Απόλυτος οδηγός για το νόημα του λουλουδιού Alyssum

0
Απόλυτος οδηγός για το νόημα του λουλουδιού Alyssum

Μόνιμος σύντροφος των κηπουρών σε όλο τον κόσμο, το alyssum είναι ένα χαρούμενο δείγμα που προσφέρει μια τεράστια ποικιλία χρωμάτων στον οικιακό βοτανολόγο ή ανθοπώλη. Εδώ θα σας μεταφέρουμε όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζετε για την πλούσια ιστορία και την προέλευση των λουλουδιών Alyssum, καθώς και για τις έννοιες και τους συμβολισμούς τους, τις χρήσεις και τα οφέλη και τις κατάλληλες περιπτώσεις δώρων σήμερα.


Alyssum Flower Meaning & Symbolism – The Essentials

Alyssum σημαίνει «αξία πέρα ​​από την ομορφιά» ή «γλυκύτητα ψυχής» στη βικτοριανή γλώσσα των λουλουδιών. Είναι επίσης ένα φυτό που παίζει ρόλο στη μαγεία. Οι αφοσιωμένοι ασκούμενοι ισχυρίζονται ότι το alyssum θα βοηθήσει στην εκτροπή των εχθρικών ξόρκων. Το Alyssum μπορεί επίσης να βοηθήσει τον χρήστη να καλλιεργήσει την ηρεμία και να αποφύγει τον θυμό.


Σχετικά με το Alyssum Flowers

Σχετικά με το Alyssum Flowers

Οι μικρές, πυκνές συστάδες ανθέων του Alyssum προσφέρουν γλυκύτητα και αθωότητα, την οποία οι Βικτωριανοί θα είχαν εγκρίνει. Είναι ένα παλιό φυτό του οποίου οι αρχικοί ιατρικοί σκοποί είναι πλέον απαρχαιωμένοι.

Alyssum – Οικογένεια, Γένος και Ταξονομία

ο Αλύσσο Το γένος περιέχει από 100 έως 200 διαφορετικά είδη. Είναι μέσα στο Brassicaceae οικογένεια, η οποία περιέχει επίσης μουστάρδες και σταυρανθή λαχανικά.

Το πιο κοινό φυτό αλυσούμι είναι Lobularia maritima. Είναι συνώνυμο με Alyssum marinumαν και αυτό το λατινικό όνομα είναι ξεπερασμένο.

Aurinia saxatilis ονομάζεται επίσης alyssum, αλλά μην τα συγχέετε. Αν και όμοια στην εμφάνιση, είναι αρκετά διαφορετικά ταξινομικά. Ομοίως, ενώ μοιάζει με την αναπνοή του μωρού, L. Gypsophila paniculateδεν έχουν σχέση.

Βοτανικά Χαρακτηριστικά, Χρώματα και Αρώματα

Το Alyssum θεωρείται ετήσιος θάμνος. Έχει διακλαδισμένους μίσχους με μικρά πράσινα φύλλα. Τα άνθη του βγαίνουν στις αρχές του καλοκαιριού σε μια τεράστια γκάμα χρωμάτων. Αυτά περιλαμβάνουν κόκκινα και ροζ, πορτοκαλί και κίτρινα, λευκά και μοβ.

Στις ζώνες USDA 10 και άνω, θα μεγαλώσει ως πολυετές. Σε κάθε εύκρατη περιοχή, κάνει μεγάλη ετήσια. Εάν αφήσετε τα άνθη μετά την εξάντλησή τους, θα αυτοσπορευτεί ελεύθερα.

Το Alyssum μυρίζει υπέροχα. Μερικοί το συγκρίνουν με τη μυρωδιά του μελιού. Το φυτό αρχίζει να παράγει αυτή τη μυρωδιά ακόμη και πριν ανθίσει, οπότε πάρτε μια μυρωδιά!

Ιστορία και προέλευση των λουλουδιών Alyssum

Ιστορία και προέλευση των λουλουδιών Alyssum

Γνωρίζουμε ότι οι αρχαίοι γνώριζαν το alyssum λόγω του ονόματός του.

Το Alyssum προέρχεται από το λατινικό „alysson“, το οποίο προέρχεται από το ελληνικό „alusson“. Στα αρχαία ελληνικά, το «a» σημαίνει «χωρίς» και το «lussa» σημαίνει «λύσσα». Αυτό είναι ένα νεύμα για το γεγονός ότι το φυτό χρησιμοποιήθηκε ως θεραπεία λύσσας παλιά.

Σήμερα, το όνομα μεταφράζεται γενικότερα ως «χωρίς τρέλα». Αυτό εξηγεί μερικές από τις υποτιθέμενες χρήσεις του στη μαγεία. Εξηγεί επίσης τη γλύκα που κουβαλά στη γλώσσα των λουλουδιών.

Το Sweet alyssum μπορεί να υπερηφανεύεται για έναν γενναιόδωρο αριθμό ποικιλιών σε μια σειρά χρωμάτων. Ονόματα όπως «Carpet of Snow», «Snowdrift», «Violet Queen», «Wonderland Copper» και «Rosie O’Day» δίνουν μια αίσθηση της γκάμα των αποχρώσεων του. Δείτε εδώ για ποικιλίες που επισημαίνονται με το Βασιλική Εταιρεία Οπωροκηπευτικών ως ιδιαίτερα αξιοσημείωτο.

Ετυμολογική σημασία

Το σύγχρονο όνομα του γένους του Alyssum είναι Λομπουλάρια. Είναι ελληνικό για „μικρό λοβό“. Αν και οι περισσότεροι άνθρωποι δεν το προσέχουν, έτσι μοιάζουν οι καρποί πριν το αλυσούμι σπαρθεί.

Τα πιο κοινά είδη alyssum στον κήπο, maritimaπήρε το όνομά του από την προτίμησή του στον θαλάσσιο αέρα.

Σε ποιες περιοχές είναι εγγενείς τα λουλούδια Alyssum;

Αλύσσο είναι ένα μεγάλο γένος, επομένως δεν είναι εγγενές σε κανένα μέρος. Τα μέλη του βρίσκονται σε όλη την Ευρώπη, την Ασία και την Αφρική. Ωστόσο, είναι ιδιαίτερα παραγωγικό σε είδη γύρω από τη Μεσόγειο.

Lobularia maritima είναι εγγενές στα Κανάρια Νησιά, τη Μαδέρα και το Πράσινο Ακρωτήριο. Βρίσκεται επίσης φυσικά σε μέρη της Γαλλίας. Το χαλαρό ταμπεραμέντο του και η αυτοσπορά του συνήθεια το κάνουν πολύ κοσμοπολίτικο σήμερα.

Πότε είναι τα λουλούδια Alyssum στην εποχή;

Το Alyssum ανθίζει για πρώτη φορά γύρω στον Ιούνιο και συνεχίζει να παράγει άνθη μέχρι τον παγετό. Ωστόσο, ανάλογα με το κλίμα σας, τα λουλούδια μπορεί να εμφανιστούν νωρίτερα ή αργότερα.


Χρήσεις και οφέλη των λουλουδιών Alyssum

Χρήσεις και οφέλη των λουλουδιών Alyssum

Το Alyssum χρησιμοποιείται πιο συχνά ως καλλωπιστικό φυτό. Ωστόσο, έχει δευτερεύοντα ρόλο στην κουζίνα. Επιπλέον, αποτελεί μια εξαιρετική προσθήκη στην εργαλειοθήκη φυσικών παρασίτων σας.

Φαγητό και ποτό

Το Alyssum είναι μέλος της ίδιας οικογένειας με τα κολάρα, το σέσκουλο, το λάχανο και άλλα χόρτα. Ως εκ τούτου, είναι μια εξαιρετική προσθήκη σε σαλάτες και τηγανητές πατάτες. Προσπαθήστε να τρώτε μόνο alyssum που έχετε καλλιεργήσει από σπόρους για να αποφύγετε τις χημικές ουσίες φυτωρίου.

Βοτανολογία και Ιατρική

Το Alyssum έχει μια σειρά από ιστορικές ιατρικές χρήσεις. Αυτά περιλαμβάνουν:

 • Μείωση οιδήματος
 • Αντιμετώπιση σκορβούτου
 • Ανακούφιση από τον πόνο
 • Αντιμετώπιση αιμορραγίας των ούλων

Σήμερα, έχουμε καλύτερες θεραπείες χωρίς ιατρική συνταγή για αυτά. Ωστόσο, στην εποχή του, ήταν ένα σημαντικό εφόδιο βοτανολόγου.

Τοξικότητα Alyssum

Το Alyssum είναι μη τοξικό για γάτες, σκύλους, ζώα και ανθρώπους. Berteroa incana, ή hoary alyssum, είναι τοξικό για τα άλογα, αλλά είναι ένα εντελώς διαφορετικό γένος που τυγχάνει να έχει το κοινό όνομα. Αν δεν είστε αγρότης, δεν θα χρειάζεται να ανησυχείτε για αυτό!

Διακοσμητικοί Κήποι και Πεταλούδες

Μικρές πεταλούδες, μύγες, μέλισσες και άλλοι επικονιαστές ελκύονται από τη γλυκιά μυρωδιά του alyssum. Επίσης συρρέουν στο χρώμα. Επιλέξτε ποικιλίες alyssum με έντονα χρώματα για τον κήπο επικονιαστών σας.

Φυσικός έλεγχος παρασίτων

Το Alyssum είναι δημοφιλές στις μύγες και τις πασχαλίτσες. Αυτοί είναι φυσικοί αφροφάγοι. Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με τους άσχημους πράσινους εισβολείς, φυτέψτε το αλυσούμι κοντά στο πρόβλημα και απολαύστε αποτελέσματα φιλικά προς τη Γη!


Λουλούδι Alyssum Σημασία & Συμβολισμός

Λουλούδι Alyssum Σημασία & Συμβολισμός

Το Alyssum είναι ένα πολύ ευπροσάρμοστο φυτό. Δεν φέρει μόνο πολλαπλές συμβολικές έννοιες, αλλά διατίθεται επίσης σε μια τεράστια γκάμα χρωμάτων.

Παραδοσιακά, το λουλούδι αναφερόταν ως «γλυκό αλυσούμι», το οποίο σας λέει όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζετε. Το νόημά του είναι η γλυκύτητα και οι ήρεμες ενέργειες στη γλώσσα των λουλουδιών.


Η πολιτιστική σημασία των λουλουδιών Alyssum

Η φήμη του Alyssum ως λουλούδι ευγένειας και εγκράτειας πιθανότατα προήλθε πρώτα από τους αρχαίους. Στη συνέχεια πήρε το δρόμο του προς τους Βικτωριανούς και ακόμη και στη σύγχρονη Wicca.

Βικτωριανό Μήνυμα Αγάπης

Οι Βικτωριανοί δεν επινόησαν την ιδέα ότι τα λουλούδια φέρουν νόημα. Ωστόσο, το κωδικοποίησαν για πρώτη φορά στη «χλωριογραφία». Η «γλώσσα των λουλουδιών» είναι μια ξεκάθαρα βικτοριανή προσπάθεια να τοποθετηθεί κάθε άνθος στις τάξεις, με νόημα και συμβολισμό.

Η ιδέα ήταν ότι, αν κάθε λουλούδι είχε ένα νόημα, οι άνθρωποι θα μπορούσαν να το χρησιμοποιήσουν για να εκφραστούν. Μπορεί διαφορετικά να μην μπορούν, αλλά αυτή η γλώσσα θα το επέτρεπε. Προφανώς, χρησιμοποιούνταν συχνά μεταξύ εραστών.

Το Alyssum βρήκε το ρόλο του στο πάνθεον της χλωριογραφίας ανάμεσα στο γλυκό. Πήρε τα επίθετα «αξίζει πέρα ​​από την ομορφιά» και «γλυκύτητα ψυχής». Αυτές οι κομψές φράσεις λειτούργησαν τέλεια για ερωτευμένους, αλλά και για παιδιά.

Λουλούδια Alyssum στο Witch Lore

Λουλούδια Alyssum στο Witch Lore

Η μαγεία δεν ολοκληρώνεται ποτέ χωρίς άφθονη γνώση των φυτών. Η Alyssum βρίσκεται σε καλή παρέα στην οικιακή μαγεία.

Το Alyssum είναι συμπαθητικό στο στοιχείο του αέρα. Αυτό είναι απόλυτα εναρμονισμένο με τις ελαφριές και αναπνευστικές του ιδιότητες. Συνδέεται επίσης με τον Ερμή, τον οποίο οι οπαδοί της αστρολογίας γνωρίζουν ότι συνδέεται με την αυτοέκφραση και τις σχέσεις.

Η ηρεμία του βοηθά επίσης στην εκτροπή των ξόρκων κακής πρόθεσης. Φορέστε alyssum για να εμποδίσετε τους ανθρώπους να σας παραπλανήσουν. Μπορείτε επίσης να το τοποθετήσετε σε μια τσέπη για να παραμείνετε ήρεμοι και να καλλιεργήσετε γαλήνιες ενέργειες.

Μερικοί άνθρωποι λένε ότι το γλυκό αλυσούμι λειτουργεί καλά σε νεράιδες και σε κήπους με φεγγάρι. Το τελευταίο είναι μια βοτανική προσπάθεια που αποσκοπεί στην ανάδειξη λουλουδιών και άλλων φυτών που ζωντανεύουν κάτω από το φως του φεγγαριού.

Σύγχρονος Αιγυπτιακός Κήπος καινοτομία

Ενώ το alyssum συνήθως θεωρείται ένα ντροπαλό και αποσυρόμενο λουλούδι, παίζει και πρωταγωνιστικούς ρόλους. Όταν ο Khedive Ismail της Αιγύπτου θέλησε να εντυπωσιάσει αξιόλογους επισκέπτες το 1800, έχτισε έναν ανακτορικό κήπο και τον γέμισε με πολλά λουλούδια. Η Alyssum ήταν μεταξύ των τάξεων της.


Κατάλληλες ευκαιρίες για δώρο για λουλούδια Alyssum

Κατάλληλες ευκαιρίες για δώρο για λουλούδια Alyssum

Τα γοητευτικά και κομψά επιθέματα με τα οποία στεφανώνεται το alyssum το κάνουν κατάλληλο για πολλές περιστάσεις. Αυτά περιλαμβάνουν:

 • Γενέθλια
 • επετείους
 • Προτάσεις
 • Αρραβώνες
 • Γάμοι
 • Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου
 • Αποφοίτηση
 • Κόμματα

Η «γλυκύτητα της ψυχής» και η «αξία πέρα ​​από την ομορφιά» είναι και τα δύο κατάλληλα συναισθήματα για συλλυπητήρια για την απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου. Το Alyssum σε λευκό είναι μια καλή προσθήκη σε ένα μπουκέτο σε αυτές τις περιπτώσεις.


Πώς να φροντίσετε τα φρέσκα κομμένα λουλούδια Alyssum στο σπίτι

Το Alyssum είναι ένα πολύ λεπτό λουλούδι. Επομένως, δεν πρέπει να περιμένετε να διαρκέσει όσο άλλοι. Μπορείτε να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής του προσθέτοντας ¼ κουταλάκι του γλυκού χλωρίνη σε κάθε λίτρο νερού σε μπουκέτα.

Συνολικά, το alyssum μπορεί να είναι ο καλύτερος φίλος σας εάν θέλετε να καλλιεργήσετε μια πιο ήρεμη ύπαρξη. Είναι επίσης μια εξαιρετική προσθήκη σε μπουκέτα για σχεδόν κάθε περίσταση. Χρησιμοποιήστε χλωριογραφία για να επιλέξετε το σωστό χρώμα για να εκφράσετε τα συναισθήματά σας!


Συχνές ερωτήσεις για τα λουλούδια Alyssum:

Το Alyssum επανασπορά τον εαυτό του αρκεί να αφήσετε ανέπαφα τα κεφάλια των λουλουδιών τους μόλις τα ξοδέψετε.

Το Alyssum ανθίζει από τον Ιούνιο έως τον παγετό και θα παράγει περισσότερα άνθη αν κόψετε τα ξοδευμένα κεφάλια λουλουδιών.

Το Alyssum είναι πιστό στο όνομά του και μυρίζει γλυκά. Κάποιοι το συγκρίνουν με το άρωμα του μελιού.

«Γλύκα του πνεύματος» και «αξία πέρα ​​από την ομορφιά», σύμφωνα με τους Βικτωριανούς.

Το γλυκό αλυσούμι είναι ένα κοινό ετήσιο ανθοφόρο φυτό.


Οδηγοί λουλουδιών και φυτών της Petal Republic:

Ψάχνετε για ένα συγκεκριμένο στέλεχος ή χρειάζεστε κάποια έμπνευση για τις καλύτερες ανθοφορίες για μια συγκεκριμένη περίσταση; Δείτε τους ειδικούς οδηγούς λουλουδιών της Petal Republic Τριαντάφυλλα, Ασφόδελος, Βαλεριάνα, Αστραντία, Είδος αιγοκλήματος, Ακανθος, Ranunculus, Lilies, Ίριδες, Borage, τριφύλλια, ΦρέζιαΜαντζουράνα, Anemone, Begonia, Ορχιδέες, Allium, Γαρύφαλλα, Φυτό και άνθος, Μαργαρίτες Gerbera, Γλαδιόλακαι Παιώνιες.


Schreibe einen Kommentar