Απόλυτος οδηγός για το νόημα, τον συμβολισμό και τις χρήσεις του λουλουδιού λιλά

0
Απόλυτος οδηγός για το νόημα, τον συμβολισμό και τις χρήσεις του λουλουδιού λιλά

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τα λουλούδια λιλά

πασχαλιές (Σύριγγις) έχουν μια απίστευτη ικανότητα να προσθέτουν χρώμα και ομορφιά στο ανοιξιάτικο τοπίο κάθε χρόνο, μαγεύοντας αυτούς που τα μεγαλώνουν. Στη γλώσσα των λουλουδιών, οι πασχαλιές συμβολίζουν τη χαρά της νεότητας και προαναγγέλλουν την αλλαγή των εποχών. Εδώ θα σας μεταφέρουμε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη σημασία και τον συμβολισμό του λουλουδιού λιλά, την πλούσια ιστορία και την προέλευσή τους από αρχαίους πολιτισμούς και μυθολογικές ιστορίες, τους πιο δημοφιλείς τύπους και χρήσεις και τις πιο κατάλληλες περιστάσεις δώρων.


Λιλά Λουλούδι Έννοια & Συμβολισμός – Τα βασικά

Στη γλώσσα των λουλουδιών, οι πασχαλιές έχουν τη συμβολική έννοια της χαράς της νεότητας. Είναι επίσης ένα κοινό σύμβολο αγάπης και σε πολλές περιοχές του κόσμου συμβολίζουν το Πάσχα ή την αλλαγή της εποχής σε άνοιξη. Στο Walt Whitman’s Όταν άνθισαν οι πασχαλιές στο Dooryardο ποιητής χρησιμοποιεί τα άνθη ως σύμβολο αυτοπεποίθησης.


Σχετικά με τα Lilac Flowers

Σχετικά με τα Lilac Flowers

Πασχαλιά – Οικογένεια, Γένος και Ταξονομία

Οι πασχαλιές ανήκουν στο Σύριγγις γένος, μέλος της οικογένειας Oleaceae, και περιέχει περίπου 30 είδη. Η κοινή πασχαλιά (Syringa vulgaris) είδος έχει από 400 έως 800 ποικιλίες πασχαλιάς.

Λιλά Βοτανικά Χαρακτηριστικά, Χρώματα, Αρώματα και Τοξικότητα

Πλέον Σύριγγις είναι φυλλοβόλοι θάμνοι με αντίθετα, αδιαίρετα, πράσινα φύλλα. ο Η κοινή πασχαλιά αυξάνεται σε περίπου 16 πόδια ύψος και φαρδύ και έχει πράσινο ή γκριζοπράσινο φύλλωμα σε σχήμα καρδιάς.

Το λιλά λουλούδι ανθίζει με έναν τύπο λουλουδιού πανικού μήκους έως 8 ίντσες που αποτελείται από μωβ, μπλε, λευκά ή ροζ άνθη. Οι πασχαλιές είναι εξαιρετικά αρωματικές, με ευχάριστο, γλυκό άρωμα.

Οι πασχαλιές δεν είναι τοξικές για τους ανθρώπους, τους σκύλους ή τις γάτες.

Δημοφιλείς τύποι, είδη και ποικιλίες πασχαλιάς

Η κοινή πασχαλιά (S. vulgaris) εμφανίζεται συχνά στον κήπο του σπιτιού. Αυτό το δημοφιλές καλλωπιστικό έχει εκατοντάδες ποικιλίες και υβρίδια, τα οποία περιλαμβάνουν:

 • «Άντεκεν και Λούις Σπάεθ»μια μικρή ποικιλία με μωβ έως κόκκινα άνθη
 • ‚Δίχρωμο‘ διαθέτει ποικίλα μωβ και λευκά άνθη
 • „Wedgewood Blue“ έχει γαλάζια άνθη
 • «Τσαρλς Τζόλι» διαθέτει φωτεινά, μεγάλα πανικά
 • «Κάθριν Χάβεμάγιερ» προσφέρει μεγάλη περίοδο ανθοφορίας
 • «Madame Florent Stepman» ανθίζει με καθαρά λευκά άνθη

Αλλα Σύριγγις είδος περιλαμβάνω:

 • πασχαλιά κουφέτα (S. laciniata) με απαλά μωβ άνθη και γκριζοπράσινο φύλλωμα
 • Ουγγρική πασχαλιά (S. josilkaea) με χαλαρά συγκεντρωμένα άνθη σε τοξωτούς μίσχους
 • Ιαπωνική πασχαλιά (S. reticulata)το οποίο αναπτύσσεται σε μορφή δέντρου έως και 39 πόδια ύψος
 • Πλατύφυλλη ή πρώιμα ανθισμένη πασχαλιά (S. Προσφορές), που ανθίζει νωρίτερα από άλλα είδη

Ετυμολογική σημασία

Το γένος ήταν πρώτο που ονομάστηκε από τον Carl Linnaeus στα μέσα του 1700. Σύριγγις προέρχεται από την ελληνική λέξη για «σωλήνας» ή «σωλήνας» (styrix) και πιστεύεται ότι αναφέρεται στους κοίλους μίσχους του φυτού.

Σε ποιες περιοχές προέρχεται το Lilac;

Οι πασχαλιές είναι εγγενείς στα δάση της ανατολικής Ασίας και της νοτιοανατολικής Ευρώπης. Καλλιεργούνται ως καλλωπιστικά σε εύκρατες περιοχές σε όλο τον κόσμο.

Πότε είναι τα Lilacs in Season;

Οι πασχαλιές ανθίζουν νωρίς έως αργά την άνοιξη, ανάλογα με την ποικιλία.


Χρήσεις και οφέλη των λουλουδιών λιλά

Χρήσεις και οφέλη των λουλουδιών λιλά

Πασχαλιές στη βοτανολογία και την ιατρική

Σε Ευρωπαϊκές λαϊκές ιατρικές παραδόσειςη κοινή πασχαλιά χρησιμοποιήθηκε για τη θεραπεία ορισμένων παθήσεων, όπως:

 • ουρική αρθρίτιδα, ρευματισμούς και πόνο στις αρθρώσεις
 • κρύο
 • βήχας
 • πονόδοντος
 • γαστρεντερικά προβλήματα
 • πληγές

Στη Βόρεια Αμερική, το φύλλωμα της πασχαλιάς έχει χρησιμοποιηθεί ως σίκαλο και για τη μείωση του πυρετού. Ο φλοιός και τα φύλλα μασήθηκαν για να ανακουφιστεί ο πόνος στο στόμα.

Στην ασιατική παραδοσιακή ιατρική, ο φλοιός της πασχαλιάς χρησιμοποιήθηκε για τη θεραπεία καρδιακών, βρογχικών και πνευμονικών παθήσεων, για τον πόνο των δοντιών και ως μείωση του πυρετού.

Πασχαλιές σε Φαγητό και Ποτό

Πασχαλιά τα λουλούδια είναι βρώσιμα. Μπορούν να καταναλωθούν ωμά ή ψημένα σε κουρκούτι. Σε ορισμένους πολιτισμούς, τα άνθη λιλά χρησιμοποιούνται ως ένα συστατικό σε τηγανητές τηγανητές.

Άλλες χρήσεις της πασχαλιάς

Το αιθέριο έλαιο λιλά χρησιμοποιείται για να αρωματίσει αρώματα, λοσιόν και σαπούνια. Διάφορα μέρη του φυτού μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία πράσινων, καφέ και πορτοκαλί χρωστικών.

Ξύλο λιλά έχει χρησιμοποιηθεί για χάραξη και κατασκευή μουσικών οργάνων. Η πυκνή, σκληρή του συνοχή το καθιστά καλή επιλογή για λαβές μαχαιριών.

Πασχαλιά Τοξικότητα

Οι πασχαλιές δεν είναι τοξικές για τους ανθρώπους, τις γάτες ή τους σκύλους.

Πασχαλιές και Μέλισσες Φιλικότητα και Επικονίαση

Πεταλούδες, μέλισσες, πουλιά, και άλλοι επικονιαστές έλκονται από τα άνθη της πασχαλιάς. Το φυτό είναι μια καλή επιλογή για έναν κήπο επικονιαστών.


Λιλά Λουλούδι Έννοια & Συμβολισμός

Οι πασχαλιές ανθίζουν σε μια ποικιλία χρωμάτων ανάλογα με την ποικιλία, από βαθύ μωβ έως απαλό μπλε, ανοιχτό μωβ και λευκό. Στη γλώσσα των λουλουδιών, τα άνθη της πασχαλιάς συμβολίζουν τη χαρά της νεότητας.

Τα λουλούδια λιλά έχουν επίσης διαφορετική σημασία για κάθε χρώμα:

Έννοια του μπλε λιλά λουλουδιού

Έννοια του μπλε λιλά λουλουδιού

Τα μπλε λουλούδια έχουν μια μακροχρόνια συμβολική σχέση με την ηρεμία και την ευτυχία.

Ανοιχτό μωβ Λιλά Λουλούδι Έννοια:

Ανοιχτό μωβ Λιλά Λουλούδι

Ένα ανοιχτό μωβ λουλούδι είναι σύμβολο της πρώτης αγάπης και παραδοσιακά εμφανίζεται σε συνθέσεις με λουλούδια ως μια ρομαντική χειρονομία.

Έννοια λουλουδιού Magenta Lilac

Έννοια λουλουδιού Magenta Lilac

Το ματζέντα είναι ένας πλούσιος και βαθύς χρωματικός τόνος που συμβολίζει την παθιασμένη και ασυγκράτητη αγάπη, καθιστώντας το το απόλυτο ρομαντικό λουλούδι.

Έννοια πορφυρού λιλά λουλουδιού

Έννοια πορφυρού λιλά λουλουδιού

Το μωβ συνδέεται συχνά με δικαιώματα, βασιλεία και αρχοντιά. Αλλά το μωβ λιλά είναι επίσης ένα πολύ πνευματικά συμβολικό λουλούδι. Τόσο αντανακλαστικό όσο και εσωστρεφές, το μωβ λιλά θεωρείται μια σύνδεση με τον πνευματικό κόσμο.

Έννοια λευκού λιλά λουλουδιού

Έννοια λευκού λιλά λουλουδιού

Τα λευκά λουλούδια λιλά είναι συχνά συμβολικά της θεότητας, της αθωότητας, της αγνότητας και των νέων ξεκινημάτων.


Το νόημα, ο συμβολισμός και η πολιτιστική σημασία των λουλουδιών λιλά

Το νόημα, ο συμβολισμός και η πολιτιστική σημασία των λουλουδιών λιλά

Η πολιτιστική σημασία των πασχαλιών είναι τεκμηριωμένη στην Ελληνική Μυθολογία. Ο Παν, ο θεός των αγρών και των δασών, ερωτεύτηκε τη νύμφη Σύριγγα ή Στύριξ. Ο έρωτάς του δεν ανταποκρίθηκε – η Σύριγγα βαρέθηκε να την κυνηγάει ο Παν, κι έτσι μετατράπηκε σε λιλά θάμνο. Ο Παν δεν μπορούσε να τη βρει, αλλά ανακάλυψε τον θάμνο της πασχαλιάς και κατασκεύασε το διάσημο όργανό του – το φλάουτο του τηγανιού – από τα κούφια στελέχη της πασχαλιάς.

Οι αρχαίοι Κέλτες θεωρούσαν το άρωμα της πασχαλιάς ως μαγικά μεθυστικό. Στη Ρωσία, ένα κλαδάκι πασχαλιάς που κρατιέται πάνω από ένα νεογέννητο λέγεται ότι δίνει σοφία.

Για τους Βικτωριανούς, οι πασχαλιές συμβόλιζαν τη χαμένη αγάπη. Οι γυναίκες φορούσαν μερικές φορές πασχαλιές σε περιόδους πένθους.

Λουλούδια λιλά στην Τέχνη και τη Λογοτεχνία

Οι πασχαλιές έχουν εκπροσωπηθεί στην τέχνη μέσα στις δεκαετίες. Το ποίημα του Walt Whitman Όταν άνθισαν οι πασχαλιές στο Dooryard —από το έργο του το 1867 Φύλλα χλόης – χρησιμοποιεί τις πασχαλιές ως μεταφορά για να εκφράσει την εμπιστοσύνη του στον Πρόεδρο Άμπραμ Λίνκολν.

Έργα όπως Παν και Στύριξ, ζωγραφισμένο από τον de Troy στις αρχές του 18ου αιώνα, απεικονίζουν την ιστορία της πασχαλιάς και του φλάουτου του τηγανιού. Βαν Γκογκ βαμμένο Η Πασχαλιά Μπους το 1889 και Κλοντ Μονέ ζωγράφισε πολλά έργα με πασχαλιές.

Στο Νιου Χάμσαϊρ, η πασχαλιά είναι το κρατικό λουλούδι. Εκεί, λέγεται ότι συμβολίζει την ανθεκτική διάθεση των κατοίκων της πολιτείας.


Κατάλληλες ευκαιρίες για δώρο για λουλούδια λιλά

Κατάλληλες ευκαιρίες για δώρο για λουλούδια λιλά

Χάρη στο μεθυστικό άρωμά τους και τις πολλαπλές συμβολικές έννοιες, αυτό το όμορφο λουλούδι είναι το κατάλληλο δώρο για πολλές περιστάσεις. Οι πασχαλιές είναι ιδανικές για επετείους και είναι, στην πραγματικότητα, το «επίσημο» λουλούδι της 8ης επετείου.

Οι μωβ πασχαλιές κάνουν υπέροχα φλοράλ δώρα για να εκφράσουν την αγάπη, ενώ οι λευκές λιλά είναι ιδανικές για γάμο. Τα γαλάζια λιλά προσφέρουν ένα pick-me-up για κάθε περίσταση.

Πώς να φροντίσετε τα φρέσκα κομμένα λουλούδια λιλά

Προς την κρατήστε φρέσκες τις κομμένες πασχαλιές, χρησιμοποιήστε ένα κοφτερό μαχαίρι για να κόψετε τους μίσχους πάνω από ένα μπουμπούκι, φύλλο ή μίσχο στο επιθυμητό μήκος. Γεμίστε ένα βάζο με ζεστό νερό βρύσης ή αποσταγμένο νερό και προσθέστε ένα συντηρητικό λουλουδιών εάν θέλετε.

Κρατώντας τους μίσχους βυθισμένους για να μην τους εκτεθούν στον αέρα, κόψτε τυχόν φύλλα ή διακλαδισμένους μίσχους που θα παραμείνουν κάτω από το νερό. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε το μαχαίρι για να κάνετε ένα «x» στο τέλος κάθε ξυλώδους κλάδου. Κόψτε από 1 έως 4 ίντσες βάθος, έτσι ώστε το κλαδί να χωριστεί ελαφρά.

Μεταφέρετε τα στελέχη στο έτοιμο βάζο. Εμφανίστε τα λουλούδια μακριά από το άμεσο ηλιακό φως και μακριά από ρεύματα. Εάν είναι δυνατόν, τοποθετήστε τα στο ψυγείο το βράδυ. Όταν το νερό του βάζου φαίνεται θολό, κόψτε μισή ίντσα από το στέλεχος και αντικαταστήστε το με γλυκό νερό.

Τύλιξε

Με συναρπαστική μυθολογία που ταιριάζει με τα πολύχρωμα λουλούδια τους, οι πασχαλιές προσθέτουν ενδιαφέρον σε κάθε δώρο κήπου ή λουλουδιών. Αυτά τα υπέροχα λουλούδια φυλαγμένα από καιρό για το γλυκό, μεθυστικό άρωμά τους, προαναγγέλλουν την έλευση της άνοιξης ενώ συμβολίζουν την αγάπη, τον ρομαντισμό, τη νεότητα, τη χαρά και την αυτοπεποίθηση.


Συχνές ερωτήσεις για τα λουλούδια λιλά:

Τι συμβολίζει η πασχαλιά;

Παραδοσιακά, στη γλώσσα των λουλουδιών, οι πασχαλιές αντιπροσωπεύουν τη χαρά της νεότητας. Είναι επίσης ένα κοινό σύμβολο αγάπης και σε πολλές περιοχές του κόσμου συμβολίζουν την αλλαγή των εποχών.

Τι σημαίνει ένα τατουάζ λιλά;

Ένα τατουάζ λουλουδιού λιλά είναι ένα δημοφιλές σύμβολο αγάπης και ρομαντισμού με το μεμονωμένο επιλεγμένο χρώμα που καλύπτει πρόσθετες συμβολικές έννοιες.

Πώς ονομάζονται τα λουλούδια της πασχαλιάς;

Το επιστημονικό όνομα της πασχαλιάς είναι Σύριγγις που προέρχεται από την ελληνική λέξη για «σωλήνας» ή «σωλήνας» (styrix) και πιστεύεται ότι αναφέρεται στους κοίλους μίσχους του φυτού.

Πού αναπτύσσονται καλύτερα οι πασχαλιές;

Οι πασχαλιές ευδοκιμούν σε ελαφρώς αλκαλικές, καλά στραγγιζόμενες και γόνιμες βάσεις εδάφους σε πλήρη έκθεση στον ήλιο.

Ποιο λιλά είναι πιο αρωματικό;

Το είδος Syringa pubescens (εγγενής στην Κορέα και σε μέρη της Κίνας) θεωρείται ευρέως ότι παράγει τα πιο αρωματικά άνθη λιλά.


Schreibe einen Kommentar