρέπει να τροποποιήσουν την αναλογία για καλύτερη ανάπτυξη των φυτών.

Υποψιάζομαι ότι το περιβάλλον του εδάφους και τα φυτά που αναπτύσσονται εκεί, επηρεάζουν τη μυκητιακή βακτηριακή αναλογία. Τα φυτά οδηγούν την ανάπτυξη των μυκήτων και όχι το αντίστροφο.

Ο λόγος που τα δάση έχουν υψηλότερη αναλογία είναι αυτός Τα δέντρα παράγουν δύσκολα πέψη μόρια όπως η λιγνίνη. Αυτό δεν είναι τροφή για βακτήρια, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί από μύκητες, οι οποίοι στη συνέχεια ανταγωνίζονται τα βακτήρια, αλλάζοντας την αναλογία. Τα λιβάδια παράγουν πολύ λιγότερη λιγνίνη και πολύ καλύτερη βακτηριακή τροφή και επομένως τα βακτήρια τα καταφέρνουν καλύτερα, μειώνοντας την αναλογία.

Τα φυτά μπορούν να αναπτυχθούν με οποιαδήποτε αναλογία. Τα χόρτα αναπτύσσονται στα δάση εάν υπάρχει περισσότερο φως, και τα δέντρα τα πάνε μια χαρά σε λιβάδια με χαμηλή αναλογία.

Δεν υπάρχει επιστήμη που να υποστηρίζει την ιδέα ότι οι κηπουροί ή οι αγρότες πρέπει να προσπαθήσουν να χειραγωγήσουν την αναλογία μυκήτων προς βακτήρια. Δεν υπάρχουν αποδεκτοί κατάλογοι της βέλτιστης αναλογίας για τα φυτά. Να τι συμπεραίνει μια έκθεση, «Η σύγκριση ενός δεδομένου εδάφους με μια εξιδανικευμένη «βέλτιστη» μικροβιακή κοινότητα εδάφους δεν θα είναι ποτέ χρήσιμη, επειδή μια «βέλτιστη» μικροβιακή κοινότητα του εδάφους απλά δεν υπάρχει

Ομάδα Facebook Βασικές αρχές κήπου

Schreibe einen Kommentar