Απόλυτος οδηγός για το νόημα και τον συμβολισμό του μπλε τριαντάφυλλου

0
Απόλυτος οδηγός για το νόημα και τον συμβολισμό του μπλε τριαντάφυλλου

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τα μπλε τριαντάφυλλα

Τα τριαντάφυλλα είναι κόκκινα… τα τριαντάφυλλα είναι μπλε? Ναι, υπάρχει κάτι σαν ένα μπλε τριαντάφυλλο, αλλά υπάρχουν μόνο χάρη στην επιστήμη. Η γενετική τροποποίηση έχει οδηγήσει στην ανάπτυξη τριαντάφυλλων που περιέχουν δελφινιδίνη, μια μπλε χρωστική ουσία. Στην ιαπωνική γλώσσα των λουλουδιών, τα μπλε τριαντάφυλλα σημαίνουν «ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα». Τα τριαντάφυλλα μπορούν επίσης να βαφτούν μπλε και το βαθύ, πλούσιο χρώμα που προκύπτει δίνει σε κάθε λουλουδάτο δώρο έναν αέρα μυστηρίου, σπανιότητας και ρομαντισμού. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε περισσότερα για τη σημασία και τον συμβολισμό των μπλε τριαντάφυλλων.


The Meaning & Symbolism of Blue Roses – The Essentials

Τα τριαντάφυλλα συνδέονται συχνά με την αγάπη και τον ρομαντισμό και το μπλε χρώμα προσθέτει έναν αέρα μυστηρίου, κομψότητας και σπανιότητας. Τα γαλάζια τριαντάφυλλα στέλνουν ένα μήνυμα ειρήνης και ηρεμίας, ενώ βαθύ μπλε τριαντάφυλλα μπορεί να υποδηλώνουν όνειρα, φαντασία, στοχαστικότητα και δημιουργικότητα. Στην ιαπωνική γλώσσα των λουλουδιών, τα μπλε τριαντάφυλλα συμβολίζουν «ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα».


Σχετικά με το Blue Rose Flowers

Σχετικά με το Blue Rose Flowers

Ενώ τα μπλε τριαντάφυλλα υπάρχουν, οφείλουν την ύπαρξή τους στην τεχνολογική πρόοδο. Συγκεκριμένα, τα μπλε τριαντάφυλλα είτε είναι βαμμένα μπλε είτε έχουν κατασκευαστεί γενετικά ώστε να περιέχουν υψηλότερα επίπεδα μπλε χρωστικής.

Λουλούδια στο Ρόζα Το γένος δεν έχει αρκετή χρωστική ουσία για να ανθίσει σε αποχρώσεις του μπλε φυσικά. Αυτό δεν εμπόδισε τους ανθρώπους να αναζητήσουν αυτό το άπιαστο και μαγικό μπλε τριαντάφυλλο σε όλη την ιστορία. Μέχρι τα τελευταία χρόνια, το πιο κοντινό Ρόζα έφτασαν στο μπλε ήταν ορισμένες αποχρώσεις του μωβ που θα μπορούσαν απλώς να έχουν ένα μπλε χρώμα στο σωστό φως.

Οι ποικιλίες που έχουν μπλε απόχρωση (ή τουλάχιστον έχουν «μπλε» στο όνομά τους) περιλαμβάνουν:

 • „Blueberry Hill“ έχει ημίδιπλα, απαλά λιλά άνθη και γλυκό άρωμα
 • „Μπλε κορίτσι“ είναι ένα υβριδικό τριαντάφυλλο τσαγιού ασημί-λιλά
 • „Σοκαριστικό μπλε“ είναι ένα ελεύθερα ανθισμένο τριαντάφυλλο με σκούρα μοβ, έντονα αρωματικά άνθη
 • ‚Μπλε φεγγάρι‘ είναι ένα υβριδικό τριαντάφυλλο τσαγιού με ανοιχτόχρωμα πέταλα λεβάντας
 • «Γαλάζιος Νείλος» έχει διπλά άνθη λεβάντας με βαθύ μωβ νότες

Η ιστορία και η προέλευση των μπλε τριαντάφυλλων

Η ιστορία και η προέλευση των μπλε τριαντάφυλλων

Παρά τα ονόματά τους, κανένα από αυτά τα τριαντάφυλλα δεν είναι στην πραγματικότητα μπλε. Το πρώτο τριαντάφυλλο που περιέχει μπλε χρωστική αναπτύχθηκε από μια ιαπωνική εταιρεία, την Suntory. Η έρευνα ξεκίνησε τη δεκαετία του 1990 με στόχο να απομονωθούν ακριβώς τα δύο σωστά γονίδια (από δεκάδες χιλιάδες) που παράγουν άνθος δελφίνιμια μπλε χρωστική ουσία.

Η ομάδα ξεκίνησε δουλεύοντας με έναν τύπο σκούρου βιολετί πετούνιας που είχε ήδη χρησιμοποιηθεί σε προηγούμενη έρευνα για το χρώμα των λουλουδιών. Μερικά βασικά κομμάτια γνωστών δεδομένων καθοδήγησαν τη διαδικασία ανακάλυψης:

 • Τα «μπλε» γονίδια είναι αποτελεσματικά μόνο στα πέταλα, όχι στο φύλλωμα
 • θέση των γονιδίων μέσα στα χρωμοσώματα
 • Τα «μπλε» γονίδια είναι πιο ενεργά όταν μόλις ανοίγουν τα πέταλα
 • Τα «μπλε» γονίδια είναι ένας τύπος ενζύμου που είναι το κλειδί για την αποτοξίνωση του ήπατος

Χρησιμοποιώντας αυτά τα κριτήρια, η ερευνητική ομάδα περιόρισε την αναζήτησή της από περισσότερα από 30.000 πιθανά γονίδια πετούνιας σε «μόλις» 300 υποψηφίους. Μετά από χρόνια δουλειάς, τα μπλε γονίδια ήταν προσδιορίζονται και απομονώνονται αποφασιστικά.

Τώρα το καθήκον έγκειται στο πώς να εισαχθούν τα δύο γονίδια στα κύτταρα, έτσι ώστε τα τριαντάφυλλα να αναπτυχθούν σε αποχρώσεις του μπλε. Την επόμενη δεκαετία, οι ερευνητές προσπάθησαν πολλές φορές να δημιουργήσουν μπλε άνθη με μικρή επιτυχία. Λάβετε υπόψη ότι χρειάζεται περίπου ένας χρόνος από την εισαγωγή των γονιδίων έως ότου ένα φυτό τριανταφυλλιάς μεγαλώσει αρκετά για να παράγει μια άνθιση!

Αφού περιόρισαν τις ποικιλίες των τριαντάφυλλων, δοκίμασαν διαφορετικά επίπεδα pH και διασταύρωσαν αποτελεσματικά στελέχη, οι ερευνητές παρήγαγαν το πρώτο αληθινό μπλε τριαντάφυλλο το 2002. Τα τριαντάφυλλα έχουν το χρώμα ενός χλωμού ουρανού του λυκόφωτος και έχουν ένα φρέσκο, ελκυστικό άρωμα.

Επειδή τα τριαντάφυλλα ήταν γενετικά τροποποιημένα, η απόκτηση των απαραίτητων αδειών για την εμπορική πώλησή τους χρειάστηκε χρόνια. Το 2009, Ρόζα‘SUNTORY μπλε τριαντάφυλλο ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΜΑτελικά έγινε διαθέσιμο.

Το όνομα ‚APPLAUSE‘ επιλέχθηκε για να αντιπροσωπεύει ζητωκραυγές για χρόνια σκληρής δουλειάς και επειδή τα μπλε τριαντάφυλλα σημαίνουν «όνειρα πραγματοποιούνται» στην ιαπωνική γλώσσα των λουλουδιών.


Το νόημα, ο συμβολισμός και η πολιτιστική σημασία των μπλε τριαντάφυλλων

Το νόημα, ο συμβολισμός και η πολιτιστική σημασία των μπλε τριαντάφυλλων

Μπλε τριαντάφυλλα και η γλώσσα των λουλουδιών

Τα τριαντάφυλλα έχουν από καιρό βαθιά νόημα και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αποστολή συγκεκριμένων μηνυμάτων ανάλογα με τα χρωματικά χαρακτηριστικά τους. Στη βικτοριανή γλώσσα των λουλουδιών, η έννοια του τριαντάφυλλου περιλαμβάνει:

 • Κόκκινα τριαντάφυλλα: Ρομαντική αγάπη
 • Κατακόκκινα τριαντάφυλλα: Θλίψη και πένθος
 • Ροζ τριαντάφυλλα: Ευτυχία και μητρική αγάπη
 • Κίτρινα τριαντάφυλλα: Ζήλια
 • Λευκά τριαντάφυλλα: Αξία

Αλλά το πιο σπάνιο τριαντάφυλλο, το μπλε τριαντάφυλλο, είναι ένα χρώμα εμποτισμένο με μυστήριο. Δηλώνει κομψότητα και στέλνει ένα μήνυμα σπάνιου ρομαντισμού. Φυσικά, στην ιαπωνική γλώσσα των λουλουδιών, τα μπλε τριαντάφυλλα έχουν άλλη σημασία: τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα.

Οι Βικτωριανοί χρησιμοποίησαν μπλε λουλούδια για να στείλουν διάφορα μηνύματα. Για παράδειγμα, τα bluebells σημαίνουν «ταπεινοφροσύνη», ο μπλε υάκινθος σημαίνει «σταθερότητα», το blue salvia σημαίνει «σε σκέφτομαι» και το borage σημαίνει ότι επικοινωνείς με αμβλύ ή άμεσο τρόπο.

Η έννοια του μπλε τριαντάφυλλου στην αρχαιότητα

Σε όλους τους πολιτισμούς, τα μπλε λουλούδια έχουν συσχετιστεί με συναισθήματα ηρεμίας, γαλήνης και γαλήνης. Αυτό πιθανότατα οφείλεται σε σύνδεση με το νερό και τον ουρανό. Οι περισσότεροι τύποι μπλε λουλουδιών δηλώνουν επίσης οικειότητα, εμπιστοσύνη και ασφάλεια. Σε άλλες πολιτιστικές παραδόσεις, το μπλε συνδέεται με το μυστήριο, το θείο και την κομψότητα.

Είναι επίσης ένα σπάνιο χρώμα. Τα ιστορικά στοιχεία δείχνουν ότι οι άνθρωποι ξεκίνησαν δημιουργώντας αργότερα μπλε χρωστική ουσία από πολλά άλλα χρώματα, πιθανότατα επειδή τα υλικά που χρειάζονται για να γίνει το μπλε ήταν πιο δύσκολο να βρεθούν. Μερικές πρώτες γλώσσες δεν είχαν καν λέξεις για το μπλε!

Η σπανιότητα των φυσικών υλικών σήμαινε ότι το χρώμα προοριζόταν για ελίτ, όπως οι βασιλιάδες και οι πλούσιοι. Ίσως αυτό έδωσε στο μπλε έναν αέρα μυστηρίου και κομψότητας, καθώς και συνδέσμους με το θείο. Μέχρι το 1500 (όταν οι άνθρωποι άρχισαν να κάνουν μπλε βαφή από το φυτό indigo και το χρώμα έγινε πιο προσιτό), το μπλε ήταν αρκετά σπάνιο και τα μπλε τριαντάφυλλα ήταν ακόμη περισσότερο.

Τα μπλε τριαντάφυλλα που για καιρό περιγράφονταν ως το «ιερό δισκοπότηρο» των λουλουδιών αναζητήθηκαν αλλά δεν βρέθηκαν ποτέ μέχρι την ανάπτυξη των βαφών λουλουδιών. Στην πραγματικότητα, σε Ιουδαϊσμός, μπλε τριαντάφυλλα συμβολίζει «το αδύνατο».

Μπλε τριαντάφυλλα και κινέζικη λαογραφία

Μπλε τριαντάφυλλα και κινέζικη λαογραφία

Πολλοί μύθοι περιβάλλουν αυτό το πιο σπάνιο λουλούδι. Στην κινεζική λαογραφία, Το Μπλε Τριαντάφυλλο λέει για έναν Αυτοκράτορα που είχε μια όμορφη ανύπαντρη κόρη. Ο Αυτοκράτορας διακήρυξε ότι ο άνθρωπος που του έφερε ένα μπλε τριαντάφυλλο μπορούσε να έχει το χέρι της.

Εκατό μνηστήρες πήγαν να αναζητήσουν το μπλε τριαντάφυλλο, αλλά μόνο τρεις επέστρεψαν με μπλε τριαντάφυλλα. Ο ένας είχε βάψει ένα λευκό τριαντάφυλλο μπλε, ενώ ο άλλος έφερε ένα ζαφείρι σκαλισμένο σε σχήμα τριαντάφυλλου. Ο τελευταίος μνηστήρας ζήτησε τη βοήθεια ενός μάγου για να δημιουργήσει την ψευδαίσθηση ενός μπλε τριαντάφυλλου, αλλά το χέρι της κόρης πέρασε μέσα από αυτό. Κανένα δεν ήταν αποδεκτό.

Αλλά η κόρη ήταν ερωτευμένη με έναν ταπεινό κηπουρό. Της έφερε ένα λευκό τριαντάφυλλο… και αφού το εξέτασε, είπε, «αυτό είναι το μπλε τριαντάφυλλο». Ο Αυτοκράτορας ενέδωσε και οι δυο τους παντρεύτηκαν.

Μπλε τριαντάφυλλα στην Τέχνη και τη Λογοτεχνία

Τα μπλε τριαντάφυλλα κατέχουν εξέχουσα θέση στη λογοτεχνία. Λόγω της σπάνιας φύσης τους, τα μπλε τριαντάφυλλα συχνά συμβολίζουν την αναζήτηση του αδύνατου, της ελίτ ή του μυστηριώδους. Για παράδειγμα, στο έργο του Tennessee Williams The Glass Menagerie, ένας άπιαστος και ασυνήθιστος χαρακτήρας έχει το παρατσούκλι „Μπλε τριαντάφυλλα“. Τα λουλούδια παρουσιάζονται ως δώρο για δικαιώματα στο George RR Martin’s Ένα Τραγούδι του Πάγου και της Φωτιάς, και το ποίημα του Κίπλινγκ Μπλε τριαντάφυλλα αφορά την αναζήτηση της ανέφικτης αγάπης.

Τα σπάνια λουλούδια εμφανίζονται στη μεγάλη (και μικρή) οθόνη. Σε Ο λαβύρινθος του Πάνα, το μπλε τριαντάφυλλο πρόσφερε την αθανασία σε όσους μπορούσαν να το βρουν και να το μαδήσουν. Ωστόσο, τα ακανθώδη στελέχη ήταν γεμάτα θανατηφόρα θέση, καθιστώντας την ουσιαστικά ανέφικτη. Σε Δίδυμες κορυφές, Τα μπλε τριαντάφυλλα χρησιμοποιούνται για να περιγράψουν μυστήρια που περιλαμβάνουν το υπερφυσικό.

Τα λουλούδια εμφανίζονται και στη μουσική. Τζόνι Μίτσελ επικαλείται το μυστηριώδες στο τραγούδι της το 1969 «Roses Blue». ο Τζίμι Νάιλ Ο μελωδικός «Blue Roses» λέει ότι τα λουλούδια θα ανθίσουν στο χιόνι πριν αφήσει την αγάπη του να φύγει. Και ο θρύλος της κάντρι μουσικής Παμ Τίλις τραγούδησε μπλε τριαντάφυλλα σε ένα ομώνυμο τραγούδι.


Κατάλληλες ευκαιρίες για δώρο για λουλούδια μπλε τριαντάφυλλου

Κατάλληλες ευκαιρίες για δώρο για λουλούδια μπλε τριαντάφυλλου

Τα μπλε τριαντάφυλλα είναι σπάνια. Αυτό τα κάνει το τέλειο δώρο για ειδικές περιστάσεις. Αυτά τα κομψά, μοναδικά λουλούδια είναι ιδανικά για τα αγαπημένα τους πρόσωπα στα γενέθλιά τους, για μια ρομαντική βραδιά ραντεβού, την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου και για εκδηλώσεις που απαιτούν αυτή την επιπλέον πινελιά. Λειτουργούν ιδιαίτερα καλά σε συντηρημένες και αιώνιες συνθέσεις τριαντάφυλλων.


Συχνές ερωτήσεις σχετικά με το μπλε τριαντάφυλλο:

Τι συμβολίζει ένα μπλε τριαντάφυλλο;

Ένα μπλε τριαντάφυλλο μπορεί να συμβολίζει το μυστήριο, τη σπανιότητα και την κομψότητα. Μπορεί επίσης να σημαίνει την επίτευξη του ακατόρθωτου, σπάνιου ρομαντισμού και ενός ονείρου που γίνεται πραγματικότητα.

Το δώρο ενός μπλε τριαντάφυλλου δεν συμβολίζει απαραίτητα την τύχη. Σημαίνει όμως την επίτευξη κάτι σπάνιου ή ανέφικτου – ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα – καθιστώντας το μια καλή επιλογή για κάποιον που έχει πετύχει κάτι με σκληρή δουλειά.

Είναι ένα Μπλε Τριαντάφυλλο ένα λουλούδι της αγάπης;

Το μπλε τριαντάφυλλο έχει συσχετισμούς με ρομαντισμό και αγάπη. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να στείλει ένα μήνυμα μιας πολύ ιδιαίτερης, βαθιάς και σπάνιας σύνδεσης.

Τι σημαίνουν τα μπλε τριαντάφυλλα σε μια σχέση;

Τα μπλε τριαντάφυλλα αντιπροσωπεύουν τη σπανιότητα και την κομψότητα. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να στείλετε ένα μήνυμα σπάνιας αγάπης και ότι το αγαπημένο σας πρόσωπο είναι το όνειρό σας πραγματικότητα.

Πόσο διαρκούν τα λουλούδια του Blue Rose;

Τα κομμένα μπλε τριαντάφυλλα θα διαρκέσουν περίπου μια εβδομάδα. Μπορείτε να κάνετε τα λουλούδια να φαίνονται πιο φρέσκα αλλάζοντας συχνά το νερό, χρησιμοποιώντας κομμένα λουλούδια, καθαρίζοντας το δοχείο και αφαιρώντας τα φύλλα από τους μίσχους.


Σημασία Μπλε Τριαντάφυλλο – Η Τελική Λέξη

Τα μπλε τριαντάφυλλα είναι από τα πιο σπάνια λουλούδια, με αποτέλεσμα ορισμένοι να τα περιγράφουν ως «το ιερό δισκοπότηρο» των ανθισμάτων. Για χρόνια, τα μπλε τριαντάφυλλα μπορούσαν να επιτευχθούν μόνο με το θάνατο μέχρι που οι επιστήμονες ανέπτυξαν ένα γενετικά τροποποιημένο μπλε τριαντάφυλλο τη δεκαετία του 2000. Το σπάνιο μπλε τριαντάφυλλο φέρει τη συμβολική έννοια της κομψότητας, της σπανιότητας, του μυστηρίου και της ικανότητας να πετύχεις το αδύνατο.


Schreibe einen Kommentar