Απόλυτος οδηγός για το νόημα και τον συμβολισμό της εχινάκειας (Coneflower).

0
Απόλυτος οδηγός για το νόημα και τον συμβολισμό της εχινάκειας (Coneflower).

Echinacea (Coneflower) Έννοια, συμβολισμός και πολιτιστική σημασία

το κωνοφόρα (Echinacea purpurea) ήταν από καιρό αγαπημένο στους κήπους σε όλη τη Βόρεια Αμερική, χάρη στα μωβ-ροζ άνθη τους, που γέρνουν γύρω από ένα μεγάλο κέντρο που μοιάζει με κώνο. Αλλά αυτό το εύκολο στην καλλιέργεια αυτοφυές πολυετές φυτό είναι επίσης εμποτισμένο με νόημα και προσφέρει πολλαπλές ιατρικές χρήσεις. Τα υπέροχα άνθη του προσελκύουν μια σειρά από επικονιαστές και οι σπόροι του τρέφουν τα πουλιά το φθινόπωρο και το χειμώνα. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τη σημασία και τον συμβολισμό της εχινάκειας ή του κωνοφόρα.


The Meaning & Symbolism of Echinacea (Coneflower) – The Essentials

Χάρη στις πολλές φαρμακευτικές τους χρήσεις, η εχινάκεια ή τα κωνοφόρα συνδέονται με υγεία, δύναμη και θεραπεία. Όταν δίνεται ως δώρο, ένα κωνοφόρα λέει «Ελπίζω να νιώθεις καλύτερα». Η Echinacea είναι η τέλεια επιλογή άνθισης για ένα δώρο με λουλούδια, για να ομορφύνει τη μέρα κάποιου όταν είναι σε φάση αποκατάστασης ή για να γιορτάσει τη δύναμη.


Σχετικά με τα άνθη Echinacea (Coneflower).

Σχετικά με τα άνθη Echinacea (Coneflower).

Οικογένεια, Γένος και Ταξονομία

Τα κωνοφόρα ανήκουν στο Echinacea γένος, που είναι μέλος της μαργαρίτας, ή Asteraceae οικογένεια. Υπάρχουν εννέα ή δέκα είδη εντός του Echinacea γένος. Τα περισσότερα είναι άτυπα γνωστά ως κωνοφόρα.

Βοτανικά Χαρακτηριστικά, Χρώματα, Αρώματα

Τα κωνοφόρα είναι ποώδη ανθοφόρα φυτά. Με ύψος από δύο έως τέσσερα πόδια, διακρίνονται από τους προεξέχοντες κεντρικούς δίσκους τους, οι οποίοι έχουν σχήμα κώνου και φουσκώνουν με σπόρους.

ο λουλούδια που μοιάζουν με μαργαρίτα έχουν ένα χαρακτηριστικό αντανακλαστικό «κρούσιμο», κάνοντας τον κεντρικό κώνο να ξεχωρίζει ακόμα περισσότερο. Τα στενά άνθη είναι διατεταγμένα σε μια ακτίνα γύρω από τον κεντρικό δίσκο που μοιάζει με κώνο.

Το φύλλωμα της εχινάκειας είναι σκούρο πράσινο, με στενά φύλλα σε σχήμα λόγχης. Τα στελέχη μπορεί να είναι ελαφρώς τριχωτά. Τα άνθη μπορεί να έχουν διάμετρο έως και 4 ίντσες και να ανθίζουν σε αποχρώσεις του μωβ, ροζ, λευκού, κίτρινου ή πράσινου, ανάλογα με την ποικιλία.

Ιστορία και προέλευση των λουλουδιών Echinacea

Οι ιθαγενείς της Αμερικής βραβεύτηκαν τα κωνοφόρα για τις ιατρικές τους χρήσεις. Όταν έφτασαν οι Ευρωπαίοι αποικιστές, είδαν πόσο χρήσιμα ήταν τα φυτά για τους αυτόχθονες πληθυσμούς και πήραν τα κωνοφόρα πίσω στην Ευρώπη. Ο Σουηδός βοτανολόγος Linnaeus ταξινόμησε το Echinacea γένος στα μέσα του 18ου αιώνα, αλλά στην αρχή, μερικά κωνοφόρα ταξινομήθηκαν ως μέρος του Rudbeckia γένος.

Με την πάροδο του χρόνου και με την έλευση των επιστημονικών προόδων στις εξετάσεις DNA, το Echinacea Το γένος προσδιορίστηκε ότι περιέχει εννέα ή δέκα είδη. Σήμερα, αυτό το γένος περιέχει αυτό που νομίζουμε ως κωνοφόρα.

Δημοφιλείς τύποι, είδη και ποικιλίες

Είδη που προσδιορίζονται στο Echinacea, περιλαμβάνω Ε. παράδοξο ή κίτρινο κωνοφόρα, Ε. pallida ή το απαλό μωβ κωνοφόρα, Ε. tennesseensis ή κωνοφόρα Tennesee, Ε. angustifolia ή στενόφυλλο μωβ κωνοφόρα, και E. laevigata, ένα είδος υπό εξαφάνιση σε ορισμένες περιοχές των ΗΠΑ),

Το πιο κοινό που παρατηρείται σε κήπους και τοπία σπιτιών είναι Ε. purpurea ή το μωβ κωνοφόραr. Αυτό το είδος μεγαλώνει σε περίπου 3,5 πόδια ύψος και ανθίζει με μωβ-ροζ άνθη.

ΕΝΑ αριθμός ποικιλιών έχουν αναπτυχθεί από μωβ κωνοφόρα. Αυτά περιλαμβάνουν:

  • Το ‚Alba‘ έχει λευκά άνθη
  • Το «Bright Star» είναι ένας νάνος με ροζ-ροζ άνθη
  • Το ‚Frangrant Angel‘ είναι αρωματικό
  • Το «Hot Papaya» έχει έντονες κόκκινες-πορτοκαλί ακτίνες
  • Το „Pow Wow“ έχει πεσμένα, ροζ πέταλα
  • Το «Razmatazz» διαθέτει διπλά άνθη
  • Το «Ruby Giant» έχει τεράστια άνθη 7 ιντσών
  • Το «Sundown» έχει μεγάλα, βαθιά άνθη πορτοκαλιάς
  • Το «White Swan» έχει λευκά, πεσμένα πέταλα

Ετυμολογική σημασία

Echinacea προέρχεται από την ελληνική λέξη εχίνος, που σημαίνει αχινός ή σκαντζόχοιρος. Αυτό αναφέρεται στον τρόπο με τον οποίο οι σπόροι των λουλουδιών βγαίνουν από τους κεντρικούς δίσκους τους.

Σε ποιες περιοχές είναι ιθαγενής η Echinacea (Coneflower);

Σε ποιες περιοχές είναι ιθαγενής η Echinacea (Coneflower);

Τα κωνοφόρα είναι εγγενή στην ανατολική Βόρεια Αμερική. Η φυσική σειρά των φυτών εκτείνεται από την Αλμπέρτα του Καναδά στα βόρεια έως τη Λουιζιάνα και το Τέξας στα νότια και από το Οχάιο, τις Καρολίνες και το Τενεσί στα ανατολικά έως τους πρόποδες των Βραχωδών Ορέων στα δυτικά.

Πότε είναι η Echinacea (Κωνονέφυρα) στην εποχή;

Τα κωνοφόρα ανθίζουν στις περισσότερες περιοχές από Ιούνιο έως Αύγουστομε μερικά να διαρκούν μέχρι τις αρχές του φθινοπώρου.


Χρήσεις και οφέλη των λουλουδιών Echinacea

Χρήσεις και οφέλη των λουλουδιών Echinacea

Οι ιθαγενείς της Αμερικής εκτιμούσαν από καιρό το κωνοφόρα για τις πολλές ιατρικές του χρήσεις. Τα φυτά χρησιμοποιήθηκαν τοπικά για τη θεραπεία εγκαυμάτων, πληγών και τσιμπημάτων εντόμων. Ενα έγχυμα κωνοφόρων χρησιμοποιήθηκε για τη θεραπεία του δαγκώματος φιδιού.

Μετά την άφιξη των αποίκων και των εποίκων, η χρήση του φυτού για ιατρικούς σκοπούς έγινε ευρέως διαδεδομένη. Μέχρι το 1800, Echinacea ήταν ένα δημοφιλές φυτικό φάρμακο που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία ενός μεγάλου αριθμού παθήσεων. Τον 18ο αιώνα και μετά, αυτά τα φυτά χρησιμοποιήθηκαν και για τη θεραπεία των ζώων. Όταν οι αγελάδες και τα άλογα δεν έτρωγαν καλά, τρέφονταν Echinacea.

Στη δεκαετία του 1900, το κωνοφόρα ήταν ένα από τα οι πιο ευρέως χρησιμοποιούμενες θεραπείες με βότανα. Η εχινάκεια εξακολουθεί να είναι μια δημοφιλής θεραπεία με βότανα σήμερα. Χρησιμοποιείται για την υποστήριξη της λεμφικής, του κυκλοφορικού και της αναπνευστικής υγείας και αποτελεί συστατικό στην ιατρική της Αγιουρβέδα. Χρησιμοποιείται επίσης ως αποτοξινωτικό και για την τόνωση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες, χρησιμοποιείται ως αντιβακτηριδιακή θεραπεία, για τη θεραπεία του κρυολογήματος και της βρογχίτιδας, των ουρολοιμώξεων, της φλεγμονής του στόματος και για τη θεραπεία του πυρετού.

Στις ΗΠΑ, η εχινάκεια είναι ένα δημοφιλές συμπλήρωμα διατροφής. Η έρευνα δείχνει ότι το κωνοφόρα μπορεί να μειώσει τις πιθανότητες να κολλήσετε ένα κοινό κρυολόγημα. Οι μελέτες δείχνουν επίσης ότι η εχινάκεια μπορεί να έχει αντικαταθλιπτικές, αντιφλεγμονώδεις και ανοσοδιεγερτικές ιδιότητες.


Το νόημα, ο συμβολισμός και η πολιτισμική σημασία της εχινάκειας

Το νόημα, ο συμβολισμός και η πολιτιστική σημασία της εχινάκειας (κωνοφόρα)

Τα άνθη της εχινάκειας ανθίζουν σε διάφορα χρώματα, ανάλογα με το είδος και την ποικιλία. Οι αποχρώσεις κυμαίνονται από μωβ έως ροζ ροζ, ρουμπινί, βαθύ πορτοκαλί, κίτρινο και λευκό.

Όταν πρόκειται για την έννοια του λουλουδιού, τα διαφορετικά χρώματα συνδέονται συχνά με διαφορετική σημασία. Για παράδειγμα, το λευκό μπορεί να σημαίνει αθωότητα και αγνότητα, ενώ το μωβ μπορεί να σημαίνει βασιλεία, χάρη και κομψότητα. Το ροζ συνδέεται συχνά με τη μητρική αγάπη και τη θηλυκότητα, το πορτοκαλί με τη χαρά και τον ενθουσιασμό, ενώ το κίτρινο συχνά συμβολίζει την ευτυχία, την τύχη και την επιτυχία.

Φυσικά, τα άνθη της Echinacea έχουν τη δική τους ιδιαίτερη σημασία. Λόγω της μακροχρόνιας σχέσης τους με θεραπευτικές και ιατρικές χρήσεις, τα κωνοφόρα είναι συχνά σύμβολο υγείας, ευεξίας και θεραπείας. Αυτό τα κάνει ένα τέλειο λουλούδι για δώρο σε κάποιον που είναι άρρωστος ή αναρρώνει από ένα πρόβλημα υγείας.

Αρκετές ιθαγενείς αμερικανικές φυλές αποδίδουν ιδιαίτερο νόημα στο κωνοφόρα. Στο Ute, τα λουλούδια συνδέονται με την άλκη. Πιστεύεται ότι οι άλκες αναζητούν το „elkroot“ όταν χρειάζονται φάρμακα. Ορισμένες φυλές χρησιμοποιούσαν επίσης κωνοφόρα σε πνευματικές τελετουργίες.

Σήμερα, το κωνοφόρα είναι ένα από τα δύο “Επίσημα αγριολούλουδα” στην πολιτεία του Τενεσί. Αν και είναι ανθεκτικό στα ελάφια και στην ξηρασία, προσελκύει επικονιαστές όπως οι μέλισσες και οι πεταλούδες. Τα πουλιά όπως οι καρδερίνες αγαπούν να τρέφονται με τους σπόρους του κωνοφόρων.

Κατάλληλες ευκαιρίες για δώρο για κωνοφόρα

Κατάλληλες ευκαιρίες για δώρο για κωνοφόρα

Λόγω της συσχέτισης του κωνοφόρων με την υγεία και την ευεξία, είναι ένα τέλειο λουλούδι για να συμπεριλάβετε σε ανθοδέσμες για να γίνει καλά σύντομα. Είναι επίσης μια υπέροχη ανθοφορία για να προσθέσετε στα λουλουδάτα δώρα όταν θέλετε να απεικονίσετε ευχές ή μηνύματα δύναμης.


Συχνές ερωτήσεις για τη σημασία της Echinacea (Coneflower):

Τι συμβολίζει ένα λουλούδι Echinacea;

Λόγω της μακράς ιστορίας τους σε ιατρικές χρήσεις στη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη, τα άνθη της εχινάκειας συνδέονται συχνά με την υγεία και τη θεραπεία. Μπορεί επίσης να συμβολίζουν τη δύναμη και την ευημερία.

Είναι το κωνοφόρα και η εχινάκεια το ίδιο πράγμα;

Ναι, η εχινάκεια και το κωνοφόρα είναι το ίδιο. «Κονελούδι» είναι η κοινή ονομασία για τα λουλούδια στο Echinacea γένος, το οποίο περιέχει εννέα έως 10 είδη κωνοφόρων.

Η εχινάκεια σχετίζεται με την υγεία, τη θεραπεία, τη δύναμη και την ευεξία. Όλα αυτά τα θετικά χαρακτηριστικά μπορούν σίγουρα να συνδεθούν με την τύχη.

Είναι μια εχινάκεια ένα λουλούδι της αγάπης;

Ενώ τα κωνοφόρα συνδέονται συνήθως με την ευεξία και την υγεία, είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να στείλετε ευχές σε κάποιον που αγαπάτε.

Η Echinacea επιστρέφει κάθε χρόνο;

Η εχινάκεια είναι πολυετή, επομένως θα επιστρέφουν κάθε χρόνο. Ενώ τα φυτά είναι σχετικά βραχύβια, ρίχνουν πολλούς σπόρους και νέα φυτά αναπτύσσονται ελεύθερα για να αντικαταστήσουν τα παλαιότερα φυτά.

Πόσο διαρκούν τα άνθη της Echinacea;

Τα άνθη της εχινάκειας έχουν σχετικά μεγάλη διάρκεια. Ανθίζουν το καλοκαίρι και μερικές φορές το φθινόπωρο.

Ανθίζει η Εχινάκεια περισσότερες από μία φορές;

Τα κωνοφόρα συχνά παράγουν πολλά άνθη σε ένα μόνο μίσχο. Θα ξαναανθίσουν χωρίς να ξεκολλήσουν, αλλά μπορείτε να κάνετε νεκροκεφαλή χρησιμοποιώντας αποστειρωμένα, αιχμηρά κομμάτια αν το επιλέξετε.


Εχινάκεια Έννοια και Συμβολισμός – Η Τελική Λέξη

Με τη μακρά ιστορία της ως πολύτιμο φαρμακευτικό φυτό, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η Echinacea ήταν από καιρό ένα αγαπημένο τοπίο. Αυτά τα υπέροχα λουλούδια, με τα χαρακτηριστικά πεσμένα πέταλά τους, προσθέτουν όμορφο χρώμα στον κήπο. Σχεδιάζουν επικονιαστές, ταΐζουν τα πουλιά με τους σπόρους τους και είναι εύκολο να αναπτυχθούν. Τα λουλούδια της εχινάκειας φέρουν το συμβολικό νόημα και τις συσχετίσεις με την υγεία, τη θεραπεία και την ευεξία, καθιστώντας το κωνοφόρα ένα τέλειο δώρο για να ευχηθείτε σε κάποιον.


Schreibe einen Kommentar