Απόλυτος οδηγός για το νόημα και τον συμβολισμό του Stargazer Lilies

0
Απόλυτος οδηγός για το νόημα και τον συμβολισμό του Stargazer Lilies

Stargazer Lily Flower Έννοια, συμβολισμός και πολιτιστική σημασία σε όλο τον κόσμο

Κρίνοι Stargazer, ή κρίνος „Stargazer“, είναι όμορφα λουλούδια με μοναδική και μαγευτική εμφάνιση. Αυτά τα λουλούδια γίνονται ακόμα πιο συναρπαστικά όταν μαθαίνετε για το νόημα, τον συμβολισμό και την ιστορία τους. Σε αυτόν τον οδηγό, θα βρείτε όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το κρίνο Stargazer, από την προέλευσή του μέχρι τη σημασία του σήμερα. Θα συζητήσουμε την πολιτιστική σημασία, τις συχνές ερωτήσεις, τις κατάλληλες ευκαιρίες για δώρο και πολλά άλλα.


The Meaning and Symbolism of Stargazer Lily Flowers – The Essentials

Οι πιο γνωστές έννοιες του κρίνου Stargazer σήμερα είναι η αφθονία και η καλή τύχη. Το λουλούδι μοιάζει με ένα τέλειο αστέρι – ένα κοινό σύμβολο ευημερίας σε ορισμένους πολιτισμούς. Το λουλούδι δεν αντιπροσωπεύτηκε στη βικτοριανή γλώσσα των λουλουδιών, καθώς είναι ένα αρκετά νέο υβρίδιο που καλλιεργήθηκε για πρώτη φορά το 1974.


Σχετικά με το Stargazer Lilies

Σχετικά με το Stargazer Lilies

Οικογένεια, Γένος και Ταξονομία

Ο κρίνος Stargazer είναι ένα υβριδικό μέλος του Liliaceae οικογένεια και υπάγεται στο γένος κρίνος. Η επιστημονική ονομασία αυτού του κρίνου είναι Lilium «Stargazer».

Ο όρος stargazer προέρχεται από τις μεγάλες, στραμμένες προς τα πάνω άνθη αυτού του φυτού. Σε αντίθεση με κάποιους άλλους τύπους κρίνων που ανθίζουν προς το έδαφος, οι Stargazers κοιτάζουν προς τα πάνω προς τον ουρανό. Μερικοί μπορεί να χρησιμοποιήσουν το όνομα αυτού του λουλουδιού για να περιγράψουν κρίνους στην «ομάδα της Ανατολής» με παρόμοια εμφάνιση.

Βοτανικά χαρακτηριστικά των Stargazer Lilies

Βοτανικά χαρακτηριστικά των Stargazer Lilies

Το πιο γνωστό Κρίνοι Stargazer είναι μια ζωντανή απόχρωση του ροζ. Μπορούν να αναπτυχθούν με κηλίδες και ραβδώσεις σε διάφορες αποχρώσεις του ροζ. Μερικοί κρίνοι αστεροειδή έχουν επίσης λευκές ή χρυσαφένιες άνθη.

Τα πέταλα αυτού του κρίνου είναι συχνά αντανακλαστικά ή λυγισμένα προς τα πίσω. Συνήθως, έχουν έξι μακριούς στήμονες στο κέντρο με έντονο πορτοκαλί άκρο, που ονομάζονται ανθήρες. Το φυτό μπορεί να φτάσει περίπου τις 36 ίντσες σε ύψος με μια εξάπλωση έως και 14 ίντσες.

Τώρα, ο κρίνος Stargazer μπορεί να έχει από δύο έως οκτώ λουλούδια σε κάθε στέλεχος. Είναι πολυετής βολβός, επομένως θα συνεχίσει να ανθίζει για τα επόμενα χρόνια.

Τα κρίνα Stargazer είναι αρωματικά λουλούδια με γλυκό, μεθυστικό άρωμα. Οι αγοραστές λουλουδιών τείνουν να απολαμβάνουν το ισχυρό άρωμα αυτού του λουλουδιού. Ωστόσο, κάποιοι το θεωρούν πολύ δυνατό για τα γούστα τους.

Ιστορία και προέλευση των Stargazer Lilies

Ο κρίνος Stargazer καλλιεργήθηκε για πρώτη φορά το 1974 από τον Αμερικανό εκτροφέα κρίνων Leslie Woodriff. Ανέπτυξε την ποικιλία ως εναλλακτική λύση στα κρίνα Rubrum. Αυτό το λουλούδι είχε μια προς τα κάτω, μαραμένη όψη συνήθεια ανάπτυξης που δεν ήταν ελκυστική για πολλούς καταναλωτές.

Το αποτέλεσμα ήταν ένα ελκυστικό εμπορικό κρίνο που ευχαριστεί πολλούς αγοραστές με την όμορφη εμφάνιση και το άρωμά του. Το λουλούδι χρησιμοποιείται συχνότερα για φρεσκοκομμένες ανθοδέσμες και χαρούμενες συνθέσεις λουλουδιών.

Δημοφιλείς τύποι, είδη και ποικιλίες

Τώρα, αυτό το φυτό είναι ένα υβρίδιο κρίνου, επομένως δεν υπάρχουν «αληθινά» είδη κρίνων Stargazer. Οι πιο κοινές ποικιλίες αυτού του συγκεκριμένου υβριδίου είναι τα ροζ, χρυσά και λευκά κρίνα Stargazer.

Ωστόσο, υπάρχουν πολλές παρόμοιες ποικιλίες ανατολίτικων και ασιατικών υβριδίων κρίνου. Εδώ είναι μερικές από τις πιο δημοφιλείς εναλλακτικές λύσεις για τα κρίνα Stargazer:

 • Αστέρι του Μεσονυχτίου: Ένα λευκό λουλούδι κρίνου με ροζ στίγματα και σημάδια.
 • Salmon Star: Μια ποικιλία παρόμοια με το Midnight Star με ανοιχτό σομόν χρώμα.
 • Κρίνοι συσκότισης: Μια εντυπωσιακή, καυτό ροζ ποικιλία κρίνου.
 • Καζαμπλάνκα: Ένα υβρίδιο λευκό ανατολίτικο κρίνο.
 • Σιβηρία: Ένα άλλο υβρίδιο λευκό ανατολίτικο κρίνο.
 • Σορβόνη: Ένα ροζ ανατολίτικο κρίνο.
 • Fairy Morning: Ποικιλία κρίνου σε ροδακινί χρώμα.
 • Firebolt: Ένα βαθύ κοκκινωπό-ροζ ανατολίτικο υβρίδιο κρίνου.
 • Μαύρο μάτι: Ένα λευκό ασιατικό υβρίδιο με βαθύ μωβ-ροζ κέντρο.
 • Τσέλσι: Ένα ανοιχτό ροζ ανατολίτικο υβρίδιο κρίνου.
 • Starfighter: Μια άλλη ροζ ανατολίτικη ποικιλία.
 • Εξώφυλλο: Ένα σκούρο ροζ ανατολίτικο υβρίδιο με φωτεινές, λευκές άκρες γύρω από κάθε πέταλο.

Ετυμολογική σημασία

Ο κρίνος Stargazer πήρε το κοινό του όνομα επειδή η άνθιση κοιτάζει προς τα πάνω, προς τα αστέρια. Ο δημιουργός αυτών των λουλουδιών ήθελε να τονίσει ότι το φυτό δεν αναπτύχθηκε στραμμένο προς τα κάτω όπως άλλες ποικιλίες κρίνου. Το όνομα του γένους Lilium είναι η λατινική πληθυντική εκδοχή της λέξης κρίνος.

Σε ποιες περιοχές προέρχονται τα Stargazer Lilies;

Ο κρίνος Stargazer είναι ένα καλλιεργούμενο υβριδικό είδος, επομένως δεν είναι εγγενές σε κάποια συγκεκριμένη περιοχή. Ο δημιουργός του μεγάλωσε για πρώτη φορά το λουλούδι στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ.

Ωστόσο, ορισμένες παρόμοιες ποικιλίες κρίνου έχουν ασιατικές ρίζες. Για παράδειγμα, Lilium longiflorum είναι εγγενής στην Ταϊβάν και την Ιαπωνία. Επιπλέον, το Lilium henryiγνωστό και ως κρίνος Τίγρης, είναι εγγενές σε ορεινές περιοχές της Κίνας.

Πότε κυκλοφορούν τα Stargazer Lilies;

Με απλά λόγια, τα κρίνα Stargazer ευδοκιμούν τους καλοκαιρινούς μήνες. Το λουλούδι θα ανθίσει οποιαδήποτε στιγμή από τις αρχές έως τα τέλη του καλοκαιριού, ανάλογα με το κλίμα της περιοχής σας και το πότε φυτέψατε τα λουλούδια.


Χρήσεις και οφέλη των Stargazer Lilies

Χρήσεις και οφέλη των Stargazer Lilies

Τώρα, ο κρίνος Stargazer καλλιεργείται κυρίως για διακοσμητικούς σκοπούς. Είναι δημοφιλές ως κομμένο λουλούδι για τη δημιουργία τολμηρών και ζωντανών ανθοδέσμων και συνθέσεων.

Δυστυχώς, αυτό το φυτό είναι τοξικό για τις γάτες. Μπορεί να προκαλέσει προβλήματα όπως λήθαργο, έμετο, ακόμη και νεφρική ανεπάρκεια. Ωστόσο, το λουλούδι δεν είναι γνωστό ότι προκαλεί προβλήματα σε ανθρώπους ή άλλα ζώα.

Ο κρίνος Stargazer δεν χρησιμοποιείται συνήθως σε τρόφιμα ή ποτά. Ούτε έχει γνωστές χρήσεις στη βοτανολογία ή την ιατρική. Αλλά το τολμηρό χρώμα και το άρωμά του είναι χρήσιμα για την προσέλκυση επικονιαστών όπως οι πεταλούδες.


Το νόημα, ο συμβολισμός και η πολιτιστική σημασία του Stargazer

Το νόημα, ο συμβολισμός και η πολιτιστική σημασία του Stargazer

Κοινά Χρώματα κρίνου Stargazer και οι έννοιές τους

Τα κρίνα Stargazer έρχονται σε διάφορα χρώματα, το καθένα με τη δική του μοναδική σημασία. Εδώ είναι μερικά από τα πιο κοινά χρώματα κρίνων Stargazer και ο συμβολισμός τους:

 • Ασπρο: Τα λευκά κρίνα Stargazer αντιπροσωπεύουν παρόμοιες ιδιότητες με άλλα λευκά λουλούδια. Αυτά περιλαμβάνουν την αγνότητα, την αθωότητα και την ευλάβεια.
 • Ροζ: Η πιο κοινή ποικιλία κρίνων Stargazer αποπνέει μια αίσθηση υπερβολής. Για το λόγο αυτό, τα ροζ Stargazers συμβολίζουν την ευημερία, την αφθονία και τον πλούτο.
 • Κίτρινος: Οι Yellow Stargazers έχουν μια ηλιόλουστη, χαρούμενη εμφάνιση. Μπορούν να αντιπροσωπεύουν τη φιλία, την ευγνωμοσύνη και τη χαρά.

Stargazer Lily Μύθοι και Λαογραφία

Δεδομένης της σύντομης ιστορίας αυτού του λουλουδιού, δεν είναι πολλοί μύθοι ή κομμάτια λαογραφίας που σχετίζονται με το κρίνο Stargazer. Ωστόσο, σε ορισμένους πολιτισμούς, τα κρίνα θεωρούνται ως μια χειρονομία συμπάθειας μετά την απώλεια.

Λόγω των συσχετισμών του με την αγνότητα και την αθωότητα, ο λευκός κρίνος χρησιμοποιείται συχνά σε κηδείες για να αναπαραστήσει το αγαπημένο πρόσωπο που έφυγε. Επιπλέον, ορισμένοι πολιτισμοί χρησιμοποιούν το κρίνο ως σύμβολο μετενσάρκωσης. Έτσι, συνηθίζεται να βλέπουμε το λουλούδι σε τελετές που τιμούν τους νεκρούς.

Stargazer Lily Πολιτιστική Σημασία

Παρά τη χρήση του κρίνου στις κηδείες, οι περισσότεροι άνθρωποι βλέπουν τους Stargazers ως σύμβολα ζωής, πλούτου και αφθονίας. Αυτό το λουλούδι είναι επίσης δημοφιλές για πασχαλινές συνθέσεις και διακοσμήσεις.

Ιστορικές αναφορές σε Stargazer Lilies

Ιστορικές αναφορές στα Stargazer Lilies

Τώρα, τα κρίνα Stargazer είναι ένα τόσο νέο υβριδικό είδος που δεν έχουν αναφορές από πολιτισμούς όπως η Αρχαία Αίγυπτος, η Ελλάδα ή η Ρώμη. Επιπλέον, το λουλούδι δεν είχε νόημα στη βικτοριανή γλώσσα των λουλουδιών.

Ωστόσο, η οικογένεια των κρίνων έχει μακρά ιστορία και πολιτιστική σημασία. Για παράδειγμα, ήδη από το Αιγυπτιακή και Ασσυριακή αυτοκρατορία, το κρίνο αντιπροσώπευε την κυριαρχία και την αθωότητα. Επιπλέον, τοιχογραφίες στην Κρήτη που χρονολογούνται από το 1600 και το 1500 π.Χ. απεικονίζουν λουλούδια που μοιάζουν με κρίνα.

Stargazer Lily Θρησκευτικές και πνευματικές έννοιες

Το κρίνο Stargazer δεν έχει συγκεκριμένες θρησκευτικές ή πνευματικές ενώσεις. Ωστόσο, ορισμένοι μπορεί να θεωρούν το κρίνο Stargazer σύμβολο αναγέννησης ή μετενσάρκωσης.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι συνηθισμένο να βλέπουμε Stargazers σε ανθοδέσμες κατά τη διάρκεια των διακοπών του Πάσχα. Επιπλέον, τα λευκά κρίνα Stargazer μοιάζουν με άλλες ποικιλίες κρίνων. Έτσι, κάνουν μια δημοφιλή επιλογή για κηδείες και γιορτές της ζωής.

Κατάλληλες περιπτώσεις δώρων για κρίνα Stargazer

Μπορείτε να κάνετε δώρο κρίνα Stargazer σε διάφορες περιστάσεις. Αποτελεί μια κατάλληλη προσθήκη σε μια ρύθμιση για τη γιορτή της μητέρας, το Πάσχα, τα γενέθλια και τις επετείους. Το λουλούδι είναι επίσης μια υπέροχη επιλογή για κηδείες και γιορτές της ζωής.


Συχνές ερωτήσεις για το Stargazer Lilies

Τι συμβολίζουν τα λουλούδια κρίνων Stargazer;

Ο κρίνος Stargazer συνδέεται πιο συχνά με τη ζωή, την αφθονία και την ανάσταση. Θεωρείται επίσης ως σύμβολο πλούτου και ευημερίας.

Είναι τυχεροί οι Stargazer Lilies;

Δεν υπάρχει γνωστή σχέση μεταξύ του κρίνου Stargazer και της τύχης. Ωστόσο, δεδομένων των συσχετισμών του φυτού με την αφθονία, πολλοί βλέπουν αυτό το υβριδικό λουλούδι ως σημάδι καλής τύχης.

Τα κρίνα Stargazer επιστρέφουν κάθε χρόνο;

Τα κρίνα Stargazer είναι πολυετείς βολβοί. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να τα φυτέψετε στον κήπο σας και να απολαύσετε όμορφες ανθοφορίες χρόνο με το χρόνο.

Πόσο διαρκούν τα κρίνα Stargazer;

Τα φρέσκα κρίνα Stargazer μπορούν να διαρκέσουν έως και δύο εβδομάδες με την κατάλληλη φροντίδα. Για να παρατείνετε τη ζωή των κρίνων σας Stargazer, κρατήστε τα σε ένα ηλιόλουστο σημείο και φροντίστε να αλλάζετε το νερό στο βάζο τους κάθε λίγες μέρες.

Ανθίζουν τα κρίνα Stargazer περισσότερες από μία φορές;

Συνήθως, τα κρίνα Stargazer ανθίζουν μόνο μία φορά κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής τους περιόδου. Θα ανθίσουν για δύο έως τρεις εβδομάδες πριν εξασθενίσουν τα άνθη τους.


Τυλίγοντας

Τώρα που ξέρετε τα πάντα για την έννοια των κρίνων stargazer, γιατί να μην αγοράσετε ένα μπουκέτο για τον εαυτό σας; Είναι κομψά λουλούδια που σίγουρα θα προσθέσουν ένα εντυπωσιακό σημείο εστίασης σε κάθε εσωτερικό χώρο. Είτε για σπίτι είτε για δώρο, η γνώση της σημασίας αυτού του λουλουδιού θα κάνει την αγορά ακόμα πιο ξεχωριστή.


Schreibe einen Kommentar