Απόλυτος οδηγός για το νόημα και τον συμβολισμό του λουλουδιού Γεράνι

0
Απόλυτος οδηγός για το νόημα και τον συμβολισμό του λουλουδιού Γεράνι

Γεράνι Έννοια, Συμβολισμός και Πολιτιστική Σημασία σε όλο τον Κόσμο

Τα γεράνια είναι ένα γένος λουλουδιών που περιλαμβάνει πάνω από 400 είδη. Αλλά το κοινό όνομα γεράνι δεν αναφέρεται μόνο σε αληθινά γεράνια. Αναφέρεται και στα pelargoniums. Ενώ και τα δύο ανήκουν στην οικογένεια Geraniaceae και κάποτε ταξινομήθηκαν ως αληθινά γεράνια, χωρίστηκαν σε δύο διαφορετικά γένη πριν από 250 χρόνια. Αλλά οι καλλιεργητές, οι ανθοπώλες και οι κηπουροί αντιστάθηκαν στην αλλαγή του ονόματος και συνεχίζουν να αναφέρονται στα pelargoniums ως γεράνια. Εδώ θα σας μεταφέρουμε όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζετε για την έννοια του λουλουδιού γερανιού, τον πλούσιο συμβολισμό, την ιστορία και την προέλευσή τους, καθώς και τους πιο δημοφιλείς τύπους, χρήσεις και κατάλληλες περιστάσεις δώρου.


Γεράνι Λουλούδι Έννοια & Συμβολισμός – Τα βασικά

Τα γεράνια συμβολίζουν την ευτυχία, την καλή υγεία και τη φιλία. Τα λουλούδια δίνονται συχνά ως δώρα οικιακής χρήσης που φέρνουν καλή διάθεση στο σπίτι όλο το χρόνο. Αν και συνήθως συνδέονται με θετικά συναισθήματα, αυτό δεν συμβαίνει πάντα. Κατά τη διάρκεια των βικτωριανών χρόνων, ένα γεράνι θεωρούνταν συχνά σύμβολο βλακείας ή ανοησίας.


Σχετικά με το Geranium Flowers

Σχετικά με το Geranium Flowers

Λουλούδια Γεράνι – Οικογένεια, Γένος και Ταξινόμηση

Τα γεράνια είναι ένα γένος λουλουδιών στο Geraniaceae οικογένεια, αλλά αναφέρεται και η κοινή ονομασία γεράνι πελαργόνια άλλο μέλος της οικογένειας Geraniaceae. Τα αληθινά γεράνια είναι ανθεκτικά πολυετή φυτά, ενώ το λουλούδι στο οποίο αναφέρονται οι περισσότεροι άνθρωποι όταν λένε ότι το γεράνι είναι ένα τρυφερό πολυετές που καλλιεργείται ως ετήσιο. Και τα δύο είναι παρόμοια στην εμφάνιση και συνδέονται στενά.

Βοτανικά Χαρακτηριστικά

Η απλή αναφορά των γερανιών πιθανότατα φέρνει στο νου εικόνες φωτεινών κόκκινων συστάδων λουλουδιών που μοιάζουν με δίσκο που υψώνονται πάνω από στρογγυλό φύλλωμα ή σε σχήμα καρδιάς. Αν και αυτό περιγράφει μια δημοφιλή ποικιλία γερανιών, υπάρχει σημαντική ποικιλία τόσο στα λουλούδια όσο και στο φύλλωμα.

Τα γεράνια περιλαμβάνουν αληθινά γεράνια (geranium sp.), που μερικές φορές αναφέρονται ως Cranesbeak, Horseshoe Geraniums (Pelargonium ‚zonale‘), Ivy Geraniums (Pelargonium ‚peltatum‘) και Scented Geraniums. (Pelargonium sp.).

Αληθινά Γεράνια

Αληθινά Γεράνια

Αληθινά γεράνια περιλαμβάνει μια ποικιλία ανθεκτικών γερανιών που ευδοκιμούν Ζώνες ανθεκτικότητας φυτών USDA 3 έως 9, ανάλογα με την ποικιλία. Τα ανθεκτικά γεράνια αναπτύσσονται σε πυκνό φύλλωμα που δημιουργεί ένα κάλυμμα εδάφους και παράγει μικρά άνθη σε σχήμα κυπέλλου διαμέτρου περίπου 1 ίντσας. Αν και η άνθιση μοιάζει με τα άνθη στα pelargonium, δεν σχηματίζουν συστάδες και τη χαρακτηριστική δισκοειδή κεφαλή λουλουδιών. Το Geranium Rozanne και το Geranium Orion θεωρούνται ιδιαίτερα καλά ως «αληθινό γεράνι».


Πέταλο ή Ζωνικά Γεράνια

Πέταλο ή Ζωνικά Γεράνια

Πέταλο ή Ζωνικά Γεράνια είναι τρυφερά πολυετή φυτά που συνήθως καλλιεργούνται ως μονοετή φυτά που παράγουν συστάδες από έντονα χρώματα άνθη σε ένα δισκοειδές κεφάλι που κρατιέται πάνω από στρογγυλό ή σε σχήμα καρδιάς φύλλωμα. Το φύλλωμα κυμαίνεται από πλούσιο πράσινο έως πολύχρωμο πράσινο και λευκό και ακόμη και χάλκινο. Τα λουλούδια κυμαίνονται στο χρώμα από λευκό και ροζ έως κόκκινο, πορτοκαλί, ακόμη και υπέροχες αποχρώσεις της λεβάντας. Μερικά λουλούδια είναι δίχρωμα.


Ivy Geraniums

Ivy Geraniums

Ivy Geraniums είναι παρόμοια με τα γεράνια των ζωνών, αλλά το φύλλωμα είναι σε σχήμα κισσού και συρόμενο. Τα άνθη του γερανιού Ivy δεν διαφέρουν σημαντικά από τα γεράνια των ζωνών.

Αρωματικά γεράνια παράγουν ένα λεπτό άρωμα όταν το φύλλωμα διαταράσσεται. Το φύλλωμα μπορεί να είναι παρόμοιο με αυτό των ζωνικών γερανιών, αλλά γενικά είναι πιο λεπτά κομμένο δίνοντάς του μια δαντελωτή εμφάνιση. Τα άνθη είναι παρόμοια σε σχήμα αλλά είναι μικρότερα. Τα γεράνια με άρωμα λεμονιού πωλούνται συχνά ως φυτά κουνουπιών. Υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία από αρωματικά γεράνια διαθέσιμα από φρούτα και μπαχαρικά μέχρι μέντα και τριαντάφυλλο.

Ετυμολογική σημασία

Το γεράνι κερδίζει το κοινό όνομα Cranesbeak από τον τρόπο που σχηματίζεται ο λοβός του σπόρου. Μετά την ανθοφορία σχηματίζεται ένας μακρύς λοβός που μοιάζει με ράμφος για να συγκρατεί τους σπόρους. Το όνομα Pelargonium προέρχεται από την ελληνική λέξη Pelargos που σημαίνει πελαργός. Η λέξη γεράνι προέρχεται από τη λέξη géranos που σημαίνει γερανός.

Σε ποιες περιοχές είναι εγγενή τα λουλούδια του Γεράνι;

Τα ανθεκτικά γεράνια είναι εγγενή σε υποτροπικές περιοχές κυρίως σε Νότιος Αφρική. Τα ετήσια γεράνια (Pelargonium) είναι επίσης εγγενή στη Νότια Αφρική, αλλά μπορούν επίσης να βρεθούν στην Αυστραλία και την μεσογειακός.

Πότε είναι τα λουλούδια Γεράνι στην εποχή;

Τα ανθεκτικά γεράνια ανθίζουν στα τέλη της άνοιξης ή στις αρχές του καλοκαιριού. Ενώ ορισμένες ποικιλίες ανθίζουν για μικρό χρονικό διάστημα στις αρχές του καλοκαιριού, οι περισσότερες επαναλαμβάνουν την ανθοφορία περιοδικά όλο το καλοκαίρι.

Τα ετήσια γεράνια (pelargoniums) ανθίζουν νωρίς την άνοιξη και συνεχίζουν να ανθίζουν μέχρι το φθινόπωρο, συχνά ανθίζοντας μέχρι τον πρώτο παγετό.


Χρήσεις και οφέλη των λουλουδιών γερανιού

Χρήσεις και οφέλη των λουλουδιών γερανιού

Τα γεράνια μπορούν να καλλιεργηθούν σε κουτιά παραθύρων και ζαρντινιέρες στο κατάστρωμα, στο παρτέρι για να δώσουν έντονο χρώμα όλο το καλοκαίρι ή στο εσωτερικό ως φυτά εσωτερικού χώρου. Καλλιεργούνται για διακοσμητικούς σκοπούς, αλλά δεν χρησιμοποιούνται μόνο γι‘ αυτό τα γεράνια.

 • Το έλαιο γερανιού χρησιμοποιείται σε καλλυντικά και προϊόντα περιποίησης δέρματος.
 • Τα λουλούδια και το φύλλωμα των αρωματικών γερανιών είναι βρώσιμα και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να γαρνίρουν πιάτα ή να επικαλύπτουν μια σαλάτα για να προσθέσουν γεύση και άρωμα.
 • Οι ιθαγενείς της Νότιας Αφρικής χρησιμοποιούν τις ρίζες του pelargonium για τη θεραπεία αναπνευστικών παθήσεων.
 • Τα γεράνια με άρωμα εσπεριδοειδών ή λεμονιού πιστεύεται ότι απωθούν τα κουνούπια.
 • Το έλαιο γερανιού χρησιμοποιείται για τη θεραπεία του άγχους και της κατάθλιψης. Χρησιμοποιείται επίσης για τη θεραπεία λοιμώξεων και την ανακούφιση από τον πόνο καθώς περιέχει αντιφλεγμονώδεις και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες, καθώς και αντιοξειδωτικά.

Γεράνι Λουλούδι Έννοια & Συμβολισμός

Γεράνι Λουλούδι Έννοια & Συμβολισμός

Το λουλούδι γεράνι συμβολίζει την ευτυχία, την καλή υγεία, τις καλές ευχές και τη φιλία. Συνδέονται με θετικά συναισθήματα, με εξαίρεση τον βικτοριανό συμβολισμό της βλακείας ή της ανοησίας. Αυτός ο παλιός συμβολισμός έχει ουσιαστικά πέσει στην άκρη, καθώς αυτό το χαρούμενο λουλούδι θεωρείται συνήθως προάγγελος χαρούμενων σκέψεων και συναισθημάτων.

Κοινά χρώματα λουλουδιών γερανιού και η σημασία και ο συμβολισμός τους

Η σημασία ενός λουλουδιού γερανιού μπορεί επίσης να ποικίλλει ανάλογα με το χρώμα του. Με λουλούδια που διατρέχουν τη γκάμα από το λευκό και το παστέλ ροζ έως τις λαμπερές αποχρώσεις του πορτοκαλί και του κόκκινου, ακόμη και τις υπέροχες αποχρώσεις του μπλε και του μωβ, υπάρχει μια μεγάλη γκάμα για να διαλέξετε όταν προσπαθείτε να στείλετε ένα μήνυμα.

Μερικά χρωματιστά γεράνια έχουν τη δική τους σημασία ανεξάρτητα από την παραδοσιακή έννοια των χρωμάτων των λουλουδιών.

 • Κόκκινα γεράνια: Τα κόκκινα γεράνια θεωρούνται προστατευτικά φυτά. Σύμφωνα με Wiccan πεποιθήσεις φυτεύοντας ένα κόκκινο γεράνι κοντά στην μπροστινή πόρτα σας προειδοποιεί όταν πλησιάζουν άγνωστοι.
 • Λευκά γεράνια: Τα λευκά γεράνια πιστεύεται ότι έχουν τη δύναμη να απωθούν τα φίδια. Ήταν επίσης σύμβολο γονιμότητας.
 • Ροζ γεράνια: Τα ροζ γεράνια ήταν πολύτιμα συστατικά για ξόρκια αγάπης.

Διαφορετικά, σκεφτείτε την έννοια του χρώματος του λουλουδιού όταν επιλέγετε γεράνια ως δώρο.

 • Κίτρινος: Τα κίτρινα λουλούδια φέρνουν το μήνυμα της ανάλαφρης καρδιάς και της χαράς. Είναι σημάδι φιλίας και ευτυχίας.
 • Μπλε: Τα μπλε λουλούδια αντιπροσωπεύουν την ειρήνη και την ηρεμία.
 • Μωβ: Τα μωβ λουλούδια αντιπροσωπεύουν το επίτευγμα, την υπερηφάνεια, την αξιοπρέπεια και την επιτυχία.

Λουλούδια Γεράνι και Αστρολογία

Τα γεράνια ευθυγραμμίζονται καλά με το ζώδιο του Σκορπιού λόγω των διαφόρων σημασιών που φέρουν. Για παράδειγμα, τα κόκκινα γεράνια συμβολίζουν την προστασία σε ορισμένους πολιτισμούς, κάτι που ταιριάζει στον αποφασιστικό και γενναίο Σκορπιό.

Είναι ενδιαφέρον ότι ορισμένοι πολιτισμοί πιστεύουν ότι τα λευκά γεράνια απωθούν τα φίδια, ένα από τα ζώα που αντιπροσωπεύουν τον Σκορπιό. Ίσως το λουλούδι μπορεί να προστατεύσει τον Σκορπιό από αρνητικούς πειρασμούς, όπως η ζήλια και η αγανάκτηση.


Κατάλληλες περιστάσεις δώρου για λουλούδια γερανιού

Κατάλληλες περιστάσεις δώρου για λουλούδια γερανιού

Τα γεράνια κάνουν υπέροχα δώρα νοικοκυράς ή οικοδέσποινας με τη χαρούμενη διάθεση και τις ευχές τους. Είναι επίσης κατάλληλα για συνταξιοδοτήσεις ή άλλες τελετές όπου θέλετε να ευχηθείτε στον παραλήπτη.

Κάνουν επίσης μια ευχάριστη παρουσίαση για τον κηπουρό της ζωής σας, καθώς θα συνεχίσουν να φέρνουν χαρά όλο το καλοκαίρι. Σκεφτείτε ένα μεγάλο καλάθι με γεράνι κισσού για το κατάστρωμα ή τη βεράντα για δώρα οικιακής χρήσης ή συνταξιοδότησης.

Πώς να φροντίσετε τα φρέσκα λουλούδια γερανιού

Πώς να φροντίσετε τα φρέσκα λουλούδια γερανιού
 • Τοποθετήστε μερικά κλωνάρια φρέσκων λουλουδιών γερανιού σε ψηλά, λεπτά βάζα γύρω από το σπίτι για να προσθέσετε χρώμα και ευθυμία.
 • Αλλάζετε το νερό κάθε δύο με τρεις ημέρες ή όποτε φαίνεται αποχρωματισμένο. Διαφορετικά, συμπληρώνετε το βάζο κάθε μέρα για να αντικαταστήσετε το νερό που έχει εξατμιστεί.
 • Χρησιμοποιήστε ένα συντηρητικό λουλουδιών ή φτιάξτε το δικό σας με ένα κουταλάκι του γλυκού χλωρίνη και ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη ανά λίτρο νερού, για να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής των κομμένων λουλουδιών σας.

Τύλιξε

Είτε επιλέξετε να καλλιεργήσετε ανθεκτικά γεράνια στο χώμα του κήπου σας είτε προτιμάτε τις μεγαλύτερες ανθοφορίες των ετήσιων γερανιών, υπάρχει μια θέση σε κάθε κήπο για γεράνια. Αυτά τα επιδεικτικά λουλούδια είναι ασταμάτητα ανθισμένα με λουλούδια σε σχεδόν οποιοδήποτε χρώμα. Τοποθετήστε τα σε δοχεία και ζαρντινιέρες ή φυτέψτε τα σε μια ηλιόλουστη τοποθεσία στο πολυετές κρεβάτι για μια χαρούμενη εμφάνιση χρώματος.


Συχνές ερωτήσεις για τα λουλούδια γεράνι:

Τα περισσότερα είδη γερανιών ανθίζουν από την άνοιξη έως τα τέλη του καλοκαιριού κάθε χρόνο.

Τα λουλούδια γερανιού λατρεύουν τον ήλιο αν καλλιεργούνται έξω και ευδοκιμούν καλύτερα στις ζώνες ανθεκτικότητας 3 έως 9 του USDA.

Το έλαιο γερανιού χρησιμοποιείται σε καλλυντικά και προϊόντα περιποίησης δέρματος και χρησιμοποιείται συχνά για τη θεραπεία συμπτωμάτων άγχους και κατάθλιψης.

Στη γλώσσα των λουλουδιών, τα γεράνια συμβολίζουν την ευτυχία, την καλή υγεία και τη φιλία. Τα λουλούδια δίνονται συχνά ως δώρα οικιακής χρήσης που φέρνουν καλή διάθεση στο σπίτι όλο το χρόνο.


Οδηγοί καλλιέργειας λουλουδιών γερανιού:

Για βασικούς οδηγούς βήμα προς βήμα για την καλλιέργεια και τη φροντίδα των φυτών Γεράνι στο σπίτι, ανατρέξτε στις αναλυτικές λειτουργίες μας για να Geranium Rozanne, Geranium Orion και Geranium maderense (γερανόμυλος Madeira).


Schreibe einen Kommentar