Απόλυτος οδηγός για το νόημα και τον συμβολισμό του λουλουδιού Thrift

0
Απόλυτος οδηγός για το νόημα και τον συμβολισμό του λουλουδιού Thrift

Thrift Flower Σημασία, Συμβολισμός και Πολιτιστική Σημασία σε όλο τον Κόσμο

Με τις γοητευτικές, σε σχήμα σφαίρας συστάδες λουλουδιών τους που ξεπηδούν από χορταριασμένες συστάδες κατά μήκος των ακτών της θάλασσας, λιτά λουλούδια (Armory maritima) έχουν γοητεύσει τους κηπουρούς και τους παραθαλάσσιους περιπατητές για αιώνες. Αυτός ο οδηγός θα καλύψει όλα όσα χρειάζεται να ξέρετε για την πλούσια ιστορία, το νόημα και τον συμβολισμό των λιτών λουλουδιών, τα οποία απλώς προσθέτουν στην ελκυστικότητα του κήπου τους.


Το νόημα και ο συμβολισμός των λουλουδιών Thrift – The Essentials

Σύμφωνα με The Language of Flowers: An Alphabet of Floral Emblemsτα λουλούδια λιτότητας συμβολίζουν τη συμπάθεια στο Βικτωριανή γλώσσα των λουλουδιών. Στη σύγχρονη εποχή, τα λιτά λουλούδια έχουν πάρει τη συμβολική έννοια του να είναι οικονομικά ή λιτά, χάρη στη διπλή σημασία του ονόματος του λουλουδιού.


Σχετικά με τα Thrift Flowers

Σχετικά με τα Thrift Flowers

Οικογένεια, Γένος και Ταξονομία

Armory maritima είναι ένα είδος που ανήκει στο Plumbaganaceae φυτική οικογένεια εντός του Οπλοστάσιο γένος, που περιέχει λίγο περισσότερα από 100 είδη φυτών. Μαζί με όλα τα είδη ανθοφόρων φυτών που ανήκουν στην Οπλοστάσιο γένος, το Armory maritima αναφέρεται συνήθως ως thrift, common thrift, sea thrift ή sea pink.

Βοτανικά Χαρακτηριστικά

Το Thrift είναι ένα αειθαλές πολυετές ανθοφόρο φυτό με φύλλωμα που μοιάζει με γρασίδι με συνήθεια ανάπτυξης συσσωρεύσεων. Κάθε συστάδα φειδωλών εκτοξεύει ψηλούς μίσχους από τους οποίους ανθίζουν σφαίρες ευαίσθητων λουλουδιών. Τακτοποιημένα σε ροζέτες, τα λιτά λουλούδια ανθίζουν κυρίως σε μια ζωηρή απόχρωση του ροζ, αλλά, σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί επίσης να είναι κόκκινα, μοβ ή λευκά. Τα λουλούδια της λιτότητας εκπέμπουν ένα ήπιο και γλυκό άρωμα που μοιάζει με μέλι.

Σε ποιες περιοχές είναι εγγενείς τα Thrift Flowers;

Σε ποιες περιοχές είναι εγγενείς τα Thrift Flowers;

Όλα τα λουλούδια του Οπλοστάσιο Το γένος είναι εγγενές στις παράκτιες περιοχές της Μεσογείου, με εξαίρεση Armory maritima. Αυτό το είδος φειδωλών είναι μοναδικά εγγενές σε πιο βόρεια κλίματα, που προέρχονται από τις αλμυρές ακτές της θάλασσας του βόρειου ημισφαιρίου. Αυτό το είδος φειδωλών μπορεί να βρεθεί κυρίως να αναπτύσσεται φυσικά κατά μήκος των ακτών της Ιρλανδίας και σε τμήματα του Ηνωμένου Βασιλείου όπως η Ουαλία και η Κορνουάλη.

Ιστορία και καταγωγή

Λιτό λουλούδια, συγκεκριμένα Armory maritima, αναπτύσσονται εγγενώς κατά μήκος των ακτών του βόρειου ημισφαιρίου. Είναι αγαπητά από όσο θυμάται η ιστορία και δημοφιλή στους κήπους από τον 16ο αιώνα. Αν και είναι εγγενείς στις ακτές της θάλασσας, σήμερα, καλλιεργούνται συνήθως σε βραχόκηπους, ξερολιθιά, κήπους κοπής και κήπους επικονιαστών σε όλο τον κόσμο.

Αρκετά ποικιλίες του Armory maritima έχουν καλλιεργηθεί και το καθένα είναι αγαπητό για τα δικά του μοναδικά χαρακτηριστικά. Μερικές από τις πιο δημοφιλείς ποικιλίες thrift περιλαμβάνουν:

 • Armory maritima ‚Εκδικητικός“ – Αυτή η χαμηλής ανάπτυξης ποικιλία δημιουργεί δημοφιλή εδαφοκάλυψη.
 • Armory maritima ‚Alba‘ – Αυτή η ποικιλία είναι συμπαγής και παράγει λευκά, αντί ροζ, άνθη.
 • Armory maritima ‚Είδος κονίκλου‘ – Μια άλλη λευκά ανθισμένη ποικιλία, αυτή η ποικιλία φτάνει μόνο τις 6 ίντσες σε ύψος.
 • Armory maritima ‚ΛΑΜΠΡΌΣ‘ – Αυτή η ποικιλία έχει άνθη σε πλούσια και βαθιά ροζ απόχρωση.
 • Armory maritima „Bloodstone“ – Τα άνθη αυτής της ποικιλίας είναι σχεδόν κόκκινα.
 • Armory maritima „Laucheana“ – Αυτή η ποικιλία έχει πιο σκούρο πράσινο φύλλωμα και φωτεινά ροζ άνθη που ανθίζουν κατά διαστήματα κατά τη διάρκεια της σεζόν.
 • Armory maritima „Rubifolia“ – Αυτή η ποικιλία διαθέτει λουλούδια ματζέντα και μπορντό φύλλωμα που γίνεται όλο και πιο πράσινο καθώς αυξάνεται η θερμοκρασία.
 • Armory maritima ‚Nifty Thrifty‘ – Αυτή η ποικιλία έχει λευκές ρίγες που τρέχουν στις άκρες κάθε λεπτού φύλλου.
 • Armory maritima «Dusseldorf Pride» – Τα λουλούδια αυτής της ποικιλίας ύψους 5 ιντσών κυμαίνονται από σκούρο ροζ έως κόκκινο μπορντό και συνήθως ξαναανθίζουν το φθινόπωρο.

The Etymology of Thrift (Armory maritima)

The Etymology of Thrift (Armeria maritima)

Το όνομα του γένους Οπλοστάσιο προέρχεται από α μετακλασικήλατινοποιημένη εκδοχή της παλιάς γαλλικής λέξης ντουλάπια. Αυτό αναφέρεται σε φυτά με κεφαλή συστάδων από το Dianthus γένος. Παρόλο που τα λιτά άνθη προέρχονται από μια εντελώς διαφορετική οικογένεια φυτών, τα συγκεντρωμένα, σφαιρικά άνθη τους μοιάζουν με αυτά του Dianthus λουλούδια. Το Maritima προέρχεται επίσης από τα λατινικά. Η λέξη μεταφράζεται απευθείας ως «παράκτιες περιοχές», αναφερόμενος στα μέρη όπου φυτρώνουν φυσικά τα λιτά λουλούδια.

Η κοινή ονομασία του φυτού, λιτότηςπροέρχεται από την παλαιά νορβηγική λέξη, καθάρισμα, που σημαίνει ευημερία. Προέρχεται από κουτί καθαρισμού, που σημαίνει να ευδοκιμήσω.

Σε γαελικάλιτότητα λέγεται κύμα της ακτής που σημαίνει κύμα παραλίας. Αυτό το όνομα αναφέρεται στην εμφάνιση που μοιάζει με κύμα στα πεδία αυτών των λουλουδιών όταν φυσούν στον άνεμο.

Πότε είναι τα Thrift Flowers στην Εποχή;

Armory maritima τα λουλούδια αρχίζουν να ανθίζουν στα μέσα έως τα τέλη της άνοιξης. Οι περισσότερες ποικιλίες φτηνών ανθίζουν μόνο μία φορά κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Ωστόσο, ανάλογα με τη συγκεκριμένη ποικιλία που καλλιεργείται, μπορεί να συνεχίσουν να ανθίζουν κατά διαστήματα όλο το καλοκαίρι ή να σας εκπλήξουν με μια δεύτερη ανθοφορία στις αρχές του φθινοπώρου.


Χρήσεις και οφέλη των Thrift Flowers

Χρήσεις και οφέλη των Thrift Flowers

Ιστορικά, τα λουλούδια της λιτότητας χρησιμοποιούνταν μερικές φορές παραδοσιακό φάρμακο πρακτικές. Οι ρίζες έβρασαν σε γάλα για τη θεραπεία της φυματίωσης και τα αποξηραμένα άνθη θεωρήθηκε ότι είχαν κάποιες αντιβιοτικές ιδιότητες. Επιπλέον, χρησιμοποιήθηκαν για τη θεραπεία νευρικών διαταραχών, ουρολοιμώξεων και παχυσαρκίας.

Δεδομένου ότι τα λιτά λουλούδια έχουν κάποια ελαφριά τοξικότητα για τους ανθρώπους και τα κατοικίδια, οι κύριες χρήσεις και τα οφέλη τους σχετίζονται άμεσα με τον κήπο. Πρώτον, τα λουλούδια με λιτό τρόπο είναι μια εξαιρετική επιλογή για να τραβήξετε μια ποικιλία επικονιαστών στον κήπο σας. Προσελκύουν μέλισσες, πεταλούδες και σκώρους.

Τα λιτά φυτά έχουν καλή απόδοση σε φτωχά ή αλμυρά εδάφη, καθιστώντας τα μια καλή επιλογή για να φέρουν κάποιο όμορφο χρώμα σε κήπους όπου δεν θα αναπτυχθούν πολύ. Επιπλέον, αυτά τα διακοσμητικά λουλούδια έχουν μια συνήθεια συσσώρευσης, καθιστώντας ορισμένες από τις ποικιλίες χαμηλότερης ανάπτυξης καλές επιλογές για χρήση ως εδαφοκάλυψη που επίσης ανθίζει. Τα λιτό λουλούδια τα πάνε καλά σε βραχόκηπους, αλπικούς κήπους, ξερολιθιές, παραθαλάσσιους κήπους, σύνορα και κοντέινερ.


Το νόημα, ο συμβολισμός και η πολιτιστική σημασία της οικονομίας Λουλούδια

Το νόημα, ο συμβολισμός και η πολιτισμική σημασία των οικονομιών

Thrif Flower Έννοια και Η βικτωριανή γλώσσα των λουλουδιών (χλωριογραφία)

Στη χλωριογραφία (αναφέρεται επίσης ως η βικτοριανή γλώσσα των λουλουδιών), τα λουλούδια με λιτό τρόπο συμβολίζουν τη συμπάθεια, όπως αναφέρεται στο κείμενο, The Language of Flowers: An Alphabet of Floral Emblems που δημοσιεύτηκε αρχικά το 1857.

Χρώματα λουλουδιών Thrift και οι συμβολικές τους έννοιες

Αν και τα λιτά λουλούδια γενικά συμβολίζουν τη συμπάθεια, μπορούν επίσης να λάβουν πρόσθετες συμβολικές έννοιες ως αποτέλεσμα των διαφορετικών χρωμάτων των λουλουδιών τους.

 • Ροζ – Πραότητα, θηλυκότητα, ευτυχία, ευγενική στοργή και θαυμασμό
 • το κόκκινο – Αληθινή αγάπη, ρομαντική αγάπη και πάθος
 • Μωβ – Επιτυχία και δικαιώματα
 • άσπρο – Συμπάθεια, αθωότητα και αγνότητα

Armory maritima και Οικονομία κατά τους Παγκόσμιους Πολέμους

Κατά τη διάρκεια του πρώτου και του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου, ένα έμβλημα του λουλουδιού της οικονομίας κόπηκε στο παλιό, 12 όψεων του Ηνωμένου Βασιλείου νομίσματα τριών πενιών ως συμβολική υπενθύμιση στους ανθρώπους της σημασίας του να είναι φειδωλοί και να χρησιμοποιούν τους πόρους με σύνεση σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς.

Thrift Flower Έννοια και αναφορές στον Χριστιανισμό

Δύο κοινά ονόματα του Armory maritima περιλαμβάνει αναφορές σε χριστιανισμός. Αυτά τα ονόματα περιλαμβάνουν το Μαξιλάρι της Παναγίας και το Ουαλικό όνομα, δίκαιο μαξιλάριπου σημαίνει το μαξιλάρι της Μαίρης.

Thrift Flowers στη Λογοτεχνία

Thrift Flowers στη Λογοτεχνία

Τα λουλούδια Thrift έχουν κάνει επίσης εμφανίσεις σε βιβλιογραφία. Αναφέρονται στην περιγραφή της Enid Blyton για το Kirrin Castle σε αυτήν Οι διάσημοι πέντε σειρά παιδικών μυθιστορημάτων περιπέτειας. Επιπλέον, εμφανίζονται στο ποίημα «A Bay in Anglesea» του Sir John Betjeman.

Κατάλληλες ευκαιρίες για δώρο για λουλούδια με λιτό τρόπο

Δεδομένου ότι τα λιτά λουλούδια συμβολίζουν τη συμπάθεια, οι πιο κατάλληλες αφορμές για να τα δώσετε είναι οι κηδείες – ειδικά οι λευκές ποικιλίες. Παρά το συμβολικό τους νόημα, τα λουλούδια της οικονομίας ανθίζουν σε πιο χαρούμενα χρώματα όπως το ροζ, το κόκκινο και το μοβ, και μπορούν να δοθούν για τον εορτασμό σχεδόν κάθε περίστασης.

Λαμβάνοντας υπόψη τις παραδοσιακές συμβολικές έννοιες των χρωμάτων των λουλουδιών, το κόκκινο λιτό μπορεί να συμπεριληφθεί σε ρομαντικές ανθοδέσμες, το ροζ λιτό μπορεί να συμπεριληφθεί σε τρυφερές ανθοδέσμες και τα μωβ λουλούδια οικονομιών θα μπορούσαν να συμπεριληφθούν σε ανθοδέσμες για να γιορτάσουν την επιτυχία.


Συχνές ερωτήσεις Thrift Flower:

Τι συμβολίζει ένα λιτό λουλούδι;

Τα λουλούδια Thrift συμβολίζουν τη συμπάθεια, σύμφωνα με τη Victoria Language of Flowers.

Τα λιτά λουλούδια και τα φυτά δεν θεωρούνται γενικά τυχερά – ειδικά όχι σε σύγκριση με παραδοσιακά τυχερά φυτά όπως τα δέντρα με χρήματα, τα χρυσάνθεμα, τα φυτά νεφρίτη και το τυχερό μπαμπού.

Οι φειδωλοί επιστρέφουν κάθε χρόνο;

Ναι, τα λιτόφυτα είναι αειθαλή πολυετή φυτά που συνεχίζουν να αναπτύσσονται και να ξαναανθίζουν κάθε χρόνο.

Πόσο διαρκούν τα λουλούδια της οικονομίας;

Οι περισσότερες ποικιλίες φτηνών ανθίζουν από τα μέσα έως τα τέλη της άνοιξης μέχρι τις αρχές του καλοκαιριού.

Ανθίζουν οι οικονομίες περισσότερες από μία φορές;

Τα περισσότερα λιτά λουλούδια ανθίζουν μόνο μία φορά την εποχή. Ωστόσο, ορισμένες ποικιλίες συνεχίζουν να ανθίζουν κατά διαστήματα όλο το καλοκαίρι, και άλλες ποικιλίες έχουν μια δεύτερη άνθιση στις αρχές του φθινοπώρου.


Πλούσια όμορφα λουλούδια για κήπους με φτωχό χώμα

Εάν ζείτε κατά μήκος μιας αλμυρής ακτής ή έχετε ένα κρεβάτι κήπου σε φτωχό έδαφος, τότε τα λιτά λουλούδια και το πλούσιο νόημα και ο συμβολισμός τους είναι η απάντηση στα δεινά σας στον κήπο. Συλλέξτε μια ποικιλία από Armory maritima ποικιλίες για να απολαύσετε έναν κήπο που ανθίζει από την άνοιξη έως το φθινόπωρο.


Schreibe einen Kommentar