Απόλυτος οδηγός για το νόημα και τον συμβολισμό του κίτρινου λουλουδιού σε όλο τον κόσμο

0
Απόλυτος οδηγός για το νόημα και τον συμβολισμό του κίτρινου λουλουδιού σε όλο τον κόσμο

Η ιστορία, η προέλευση και η πολιτιστική σημασία των κίτρινων λουλουδιών

Όταν σκέφτεστε χαρούμενες ανοιξιάτικες γιορτές και πράγματα που μπορούν να φωτίσουν αμέσως τη μέρα σας, μπορεί να σας έρθουν στο μυαλό κίτρινα λουλούδια. Αυτό συμβαίνει επειδή το κίτρινο θεωρείται ως ένα χαρούμενο χρώμα σε πολλά μέρη του κόσμου. Αλλά, ισχύει παντού; Σε αυτόν τον οδηγό, θα σας μάθουμε όλα όσα χρειάζεται να ξέρετε για τη σημασία και τον συμβολισμό που συνήθως συνδέονται με τα κίτρινα λουλούδια. Θα βουτήξουμε στο νόημα του κίτρινου λουλουδιού, στον πνευματικό συμβολισμό του και στην πολιτιστική του σημασία σε όλο τον κόσμο σήμερα.


Το νόημα και ο συμβολισμός των κίτρινων λουλουδιών

Τα κίτρινα λουλούδια έχουν συμβολική σημασία που χρονολογείται από τον αρχαίο πολιτισμό των Μάγια. Μπορούν να συμβολίζουν οτιδήποτε, από τη χαρά μέχρι τη ζήλια, την ελπίδα μέχρι την απογοήτευση. Σε ορισμένους πολιτισμούς, τα κίτρινα λουλούδια δείχνουν αφθονία και ακόμη και δικαιώματα. Σε άλλα μέρη του κόσμου, τα κίτρινα λουλούδια έχουν διαφορετική σημασία, που χρησιμοποιούνται για να τιμήσουν τα αγαπημένα πρόσωπα αφού περάσουν.


Το Χρώμα Κίτρινο

Το Χρώμα Κίτρινο

Στον κόσμο της τέχνης, το κίτρινο χρώμα έχει μια εκπληκτική ιστορία. Ένα χρώμα βαφής που ονομάζεται Ινδικό κίτρινο λέγεται ότι δημιουργήθηκε από τα ούρα αγελάδων που τρέφονταν με φύλλα μάνγκο. Οι καλλιτέχνες στη Μεσαιωνική και Αναγεννησιακή περίοδο χρησιμοποιούσαν αυτό το χρώμα για να μεταδώσουν ιδιότητες όπως δειλία και προδοσία.

Από την άλλη πλευρά, το κίτρινο θεωρείται ως χαρούμενο και μάλιστα ως προς τη μόδα σε πολλούς πολιτισμούς σε όλο τον κόσμο. Μάλιστα, η Pantone δήλωσε το κίτρινο ένα από τα χρώματα της χρονιάς το 2021. Αυτή η κίνηση έφερε το κίτρινο χρώμα στο επίκεντρο των κορυφαίων brands μόδας.

Παρά τις χαρούμενες συνδηλώσεις αυτού του χρώματος, το κίτρινο έχει πολλές διαφορετικές έννοιες σε όλο τον κόσμο. Αντιπροσωπεύει δικαιώματα, πλούτο και τύχη σε χώρες όπως η Ταϊλάνδη, η Ιαπωνία και η Αίγυπτος. Και στην Αίγυπτο και στο Μεξικό, το κίτρινο χρησιμοποιείται συνήθως για να τιμήσει τους νεκρούς.

Σχετικά με τα κίτρινα λουλούδια

Το κίτρινο είναι ένα πολύ κοινό χρώμα όταν πρόκειται για λουλούδια. Από ηλίανθους μέχρι κίτρινες ντάλιες και μαργαρίτες, υπάρχουν κίτρινα λουλούδια που φυτρώνουν σε κάθε ήπειρο της Γης.

Στην πραγματικότητα, ακόμη και η περιοχή της Ανταρκτικής έχει κίτρινα λουλούδια να συμβάλει. ο Ανταρκτική μαργαριταρένια είναι ένα από τα δύο μόνο ανθοφόρα φυτά που προέρχονται από αυτήν την περιοχή.

Ίσως τα κίτρινα λουλούδια να είναι τόσο κοινά επειδή δύο τύποι χρωστικών λουλουδιών μπορούν να κάνουν το ηλιόλουστο χρώμα τους. Ανθοκυανίνες και καροτενοειδή το καθένα παράγει πολλές διαφορετικές αποχρώσεις στα ανθοφόρα φυτά. Ωστόσο, είναι αρκετά ενδιαφέρον ότι και τα δύο μπορούν να δημιουργήσουν το κίτρινο χρώμα.

Η πολιτιστική σημασία των κίτρινων λουλουδιών

Τα κίτρινα λουλούδια έχουν πολλές έννοιες με την πάροδο του χρόνου και σε ολόκληρο τον κόσμο. Στην αρχαία κουλτούρα των Μάγια, τα κίτρινα άνθη αντιπροσώπευαν την αφθονία επειδή είχαν παρόμοιο χρώμα με το καλαμπόκι.

Στην Κίνα, τα κίτρινα λουλούδια συμβολίζουν αυτό που είναι ιερό. Επιπλέον, στο Μεξικό, το Μεξικάνικο Marigold έχει συγκεκριμένο ρόλο ως το λουλούδι των νεκρώνή το λουλούδι των νεκρών, στους εορτασμούς της Ημέρας των Νεκρών.

Τα κίτρινα λουλούδια έχουν ισχυρό νόημα και στην Ταϊλάνδη. Το εθνικό λουλούδι της χώρας είναι το ratchaphruek, ή το Κασσία συρίγγιοένα δέντρο που παράγει μακριές, χρυσαφένιες ανθίσεις.

Το λουλούδι ratchaphruek θεωρείται σύμβολο της βασιλείας και ένα ισχυρό συστατικό στην ιατρική της Αγιουρβέδα. Είναι επίσης αντιπροσωπευτικό λουλούδι της πολιτείας Κεράλα στην Ινδία και της Βόρειας Κεντρικής Επαρχίας στη Σρι Λάνκα.

Κίτρινα λουλούδια τη δεκαετία του 1700 και τους βικτωριανούς χρόνους

Κίτρινα λουλούδια τη δεκαετία του 1700 και τους βικτωριανούς χρόνους

Τον 18ο αιώνα, οι άνθρωποι σε όλη την Ευρώπη ενθουσιάστηκαν με τη χλωριογραφία, ή τη γλώσσα των λουλουδιών. Αυτή η γλώσσα έδωσε ένα νόημα σε διαφορετικά λουλούδια, επιτρέποντάς τους να μεταφέρουν ένα μυστικό μήνυμα όταν δίνεται σε άλλο άτομο.

Η ευρεία χρήση της γλώσσας των λουλουδιών συνεχίστηκε στη βικτωριανή εποχή και η τάση είδε πολλά κίτρινα άνθη να αποκτούν νέα σημασία. Εδώ είναι μερικά κίτρινα λουλούδια και η σημασία τους στη βικτοριανή χλωριογραφία.

  • Μιμόζα: Αγνότητα
  • Κίτρινα τριαντάφυλλα: Φιλία
  • Κίτρινα χρυσάνθεμα: Αισιοδοξία
  • Κίτρινο Γαρύφαλλο: Απογοήτευση ή απόρριψη
  • Μαυρομάτικα Σούζαν: δικαιοσύνη
  • Κρόκος: Φαιδρότητα
  • Κίτρινο κρίνο: Ευτυχία
  • Αιγόκλημα: Στοργή και αφοσίωση
  • Κίτρινος Υάκινθος: Ζήλια
  • Κίτρινο γιασεμί: Χάρη ή κομψότητα

Τι σημαίνουν πνευματικά τα κίτρινα λουλούδια;

Τι σημαίνουν πνευματικά τα κίτρινα λουλούδια;

Τα κίτρινα λουλούδια έχουν μερικές έννοιες στη θρησκεία και την πνευματικότητα επίσης. Ορισμένοι ανατολικοί πολιτισμοί βλέπουν επίσης τα κίτρινα λουλούδια ως σύμβολο πνευματικής φώτισης.

Στον Βουδισμό, ο κίτρινος λωτός (νούφαρο) αντιπροσωπεύει τη χαρά που νιώθει κανείς όταν αφήνει την προσκόλληση στα εγκόσμια υπάρχοντα και τα αποτελέσματα στη ζωή. Τα κίτρινα λουλούδια έχουν και άλλες έννοιες στον Βουδισμό, όπως η πνευματική ανάπτυξη και η γενναιοδωρία.

Φυσικά, μπορείτε να βρείτε κίτρινα λουλούδια και στον Χριστιανισμό. Ένα από τα δώρα που έφεραν στον Ιησού ήταν λιβάνι, το οποίο θα ήταν από το Boswellia sacra δέντρο. Αυτό το δέντρο παράγει μικρά κίτρινα άνθη και ο χυμός χρησιμοποιείται για την παρασκευή ρητίνης λιβανιού και αρωμάτων.

Κίτρινα λουλούδια στην Τέχνη και τη Λογοτεχνία

Επιπλέον, τα κίτρινα λουλούδια ήταν ένα δημοφιλές θέμα για διάσημους ζωγράφους σε όλο τον κόσμο.

Για παράδειγμα, ο Βίνσεντ Βαν Γκογκ έκανε δύο σειρές ζωγραφικής νεκρής φύσης με τίτλο Ηλίανθοι. Αυτοί οι πίνακες απεικόνιζαν ηλιοτρόπια ξαπλωμένα στο έδαφος και τοποθετημένα σε βάζα. Παρήγαγε επίσης έναν άλλο πίνακα που ονομάζεται Ένα χωράφι με κίτρινα λουλούδια στο μετα-ιμπρεσιονιστικό ύφος του.

Άλλοι καλλιτέχνες όπως η Georgia O’Keeffe έχουν δημιουργήσει επίσης αρκετούς πίνακες με κίτρινα λουλούδια. Ένας από τους πιο διάσημους πίνακές της με κίτρινα λουλούδια ονομαζόταν Κίτρινα φύλλα Hickory με Μαργαρίτα.

Στη λογοτεχνία, τα κίτρινα λουλούδια εμφανίζονται σε πολλά γνωστά βιβλία και ιστορίες. Για παράδειγμα, μια «ελαφριά βροχή από μικροσκοπικά κίτρινα λουλούδια» πέφτει στο Gabriel García Márquez Εκατό Χρόνια Μοναξιάς.

Το νόημα και ο συμβολισμός των κίτρινων λουλουδιών σήμερα

Το νόημα και ο συμβολισμός των κίτρινων λουλουδιών σήμερα

Σήμερα, τα κίτρινα λουλούδια εξακολουθούν να φέρουν πολλές από τις ίδιες έννοιες που είχαν στα περασμένα χρόνια. Συχνά θεωρούνται σύμβολο φιλίας, ελπίδας, αισιοδοξίας ή χαράς.

Λουλούδια όπως το Μεξικάνικο Marigold εξακολουθούν να διατηρούν την πολιτιστική τους σημασία επίσης. Είναι πιθανό να δείτε αυτό το λουλούδι να επενδύει τάφους και να διακοσμεί το εξωτερικό των σπιτιών κατά τη διάρκεια των εορτασμών του Día de Los Muertos.

Οι πιο κατάλληλες ευκαιρίες για δώρο και χρήσεις των κίτρινων λουλουδιών

Τώρα, υπάρχουν πολλές κατάλληλες ευκαιρίες για δώρο για την αποστολή κίτρινων λουλουδιών σε φίλους, οικογένεια ή αγαπημένα πρόσωπα. Κάνουν μια εξαιρετική επιλογή για τα γενέθλια ενός φίλου, τη γιορτή της μητέρας ή τον εορτασμό ενός νέου μωρού.

Τα κίτρινα λουλούδια είναι επίσης μια καλή επιλογή αν ξέρετε ότι κάποιος χρειάζεται κέφι. Μπορείτε να τα στείλετε σε ένα αγαπημένο σας πρόσωπο που ήταν άρρωστο για να του ευχηθείτε να είναι καλά. Μπορείτε επίσης να τα φέρετε μαζί για να παρηγορήσετε κάποιον μετά από μια απώλεια ή να τον συγχαρείτε για ένα μεγάλο επίτευγμα.

Το κίτρινο λουλούδι μιμόζας είναι επίσης το επίσημο λουλούδι για την αναγνώριση της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας.

Δημοφιλείς τύποι κίτρινων λουλουδιών

Όπως γνωρίζετε, υπάρχουν τόσα πολλά δημοφιλή κίτρινα λουλούδια για δώρο ή για καλλιέργεια στον κήπο σας. Ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικές εξαιρετικές επιλογές για οποιαδήποτε σύνθεση λουλουδιών, περίσταση ή εκδήλωση.

1. Black Eyed Susan (Rudbeckia)

Η μαυρομάτικα Susan, ή Rudbeckia, είναι ένα είδος της Βόρειας Αμερικής με μακριά, χρυσά πέταλα και στρογγυλό, μαύρο κέντρο. Πολλοί θεωρούν αυτό το λουλούδι σύμβολο ενθάρρυνσης ή ελπίδας, γι‘ αυτό κάνουν ένα υπέροχο δώρο για να ανεβάσουν τη διάθεση κάποιου.

2. Canna Lily (Canna)

Το Canna Lily, από το γένος Canna, είναι ένα τροπικό ανθοφόρο φυτό που μπορεί να είναι κόκκινο, πορτοκαλί ή κίτρινο. Αυτό το λουλούδι έχει μια πιο πνευματική σημασία, εμπνέοντας τον παραλήπτη να εμπιστευτεί μια ανώτερη δύναμη ή τους ουρανούς.

3. Ηλιοτρόπια (Helianthus annuus)

Οι ηλίανθοι είναι γνωστοί με την επιστημονική ονομασία Helianthus annuus. Είναι από τα πιο γνωστά κίτρινα λουλούδια σε όλο τον κόσμο. Αυτό το όμορφο λουλούδι είναι δημοφιλές για τους σπόρους και το λάδι που παράγουν, καθώς και για τον συμβολισμό της αφθονίας και της πίστης.

4. Μαργαρίτα (Asteraceae)

Το λουλούδι της μαργαρίτας, της οικογένειας Asteraceae, έχει πέντε πέταλα και διατίθεται σε διάφορα χρώματα, συμπεριλαμβανομένου του κίτρινου. Οι μαργαρίτες είναι ευαίσθητα λουλούδια που αντιπροσωπεύουν την αθωότητα ή το ελεύθερο πνεύμα, επομένως θα ήταν ένα υπέροχο δώρο για έναν φίλο.

5. Lantana (Lantana)

Η Lantana είναι ένα ανθοφόρο φυτό με μοναδική εμφάνιση στην οικογένεια των λουλουδιών. Το λουλούδι αναπτύσσεται σε συστάδες, με ζωηρά χρώματα που κυμαίνονται από χρυσοκίτρινο έως κόκκινο και βαθύ πορτοκαλί.

6. Coreopsis (Coreopsis)

Το Coreopsis είναι ένα γένος ανθοφόρων φυτών που αναπτύσσεται σε κίτρινες και κίτρινες και κόκκινες δίχρωμες ποικιλίες. Αυτό το λουλούδι αποπνέει ευθυμία, καθιστώντας το μια εξαιρετική επιλογή για να στείλετε ένα μπουκέτο για να πείτε ευχαριστώ ή συγχαρητήρια.

7. Jonquil (Daffodil daffodil)

Jonquils, ή Νάρκισσος νάρκισσος, είναι ένα λαμπερό κίτρινο λουλούδι από το γένος Narcissus. Έχουν ένα μεθυστικό άρωμα, παρόμοιο με το γιασεμί, και φαίνονται απολαυστικά όταν είναι τοποθετημένα σε βάζο. Είναι επίσης το λουλούδι γενεθλίων του Μαρτίου.

8. Βαλσαμόχορτο (Hypericum perforatum)

Βαλσαμόχορτο, ή Hypericum perforatum, είναι ένα ανθοφόρο φυτό με πέντε κίτρινα πέταλα που χρησιμοποιούνταν για αιώνες στην παραδοσιακή ιατρική. Σήμερα, εξακολουθεί να προωθείται από ορισμένους βοτανολόγους για διάφορες παθήσεις ψυχικής υγείας.

9. Ιβίσκος (Hibiscus rosa-Sinensis)

ο Hibiscus rosa-sinensis είναι ένα τροπικό ανθοφόρο φυτό που μπορεί να είναι κίτρινο, μοβ, κόκκινο, ροζ, πορτοκαλί ή ροδακινί. Αυτό το φυτό αναπτύσσεται κυρίως για διακοσμητικούς σκοπούς και είναι γνωστό ως το εθνικό λουλούδι της Μαλαισίας.

10. Primrose (Oenothera)

Οι πριγούλες προέρχονται από το γένος Oenothera, μερικές φορές γνωστές ως Suncups ή Sudrops, για το λαμπερό κίτρινο χρώμα τους. Αυτό το ανθοφόρο φυτό είναι μια δημοφιλής επιλογή στον εξωραϊσμό και την κηπουρική. Είναι ιδιαίτερα εμφανές στις νοτιοδυτικές Ηνωμένες Πολιτείες.


Τυλίγοντας

Με τόσες πολλές ποικιλίες κίτρινων λουλουδιών, είναι δύσκολο να μην βρείτε ένα αγαπημένο είδος για να μεγαλώσετε στον κήπο σας. Προσθέστε λίγη ευθυμία στον εξωραϊσμό σας ή σκεφτείτε να δώσετε κίτρινα λουλούδια ως δώρο σε έναν φίλο. Ό,τι κι αν γίνει, σίγουρα θα βρείτε ένα κίτρινο λουλούδι που ταιριάζει απόλυτα στην περίσταση.


Συχνές ερωτήσεις για το κίτρινο λουλούδι για τη σημασία και τον συμβολισμό:

Η έννοια και ο συμβολισμός του χρώματος του λουλουδιού χρονολογούνται από την αρχαιότητα και έχουν εξελιχθεί για να μεταφέρουν συναισθήματα και συναισθήματα που οι λέξεις από μόνες τους δεν μπορούσαν να απεικονίσουν. Σήμερα, τόσο ο τύπος του λουλουδιού όσο και τα εγγενή χρώματα συμβάλλουν στη σημασία και τον συμβολισμό μιας συγκεκριμένης άνθισης.

Τα κίτρινα λουλούδια συμβολίζουν οτιδήποτε, από τη χαρά μέχρι τη ζήλια, την ελπίδα μέχρι την απογοήτευση. Σε ορισμένους πολιτισμούς, τα κίτρινα λουλούδια δείχνουν αφθονία και ακόμη και δικαιώματα. Σε άλλα μέρη του κόσμου, τα κίτρινα λουλούδια χρησιμοποιούνται για να τιμήσουν τα αγαπημένα πρόσωπα αφού περάσουν.

Τα κίτρινα λουλούδια είναι μια κοινή προσθήκη σε συνθέσεις με λουλούδια και διακοσμητικούς κήπους. Σήμερα, τα κίτρινα λουλούδια συμβολίζουν πρωτίστως χαρούμενα και χαρούμενα συναισθήματα και χρησιμοποιούνται για εορταστικές εκδηλώσεις και μηνύματα φιλίας.

Στον Βουδισμό, ο κίτρινος λωτός αντιπροσωπεύει τη χαρά που νιώθει κανείς όταν αφήνει την προσκόλληση στα εγκόσμια υπάρχοντα και τα αποτελέσματα στη ζωή. Τα κίτρινα λουλούδια έχουν και άλλες έννοιες στον Βουδισμό, όπως η πνευματική ανάπτυξη και η γενναιοδωρία.

Στη γλώσσα των λουλουδιών, ένα κίτρινο τριαντάφυλλο ήταν παραδοσιακά σημάδι ανεκπλήρωτης αγάπης. Επιπλέον, τα κίτρινα λουλούδια ήταν σύμβολο μιας αγάπης που ξεθώριαζε ή περνούσε από εκεί.

Τα κίτρινα λουλούδια στους περισσότερους πολιτισμούς σε όλο τον κόσμο φέρουν θετικές συμβολικές έννοιες της καλής τύχης. Στη Ρωσία, ωστόσο, τα κίτρινα λουλούδια θεωρούνται συχνά σύμβολο εξαπάτησης και θλίψης. Ορισμένοι πολιτισμοί συνδέουν επίσης το κίτρινο χρώμα με την κακή τύχη και παραδοσιακά αποφεύγουν το χρώμα σε σημαντικές περιστάσεις ή γεγονότα.


Schreibe einen Kommentar