Απόλυτος οδηγός για το νόημα του Heather Flower

0
Απόλυτος οδηγός για το νόημα του Heather Flower

Έννοια, συμβολισμός και πολιτιστική σημασία του λουλουδιού Heather σε όλο τον κόσμο

Συχνά γνωστά για τα πολύχρωμα λουλούδια και τα εκπληκτικά φύλλα τους, τα φυτά ρείκι (Calluna vulgaris) αγαπούνται από πολλούς. Καλύπτουν τις ευρωπαϊκές πλαγιές και προσθέτουν χρώμα στους κήπους των εξοχικών σπιτιών. Ωστόσο, υπάρχουν περισσότερα σε αυτά τα φυτά από την ομορφιά τους! Τα φυτά ερείκης έχουν πολλές διαφορετικές χρήσεις καθώς και πλούσιο συμβολισμό. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τη σημασία και τον συμβολισμό του λουλουδιού ερείκης.


The Meaning & Symbolism of Heather – The Essentials

Η ερείκη είναι ένα σημαντικό λουλούδι για πολλούς ανθρώπους, ιδιαίτερα τους Σκωτσέζους. Τα μωβ λουλούδια ερείκης θεωρούνται σύμβολα θαυμασμού, σεβασμού και αγάπης, ενώ τα λευκά λουλούδια είναι σύμβολα καλής τύχης και αθωότητας.


Σχετικά με την Heather (Calluna vulgaris)

Σχετικά με την Heather (Calluna vulgaris)

Οικογένεια, Γένος και Ταξονομία

Η επιστημονική ονομασία είναι Calluna vulgaris. Η ερείκη είναι το μοναδικό είδος στο Calluna γένος και μέλος του Οικογένεια Ericaceae.

Άλλα κοινά ονόματα για το ρείκι περιλαμβάνουν το κοινό ρείκι, το σκωτσέζικο ρείκι και το λίπος.

Βοτανικά Χαρακτηριστικά, Χρώματα, Αρώματα

Το Heather είναι ένας μικρός αειθαλής θάμνος που φτάνει τα δύο πόδια ψηλά και τρία πόδια πλάτος. Έχει πολλές αιχμές καλυμμένες με μικρά αειθαλή φύλλα και πολλά μικρά λουλούδια σχηματίζονται σε κάθε ακίδα.

Το φύλλωμα του φυτού αλλάζει χρώμα κατά τη διάρκεια του έτους, αλλά το ακριβές χρώμα εξαρτάται από την ποικιλία. Όσον αφορά τα λουλούδια, τα εγγενή φυτά ερείκης έχουν μοβ ή ροζ άνθη. Ωστόσο, οι νέες ποικιλίες μπορεί επίσης να έχουν λευκά ή κόκκινα άνθη.

Τα φυτά έχουν ένα λεπτό άρωμα που μερικοί άνθρωποι περιγράφουν ως μοσχομυριστό ή ξυλώδες. Ωστόσο, τα λουλούδια μπορεί επίσης να έχουν μια ελαφρώς γλυκιά μυρωδιά.

History & Origins of Heather

Τα φυτά ερείκης είναι γηγενείς περιοχές σε όλη την Ευρώπη, ιδιαίτερα σε περιοχές με όξινο έδαφος και θαμνώδη βιότοπο. Αυτά τα φυτά απαντώνται συχνά σε ρείκες και βαλίτσες στην Ευρώπη.

Με τον καιρό, το φυτό εξαπλώθηκε σε άλλες περιοχές και ρίζωσε σε άλλες χώρες. Τώρα μπορεί να βρεθεί να αναπτύσσεται άγρια ​​στη Νέα Ζηλανδία, την Αυστραλία και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Δημοφιλείς τύποι, είδη και ποικιλίες

Ενώ υπάρχει μόνο ένα είδος ρείκι, υπάρχουν εκατοντάδες ποικιλίες σε αυτό το ένα είδος. Διάφορα είδη διαφέρουν ως προς το ύψος, το χρώμα των λουλουδιών και το χρώμα των φύλλων.

Εδώ είναι μερικές από τις πιο δημοφιλείς ποικιλίες που πρέπει να προσέξετε:

  • Πυγολαμπίδα: βαθύ μωβ άνθη με εκπληκτικό φύλλωμα που αλλάζει από έντονο πράσινο σε πορτοκαλί σε κόκκινο κόκκινο
  • Σκοτεινή ομορφιά: έχει σκούρα κόκκινα άνθη που κάνουν αντίθεση με το σκούρο πράσινο φύλλωμα
  • Ανοιξιάτικος φακός: εκπληκτικό φύλλωμα που ξεκινάει πράσινο με κίτρινες/κόκκινες άκρες και αλλάζει σε πορτοκαλί και μοβ το φθινόπωρο

Ετυμολογική σημασία

Το όνομα Calluna πιθανότατα προέρχεται από την ελληνική λέξη Kallyno, που σημαίνει καθαρίζω. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα κλαδιά της ερείκης χρησιμοποιούνταν συχνά σε σκούπες.

Το όνομα του είδους vulgaris προέρχεται από τη λατινική λέξη για το κοινό.

Σε ποια περιοχή είναι εγγενής το Heather;

Το Heather είναι εγγενές σε περιοχές σε όλη την Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης της Σκωτίας, της Ισλανδίας και της Αγγλίας.

Πότε κυκλοφορούν τα λουλούδια ερείκης;

Τα λουλούδια της ερείκης συνήθως αρχίζουν να ανθίζουν από τα μέσα έως τα τέλη του καλοκαιριού και συνεχίζουν να ανθίζουν στις αρχές ή στα μέσα του φθινοπώρου.


Χρήσεις και οφέλη του Heather

Χρήσεις και οφέλη του Heather

Τα φυτά ρείκι έχουν πολλά οφέλη για το περιβάλλον, τον άνθρωπο και άλλα ζώα.

Οφέλη για επικονιαστές και ζώα

Τα άνθη τους προσελκύουν πολλούς επικονιαστές, συμπεριλαμβανομένων πολλών ειδών μελισσών. Τα φυτά χρησιμεύουν επίσης ως φυτά ξενιστές για προνύμφες πεταλούδων, όπως ο μικρός αυτοκράτορας σκόρος.

Στην εγγενή σειρά τους, τα φυτά ερείκης είναι επίσης σημαντική πηγή τροφής για την άγρια ​​ζωή. Δεδομένου ότι είναι αειθαλή, χρησιμεύουν ως τροφή χειμώνα και νωρίς την άνοιξη για ελάφια και πρόβατα. Διάφορα είδη αγριόπετενων τρέφονται επίσης με τρυφερούς βλαστούς καθώς και με σπόρους.

Heather στη Βοτανολογία και την Ιατρική

Τα φυτά ερείκης έχουν χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία προβλημάτων των νεφρών καθώς και λοιμώξεων του ουροποιητικού συστήματος. Αν και δεν υπάρχει πολλή έρευνα που να υποστηρίζει αυτή τη χρήση, μια μελέτη έδειξε ότι τα εκχυλίσματα ερείκης θα μπορούσαν να περιορίσουν την ανάπτυξη παθογόνων.

Οι άνθρωποι έχουν επίσης χρησιμοποιήσει το ρείκι για να βοηθήσει στην επούλωση πληγών καθώς και στη θεραπεία του διευρυμένου προστάτη.

Heather γύρω από το σπίτι

Calluna vulgaris έχει χρησιμοποιηθεί εδώ και χρόνια για τη βαφή του μαλλιού και άλλων ινών σε καφέ, κίτρινο ή κιτρινοπράσινο χρώμα. Η προσθήκη σιδήρου στο λουτρό βαφής μπορεί να αυξήσει τη ζωντάνια του κίτρινου ή του πράσινου χρώματος.

Όπως υποδηλώνει το όνομα του γένους, αυτά τα φυτά χρησιμοποιούνταν συχνά για να δημιουργήσουν μικρές σκούπες. Οι άνθρωποι χρησιμοποιούσαν αυτές τις σκούπες, γνωστές και ως σκούπες, για να τακτοποιήσουν τα σπίτια.

Ερείκη στο φαγητό και το ποτό

Ερείκη στο φαγητό και το ποτό

Οι άκρες των βλαστών ερείκης έχουν πολλές μαγειρικές χρήσεις, συμπεριλαμβανομένης της παρασκευής τσαγιού από βότανα και μπίρες. Ενώ το ρείκι χρησιμοποιήθηκε σε όλα τα είδη μπύρας, ήταν συχνά ένα κύριο συστατικό στο σιρόπι – μια μπύρα αρωματισμένη με βότανα εκτός από τον λυκίσκο.

Οι αγροί ερείκης και οι κυψέλες των μελισσών παρέχουν επίσης μέλι από ερείκη. Σε σύγκριση με άλλους τύπους μελιού, αυτή η ποικιλία έχει μια παχιά και σχεδόν ζελέ υφή όταν αφήνεται ανενόχλητη.

Διακοσμητικές Χρήσεις

Τα φυτά ερείκης είναι αγαπητά για τα πολύχρωμα λουλούδια και το φύλλωμά τους τόσο εντός όσο και εκτός της εγγενούς σειράς τους. Λόγω της ποικιλίας μεταξύ των ποικιλιών, τα φυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως καλύμματα εδάφους χαμηλής ανάπτυξης ή ως εστιακά φυτά σε κήπο.

Όχι μόνο τα λουλούδια είναι υπέροχα, αλλά το αειθαλές φύλλωμα προσφέρει ενδιαφέρον όλο το χρόνο.

Επιπλέον, το ρείκι είναι εξαιρετικά ανθεκτικό στο κρύο. Μπορεί να επιβιώσει το χειμώνα σε περιοχές τόσο κρύες όσο η ζώνη τέσσερα. Ωστόσο, δεν τα πάει καλά σε ζεστά και υγρά περιβάλλοντα.


Το νόημα, ο συμβολισμός και η πολιτιστική σημασία του Heather

Το νόημα, ο συμβολισμός και η πολιτιστική σημασία του Heather

Έννοια και συμβολισμός του λουλουδιού Heather στη Σκωτία

Η Heather έχει από καιρό εκτιμηθεί στη Σκωτία λόγω της σχέσης της με την καλή τύχη και την προστασία. Και αυτά είναι καλά νέα, αφού το φυτό καλύπτει πολλές πλαγιές της Σκωτίας!

Σήμερα, η ερείκη θεωρείται ένα πολύ γνωστό σύμβολο της Σκωτίας.

Η ιστορία της Μαλβίνας και του Όσκαρ

Πολλοί άνθρωποι εντοπίζουν τη σχέση της λευκής ερείκης με την καλή τύχη στην ιστορία Μαλβίνα και Όσκαρ.

Η Μαλβίνα ήταν η όμορφη κόρη του κέλτου βάρδου Ossian. Ήταν έτοιμη να παντρευτεί έναν ισχυρό πολεμιστή που ονομαζόταν Όσκαρ.

Μια μέρα, η Μαλβίνα καθόταν έξω και περίμενε την επιστροφή του Όσκαρ από τη μάχη. Ωστόσο, δεν είδε τον Όσκαρ, αλλά μάλλον έναν κουτσό αγγελιοφόρο.

Καθώς έφτασε ο αγγελιοφόρος, γονάτισε και είπε στη Μαλβίνα τον θάνατο του Όσκαρ. Της έδωσε ένα κλαδάκι μωβ ρείκι, το οποίο είπε ότι ο Όσκαρ διάλεξε για τη Μαλβίνα καθώς βρισκόταν ετοιμοθάνατος.

Όταν άκουσε αυτά τα νέα, η Μαλβίνα άρχισε να κλαίει και τα δάκρυά της χτύπησαν το ρείκι. Αμέσως τα λουλούδια της ερείκης μετατράπηκαν από μωβ σε λευκά!

Παρά τη λύπη της, η Μαλβίνα σκέφτηκε τους άλλους, λέγοντας: «Αν και είναι το σύμβολο της λύπης μου, είθε το λευκό ρείκι να φέρει καλή τύχη σε όσους το βρίσκουν».

Και κάπως έτσι έγινε γνωστό το λευκό ρείκι ως σύμβολο καλής τύχης.

Ο μύθος του Heather Ale

Ο μύθος του Heather Ale

Ένας θρύλος που αφορά την ερείκη σχετίζεται με την πολύτιμη συνταγή για την ερείκη. Ενώ οι λεπτομέρειες ποικίλλουν ανάλογα με το ποιος λέει την ιστορία, πάει κάπως έτσι.

Ένας Σκωτσέζος πατέρας και ο γιος του βρέθηκαν στη γωνία από έναν εχθρό. Αυτός ο εχθρός απαιτεί τη συνταγή για το σεβαστό ρείκι.

Ο πατέρας απαιτεί από τον εχθρό να σκοτώσει πρώτα τον γιο του, καθώς ο πατέρας δεν πιστεύει ότι ο γιος του θα κρατήσει μυστική τη συνταγή. Μετά το θάνατο του γιου του, ο πατέρας αρνείται να μοιραστεί τη συνταγή. Σκοτώνεται κι αυτός, παίρνοντας μαζί του στον τάφο τη μυστική συνταγή.

Αυτή η ιστορία ενέπνευσε τον Robert Louis Stevenson να γράψει το ποίημα, Heather Ale. Το τέλος του ποιήματος περιγράφει τα εξής:

«Ήταν αλήθεια η λέξη που σου είπα:

Μόνο τον γιο μου φοβόμουν.

Γιατί αμφιβάλλω για το θάρρος του δενδρυλλίου

Αυτό πάει χωρίς τα γένια.

Αλλά τώρα είναι μάταια τα βασανιστήρια,

Η φωτιά δεν θα ωφελήσει ποτέ:

Εδώ πεθαίνει στην αγκαλιά μου

Το μυστικό της Heather Ale.“

Έννοια πορφυρού λουλουδιού ερείκης

Τα μωβ λουλούδια ερείκης είναι σύμβολο δύναμης, θαυμασμού, αγάπης και σεβασμού.

Έννοια λουλουδιού White Heather

Τα λευκά άνθη ερείκης είναι σύμβολο αγνότητας, αθωότητας, καλής τύχης και προστασίας.


Κατάλληλες ευκαιρίες για δώρο για λουλούδια ερείκης

Κατάλληλες ευκαιρίες για δώρο για λουλούδια ερείκης

Λόγω της συσχέτισής τους με την καλή τύχη και την προστασία, τα λουλούδια ερείκης κάνουν καλά δώρα για διάφορες περιστάσεις. Σκεφτείτε να τα δώσετε για αποφοίτηση, γάμους, εγκαίνια σπιτιού και για την έναρξη μιας νέας δουλειάς.


Συχνές ερωτήσεις για το Heather Flower

Τι συμβολίζει ένα λουλούδι Heather;

Το λουλούδι ερείκης συμβολίζει την καλή τύχη, την προστασία και την ευημερία. Μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν ως σύμβολα αγάπης και σεβασμού.

Είναι τυχερά τα λουλούδια Heather;

Πολλοί άνθρωποι θεωρούν τα λουλούδια ερείκης σύμβολα καλής τύχης. Ως εκ τούτου, μπορούν να κάνουν καλά δώρα για περιστάσεις όπως αποφοίτηση και εγκαίνια σπιτιού.

Η Χέδερ επιστρέφει κάθε χρόνο;

Το ρείκι είναι πολυετές, επομένως επιστρέφει κάθε χρόνο.

Πόσο διαρκούν τα λουλούδια Heather;

Τα λουλούδια της ερείκης ανθίζουν για μερικούς μήνες. Αρχίζουν να ανθίζουν από τα μέσα έως τα τέλη του καλοκαιριού και συνεχίζουν να ανθίζουν μέχρι το φθινόπωρο.

Ανθίζει η Heather περισσότερες από μία φορές;

Τα φυτά ερείκης ανθίζουν έως και πέντε μήνες κάθε χρόνο το καλοκαίρι και το φθινόπωρο. Θα σχηματίσουν άνθη την επόμενη χρονιά ταυτόχρονα.


Έννοια του Heather Flower – Η τελευταία λέξη

Είτε καλύπτουν βουνοπλαγιές της Σκωτίας είτε προσθέτουν χρώμα στους κήπους, τα λουλούδια της ερείκης αγαπούν πολλοί. Προσθέστε το νόημα και το συμβολισμό τους της προστασίας, της καλής τύχης και της αγάπης, και θα δείτε γιατί αυτά τα λουλούδια είναι εύκολο να αγαπηθούν.


Schreibe einen Kommentar