Απόλυτος οδηγός για το νόημα και τον συμβολισμό Frangipani (Plumeria).

0
Απόλυτος οδηγός για το νόημα και τον συμβολισμό Frangipani (Plumeria).

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τη συμβολική σημασία των λουλουδιών Frangipani

Είτε γνωρίζετε το λουλούδι ως Frangipani είτε με το εναλλακτικό όνομα Plumeria, αυτό το λουλούδι είναι εντυπωσιακό τόσο με την ομορφιά του όσο και με το πλούσιο άρωμά του. Ως τροπική άνθιση που έχει εμπνεύσει πολλές συνθέσεις αρωμάτων όλα αυτά τα χρόνια, το Frangipani είναι γνωστό σε πολλούς που δεν το έχουν λάβει ποτέ ως κομμένο λουλούδι σε μπουκέτο. Αυτός ο οδηγός θα καλύψει όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την έννοια του λουλουδιού Frangipani και τις χρήσεις, τους συμβολισμούς και την πολιτιστική του σημασία σε όλο τον κόσμο.


The Meaning of Frangipani Flowers – The Essentials

Στη γλώσσα των λουλουδιών, το Frangipani (Plumeria) φέρει τη συμβολική έννοια του καλωσορίσματος, της υποστήριξης και του πλούτου σε πολλούς πολιτισμούς. Στην εγγενή του σειρά, τα λουλούδια χρησιμοποιήθηκαν για να συμβολίσουν τη γονιμότητα των θεοτήτων.


Σχετικά με τα λουλούδια Frangipani (Plumeria).

Σχετικά με τα λουλούδια Frangipani (Plumeria).

Το Frangipani είναι ένα τροπικό λουλούδι που μπορεί να έχετε δει στη Χαβάη Leis ή σε κεντρικές συνθέσεις με θέμα το νησί. Εάν δεν έχετε δει ποτέ το λουλούδι, πιθανότατα έχετε μυρίσει το άρωμά του ως συστατικό του δημοφιλούς αρώματα όπως το Pop της Stella McCartney και το L’Essence Guerlain του Mon Guerlain.

Οικογένεια, Γένος και Ταξονομία

Το επιστημονικό όνομα του Frangipani είναι Plumeria, το οποίο είναι ένα ολόκληρο γένος στενά συγγενών ανθοφόρων δέντρων και θάμνων. Η Plumeria αποτελεί μέρος του Rauvolfioideae υποοικογένεια και το Apocynaceae οικογένεια. Σχετίζεται με σκυλόπανομια ομάδα φυτών που συχνά είναι πολύ μικρότερα από τα φυτά Frangipani με ψηλή ανάπτυξη.

Βοτανικά Χαρακτηριστικά, Χρώματα, Αρώματα

Το Frangipani ποικίλλει σε ύψος, χρώμα φυλλώματος και χρώμα λουλουδιών. Ωστόσο, όλα τείνουν να έχουν τολμηρά και κρεμώδη άνθη με έντονα αρώματα που μυρίζουν εσπεριδοειδή. Τα φυτά πολλαπλασιάζονται εύκολα από μοσχεύματα.

Οι περισσότερες ποικιλίες χάνουν τα φύλλα τους κατά τη διάρκεια του χειμώνα και φαίνονται γυμνές πριν καλυφθούν ξαφνικά με νέο φύλλωμα, ακολουθούμενο από άφθονη ανθοφορία στη μέση του καλοκαιριού. Αυτά τα φυτά είναι τροπικά και απαιτούν ένα ζεστό κλίμα για να επιβιώσουν το χειμώνα σε εξωτερικούς χώρους.

Ιστορία και προέλευση των λουλουδιών Frangipani

Ιθαγενές στην Κεντρική Αμερική, το Frangipani δεν περιγράφηκε στα ευρωπαϊκά βοτανικά αρχεία μέχρι που έφτασαν εξερευνητές τον 17ο αιώνα. Το όνομα του γένους προέρχεται από τον μοναχό που το περιέγραψε για πρώτη φορά όταν επισκέφτηκε τον Νέο Κόσμο.

Ωστόσο, στη Νοτιοανατολική Ασία αναπτύσσονται ποικιλίες που έχουν καταγραφεί ως θρησκευτική εικονογραφία για αιώνες. Δεν είναι σαφές πότε το φυτό έφτασε στην Ασία ή την Πολυνησία, δύο μέρη όπου καλλιεργείται ευρέως για συμβολική αξία και παραγωγή αρωμάτων.

Δημοφιλείς τύποι, είδη και ποικιλίες

Υπάρχουν εκατοντάδες μοναδικές ποικιλίες που καλλιεργούνται σε όλο τον κόσμο, αλλά μερικές από τις πιο δημοφιλείς ποικιλίες τόσο για χρήση τοπίου όσο και για παραγωγή κομμένων λουλουδιών περιλαμβάνουν:

  • Plumeria acutifolia Rubraτο οποίο διατίθεται σε πολλά χρώματα και παρέχει ένα σταθερό άρωμα εσπεριδοειδών που είναι πιο δυνατό τη νύχτα
  • ο Plumeria obtusaη οποία είναι επίσης γνωστή ως η αειθαλής Plumeria επειδή δεν χάνει όλα τα φύλλα της το χειμώνα
  • Plumeria pudicaτο οποίο ονομάζεται Golden Arrow λόγω των λευκών σωληνωτών λουλουδιών του με τα χρυσά κέντρα
  • Αναρριχητικές ποικιλίες frangipaniκάντε μια καλή επιλογή για να καλύψετε κληματαριές και πέργκολες με ένα άρωμα που διαρκεί όλη τη νύχτα.

Ετυμολογική σημασία

Το όνομα Plumeria εμπνεύστηκε από Charles Plumier. Ήταν ένας μοναχός από τη Γαλλία που ταξίδεψε στον Νέο Κόσμο το 1600 και κατέγραψε τις λεπτομέρειες των βοτανικών χαρακτηριστικών του φυτού. Ήταν ο πρώτος που εισήγαγε τον θάμνο στον ευρωπαϊκό κόσμο, έτσι κέρδισε την αναγνώριση ως συνονόματος ολόκληρου του γένους.

Το κοινό όνομα Frangipani είναι πολύ λιγότερο απλό. Προς το παρόν αποδίδεται σε μια ιταλική οικογένεια με το ίδιο όνομα που ισχυρίστηκε ότι εφηύρε ένα άρωμα που αιχμαλωτίζει το άρωμα του λουλουδιού. Τα αρχεία από την εποχή δείχνουν ότι ο μαρκήσιος που εμπορευόταν το άρωμα ισχυρίστηκε ότι είχε χρησιμοποιήσει το πραγματικό λουλούδι, αλλά στην πραγματικότητα, ήταν μια συνθετική μορφή που μιμούνταν μόνο το άρωμα που μοιάζει με εσπεριδοειδή.

Σε ποιες περιοχές κατάγεται το Frangipani;

Το Frangipani είναι εγγενές μόνο στο Μεξικό, τη Βραζιλία, τα νησιά της Καραϊβικής και άλλα μέρη της Κεντρικής Αμερικής. Έχει πολιτογραφηθεί σε πολλά άλλα μέρη του κόσμου, συμπεριλαμβανομένης της Χαβάης, της Νοτιοανατολικής Ασίας και άλλων θερμών περιοχών του κόσμου.

Πότε είναι το Frangipani στη σεζόν;

Οι περισσότερες ποικιλίες Frangipani δεν αρχίζουν να ανθίζουν παρά μόνο όταν το καλοκαίρι ξεκινά σοβαρά στην περιοχή όπου φυτεύονται. Ορισμένες ποικιλίες ξεκινούν στα τέλη της άνοιξης και σταματούν να ανθίζουν νωρίς. Τα περισσότερα Frangipani ανθίζουν μόνο στη μέση του καλοκαιριού και σταματούν πολύ πριν φτάσει το φθινόπωρο.


Χρήσεις και οφέλη των λουλουδιών Frangipani

Χρήσεις και οφέλη των λουλουδιών Frangipani

Εκτός από το ότι είναι πηγή αρωματικού αρώματος, τα λουλούδια Frangipani χρησιμοποιούνται συνήθως στο κολιέ με λουλούδια που είναι γνωστό ως lei στον πολιτισμό της Χαβάης.

Χρησιμοποιούνται σε πολλές συνθέσεις για τα έντονα χρώματα και το λεπτό άρωμά τους. Το Frangipani χρησιμοποιείται ως συστατικό σε ιερές συνθέσεις θυμιάματος σε όλη τη Νοτιοανατολική Ασία, καθώς και ως προσφορά απευθείας σε ναούς σε όλο το Μπαλί και την Ινδία.

Το Plumeria δεν θεωρείται τοξικό, αλλά μπορεί να είναι ερεθιστικό εάν καταναλωθεί. Ορισμένα είδη μελετώνται για πιθανά ιατρικά οφέλη.


Το νόημα, ο συμβολισμός και η πολιτιστική σημασία του Frangipani

Το νόημα, ο συμβολισμός και η πολιτιστική σημασία του Frangipani

Για ένα φυτό που κάποτε βρισκόταν μόνο σε περιορισμένο μέρος της Κεντρικής Αμερικής, το Frangipani έχει εξαπλωθεί παγκοσμίως και καθιέρωσε πλούσιο συμβολισμό σε μακρινούς πολιτισμούς. Από το σύμβολο της αγάπης στην ποίηση των Σουαχίλι μέχρι την αντιπροσώπευση της έννοιας του καλωσορίσματος και του Aloha στα χαβανέζικα, το Frangipani σημαίνει κάτι διαφορετικό όπου κι αν πάτε.

Κοινά χρώματα λουλουδιών Frangipani και τι σημαίνουν

  • το κόκκινο: Πάθος, ένταση, θάρρος, δύναμη και ρομαντισμός.
  • Ροζ: Φιλίες, εκκολαπτόμενος ρομαντισμός, προσωπική ανάπτυξη και ελπίδα.
  • Κρέμα: Κομψότητα, ωριμότητα, καλή τύχη και αφοσίωση.
  • Ασπρο: Καθαρότητα, αθωότητα, διαύγεια, καθαριότητα και ανάκαμψη.
  • Πορτοκάλι: Ενέργεια, φιλία, υποστήριξη, ανάπτυξη και καλή τύχη.
  • Κίτρινος: Αισιοδοξία, ελπίδα, χαρά, ευθυμία και διασκέδαση.

Εθνικό λουλούδι του Λάος και της Νικαράγουας

Και τα δυο Λάος και Νικαράγουα έχουν επιλέξει το άνθος Frangipani ως εθνικό τους λουλούδι, αν και καμία χώρα δεν χρησιμοποιεί κυρίως αυτόν τον όρο για να αναφέρεται σε αυτό.

Στο Λάος, το ίδιο λουλούδι είναι γνωστό ως Dok Champa στις περισσότερες περιπτώσεις. Αν επισκεφτείτε τη Νικαράγουα και εκτιμήσετε το όμορφο άνθος Sacuanjoche, εξακολουθείτε να κοιτάτε ένα όμορφο άνθος Plumeria.

Ανεξάρτητα από το όνομα, η ομορφιά και το άρωμα του λουλουδιού είναι το ίδιο.

Συμβολισμός των Μάγια

Ως πατρίδα του φυτού Frangipani, δεν είναι περίεργο που οι Μεσοαμερικανοί το χρησιμοποιούσαν συμβολικά στη θρησκευτική τους τέχνη.

Τόσο ο πολιτισμός των Μάγια όσο και των Αζτέκων άφησαν σκαλίσματα που απεικονίζουν το λουλούδι Frangipani ως σύμβολο θεοτήτων κάθε είδους. Συγκεκριμένα, συνδέεται με τη γέννηση θεοτήτων ή την απόκτηση νέων δυνάμεων.

Ήταν επίσης ξεκάθαρα σημάδι γονιμότητας και γυναικείας ομορφιάς. Τα άλση Plumeria καλλιεργήθηκαν ειδικά για τους ευγενείς των Αζτέκων για να περπατήσουν και να τα απολαύσουν. Μπορεί κανείς μόνο να φανταστεί πώς το δυνατό άρωμα των λουλουδιών συνδέθηκε πιθανώς με τον πλούτο, την αρχοντιά και τη δύναμη.

Ινδουισμός και Φραγκιπάνι

Ινδουισμός και Φραγκιπάνι

Ενώ το Frangipani κάποτε δεν αναπτύχθηκε στη Νοτιοανατολική Ασία, εισήχθη πριν από αιώνες και έχει εμφανιστεί στη θρησκευτική τέχνη από τότε. Οι λαϊκές πεποιθήσεις αποδίδουν μια σχέση μεταξύ των λουλουδιών και των φαντασμάτων ή άλλων υπερφυσικών οντοτήτων.

Στην Ινδία, οι ινδουιστικοί ναοί βασίζονται συχνά σε μείγματα θυμιάματος με έντονη νότα Frangipani. Αυτά τα θυμιάματα ονομάζονται συχνά με το όνομα champaόπως νάγκ τσαμπάγιατί είναι ο κοινός όρος για το λουλούδι στην Ινδία.

Για τους Μπενγκάλι, το λουλούδι είναι σύμβολο του θανάτου και του πένθους, ενώ οι Μπαλινέζοι Ινδουιστές το χρησιμοποιούν ως προσφορά στις υπηρεσίες του ναού.

Χαβάης Leis

Η Χαβάη είναι μια άλλη περιοχή όπου άκμασαν οι Frangipani μετά την εισαγωγή τους. Οι κάτοικοι της Πολυνησίας αποκαλούν το λουλούδι μελια και χρησιμοποιήστε το για να δημιουργήσετε το κολιέ lei που δίνεται στους επισκέπτες ως σύμβολο καλωσορίσματος. Θεωρείται ότι ενσωματώνει επίσης τη γονιμότητα και τη σεξουαλικότητα, όπως στην αρχική του σειρά.

Οι σύγχρονοι κάτοικοι της Χαβάης και άλλων νησιών της Πολυνησίας φορούν συχνά ένα από αυτά τα λουλούδια πάνω από ένα αυτί για να δείξουν αν είναι ελεύθεροι ή όχι.

Βουδιστικός Συμβολισμός

Οι βουδιστικοί ναοί σε όλη τη Νοτιοανατολική Ασία διαθέτουν πυκνές φυτεύσεις του δέντρου ή του θάμνου Frangipani. Μπορεί να συσχετιστεί με νεκροταφεία ή να χρησιμοποιηθεί ως χώρος εισόδου για να ενθαρρύνει τη σωστή θρησκευτική νοοτροπία πριν μπείτε στο ναό.

Ορισμένοι βουδιστικοί πολιτισμοί χρησιμοποιούν επίσης το Frangipani ως νυφικό λουλούδι, αλλά μόνο σε κρεμ ή λευκά χρώματα. Το κόκκινο Frangipani χρησιμοποιείται μόνο για προσφορές τάφων ή κατά τη διάρκεια κηδειών λόγω της σχέσης του χρώματος με το θάνατο.


Κατάλληλες ευκαιρίες δώρου για λουλούδια Frangipani

Κατάλληλες ευκαιρίες δώρου για λουλούδια Frangipani

Σκεφτείτε να δώσετε μια δέσμη αρωματικών ανθέων Frangipani κατά τη διάρκεια μιας δύσκολης περιόδου στη ζωή του φίλου σας, όπως η απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου ή μια ανεπιθύμητη αλλαγή σταδιοδρομίας.

Το πολύχρωμο Frangipani στέλνει ένα μήνυμα υποστήριξης που προσαρμόζεται εύκολα με την επιλογή του σωστού χρώματος. Τα κόκκινα άνθη μπορούν να στείλουν ένα ρομαντικό μήνυμα, αλλά να έχετε κατά νου ότι αυτό δεν είναι κοινό σε όλους τους πολιτισμούς.


Συχνές ερωτήσεις για τη σημασία του λουλουδιού Frangipani:

Τι συμβολίζει ένα λουλούδι Frangipani;

Το Frangipani συμβολίζει τη γονιμότητα, τη δύναμη, την ανάπτυξη και τη ρομαντική αγάπη. Μπορούν επίσης να συσχετιστούν με φαντάσματα σε ορισμένους πολιτισμούς.

Στη γλώσσα των λουλουδιών, τα άνθη frangipani θεωρούνται σημάδι καλής τύχης στους περισσότερους πολιτισμούς σε όλο τον κόσμο.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ frangipani και plumeria;

Η Plumeria είναι απλά η επιστημονική ονομασία όλων των ποικιλιών Frangipani.

Είναι ένα frangipani ένα λουλούδι της αγάπης;

Σε έντονο κόκκινο ή ροζ χρώματα, το Frangipani μπορεί σίγουρα να συμβολίσει την αγάπη.

Το Frangipani επιστρέφει κάθε χρόνο;

Όταν φυτεύονται σε ζεστό κλίμα, τα φυτά Frangipani είναι πολυετή.

Πόσο διαρκούν τα λουλούδια Frangipani;

Το κομμένο Frangipani μπορεί να φαίνεται όμορφο για δύο εβδομάδες ή περισσότερο με γλυκό νερό.

Το Frangipani ανθίζει περισσότερες από μία φορές;

Το Frangipani τείνει να σχηματίζει όλα τα μπουμπούκια τους και να ανθίζει ταυτόχρονα κάθε καλοκαίρι, αλλά μπορεί να απελευθερώσει μερικές ροές ανθοφοριών πριν ξεθωριάσει.


Frangipani Flower Σημασία – Η τελευταία λέξη

Μην θαυμάζετε απλώς το Frangipani ως συστατικό αρώματος. Δώστε στα κρεμώδη άνθη μια θέση τιμής και στις ανθοσυνθέσεις σας, χάρη στην αισθητική ομορφιά και το πλούσιο νόημα και συμβολισμό τους.


Schreibe einen Kommentar