Απόλυτος οδηγός για το νόημα και τον συμβολισμό του λουλουδιού Snapdragon

0
Απόλυτος οδηγός για το νόημα και τον συμβολισμό του λουλουδιού Snapdragon

Το νόημα, ο συμβολισμός και η πολιτιστική σημασία των λουλουδιών Snapdragon

Τα Snapdragons είναι εντυπωσιακά λουλούδια, διάσημα για τα μακριά κοτσάνια, τα έντονα χρώματα και τις μοναδικές ανθίσεις τους. Αυτά τα λουλούδια έχουν επίσης πολλές έννοιες, από τη χάρη στην εξαπάτηση και πολλά άλλα. Ο συμβολισμός τους έχει επίσης αλλάξει κατά τη διάρκεια της ιστορίας, εμφανιζόμενος στη λαογραφία σε όλη την Ευρώπη. Σε αυτό το άρθρο, θα μάθετε τα πάντα για τη σημασία και τον συμβολισμό του λουλουδιού Snapdragon, καθώς και για τις χρήσεις και τα οφέλη τους.


Snapdragon Flower Σημασία – Τα βασικά

Το snapdragon, βοτανικά γνωστό ως Αντιρρίνιο, συμβολίζει τη χάρη και τη δύναμη μετά τον όρθιο αναπτυσσόμενο βιότοπό του και τον σκληρό γηγενή βιότοπό του. Συνδέονται επίσης με την εξαπάτηση. Σε όλη την ιστορία, αυτά τα λουλούδια χρησιμοποιήθηκαν για να αποκρούσουν το κακό και την κακή τύχη. Κάθε διαφορετικό χρώμα έχει διαφορετική σημασία, όπως κίτρινο, πορτοκαλί, κόκκινο, μοβ, ροζ και λευκό.


Σχετικά με τα Snapdragons

Σχετικά με τα Snapdragons

Οικογένεια, Γένος και Ταξονομία

Τα Snapdragon είναι μέρος του γένους Αντιρρίνιο. Ο πραγματικός αριθμός ειδών σε αυτό το γένος αμφισβητείται ευρέως, αλλά το είδος στο οποίο επικεντρώνεται περισσότερο είναι το Antirrhinum majus, το κοινό Snapdragon που θα βρείτε στους κήπους των σπιτιών.

Αυτό το γένος ανήκει στην οικογένεια Plantaginaceae ή Plantain, που περιέχει περίπου 1.900 είδη φυτών. Τα Antirrhinums είναι μόνο ένα μικρό μέρος αυτής της ευρείας οικογένειας, με το μεγαλύτερο γένος από όλα να είναι το Veronica – επίσης κοινό στους κήπους των σπιτιών.

Βοτανικά Χαρακτηριστικά, Χρώματα, Αρώματα

Τα Snapdragon φυτεύονται γενικά ως μονοετή φυτά, αγαπημένα για τις λαμπερές ανθίσεις τους σε διάφορα χρώματα. Λόγω της ανοχής τους σε πολλές συνθήκες καλλιέργειας, είναι ιδανικά για κρεβάτια και μπορντούρες με μια σειρά υψών για κάθε ανάγκη.

Τα λουλούδια έρχονται σε σχεδόν όλα τα χρώματα, όπως ροζ, κόκκινο, λευκό, κίτρινο και πορτοκαλί. Μπορείτε ακόμη να βρείτε πολύχρωμα Snapdragon με έντονα χρώματα συνδυασμένα σε ενδιαφέροντα μοτίβα. Έχουν επίσης ένα ελαφρύ άρωμα που γίνεται πιο δυνατό τη νύχτα. Ένα απαλό λουλουδένιο άρωμα, του έχουν δοθεί πολλές περιγραφές, από μήλο μέχρι τσιχλόφουσκα.

History & Origins of Snapdragons

Τα Snapdragon είναι εγγενή σε πολλές ηπείρους, πιστεύεται ότι προέρχονται από την Ευρώπη, τη Βόρεια Αμερική και ακόμη και μέρη της Αφρικής. Συγκεντρώθηκαν κυρίως γύρω από την περιοχή της Μεσογείου, αναπτύσσοντας σε βραχώδεις και θερμές περιοχές.

Από εδώ, αυτά τα δημοφιλή φυτά κήπου διαδόθηκαν σε όλο τον κόσμο και γρήγορα έγιναν αγαπημένα στην πίσω αυλή – έναν τίτλο που συνεχίζουν να κρατούν σήμερα.

Δημοφιλείς τύποι, είδη και ποικιλίες

Για όσους τους αρέσει λίγη ποικιλία στον κήπο τους, αναμφίβολα θα μείνετε ικανοποιημένοι με τα Snapdragon. Υπάρχουν πολλές ποικιλίες αυτού του όμορφου φυτού, οι περισσότερες από τις οποίες εμπίπτουν στην κοινή ή ετήσια κατηγορία Snapdragon.

Ρίξτε μια ματιά στο τοπικό φυτώριο σας για να βρείτε τι θα αναπτυχθεί καλύτερα στην περιοχή σας ή δοκιμάστε να αναζητήσετε αυτούς τους δημοφιλείς τύπους:

  • Μαντάμ Μπάτερφλάι: Μεγάλα διπλά άνθη σε λευκό, πορτοκαλί, κόκκινο, μωβ, ροζ και άλλα.
  • Τυχερά χείλη: Λαμπερά λευκά άνθη με έντονα ροζ κέντρα.
  • Σταχτοπούτα: Μονά άνθη σε μια γκάμα ζεστών χρωμάτων από κόκκινο έως κίτρινο.
  • Μαύρος Πρίγκιπας: Βαθύ μωβ άνθη που φαίνονται σχεδόν μαύρα στις σωστές συνθήκες φωτισμού.

Ετυμολογική σημασία

Το όνομα Antirrhinum είναι από την ελληνική μύτη (Ρήνος). Μεταφράζεται σε μύτη, που αναφέρεται στα ενδιαφέροντα σχήματα των λουλουδιών.

Το κοινό όνομα είναι επίσης μια αναφορά στα σχήματα των λουλουδιών και στη δράση που εκτελούν όταν πιέζονται. Τα λουλούδια έχουν συγκριθεί με το πρόσωπο ενός δράκου, που κλείνει όταν οι πλευρές της άνθισης ωθούνται μεταξύ τους.

Ονομάζονται επίσης και άνθη σκυλιών, πιθανότατα από το άλλο ελληνικό τους όνομα, κυνοκέφελον, που σημαίνει κυνοκέφαλος.

Χρήσεις και οφέλη των Snapdragon

Χρήσεις και οφέλη των Snapdragon

Τα Snapdragon είναι απίστευτα ευέλικτα φυτά για πολλές χρήσεις στον κήπο. Έχουν την ικανότητα να φωτίζουν κάθε χώρο με τα πολύχρωμα άνθη τους. Επιπλέον, με τόσο μεγάλη γκάμα χρωμάτων, μπορείτε να βρείτε ένα Snapdragon που ταιριάζει απόλυτα στο σχεδιασμό του κήπου σας.

Οι συμπαγείς τύποι είναι ιδανικοί για φύτευση στο μπροστινό μέρος των κρεβατιών, έτοιμοι να αφαιρεθούν μόλις τελειώσει η εποχή τους. Οι ψηλότερες ποικιλίες μπορούν να αναμειχθούν με άλλα αγριολούλουδα για μια εντυπωσιακή αίσθηση κήπου σε εξοχική κατοικία. Φτιάχνουν επίσης εξαιρετικά φυτά σε δοχεία, με μερικά λουλούδια να πέφτουν πάνω από τις άκρες για να κάνουν μια εντυπωσιακή εμφάνιση.

Αυτά τα φυτά είναι αναμφισβήτητα τα πιο δημοφιλή για τη χρήση τους ως κομμένο λουλούδι. Τα ψηλά κοτσάνια των Snapdragons είναι ιδανικές προσθήκες τόσο σε μεγάλες όσο και σε μικρές ανθοδέσμες. Συχνά χαρίζονται μόνα τους ή χρησιμοποιούνται σε ανάμεικτο μπουκέτο για να γεμίσουν χώρο. Τα λευκά Snapdragon, ειδικότερα, είναι δημοφιλείς επιλογές για γαμήλιες ανθοδέσμες.

Αλλά δεν είναι μόνο αυτό για το οποίο είναι κατάλληλοι. Τα άνθη και τα φύλλα λέγεται ότι έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που είναι χρήσιμες στην επούλωση εξωτερικών πληγών. Τα λουλούδια χρησιμοποιούνται συχνά για γαρνίρισμα γλυκών ή σαλατών, αλλά δεν έχουν υπέροχη γεύση αν και βρώσιμα.

Το νόημα, ο συμβολισμός και η πολιτιστική σημασία των λουλουδιών Snapdragon

Το νόημα, ο συμβολισμός και η πολιτιστική σημασία των λουλουδιών Snapdragon

Στα Snapdragon έχουν δοθεί μερικές έννοιες κατά τη διάρκεια της ιστορίας που τα καθιστούν εξαιρετικά για δώρο.

Το ύψος τους και η όρθια φύση των ανθέων έχουν κάνει τα λουλούδια συνώνυμα της χάρης. Χάρη στους βραχώδεις και μερικές φορές σκληρούς γηγενείς βιότοποι τους, συνδέονται επίσης με τη δύναμη.

Αλλά δεν είναι όλες οι έννοιες αυτών των πολύτιμων φυτών θετικές. Συμβολίζουν επίσης την εξαπάτηση, που λέγεται ότι στέλνονται μεταξύ απαγορευμένων εραστών στους Victorian Times.

Τα Snapdragon μπορούν επίσης να έχουν ελαφρώς διαφορετική σημασία ανάλογα με το συγκεκριμένο χρώμα που επιλέγετε.

Έννοιες από χρώμα

Έννοιες από χρώμα

Έννοια του ροζ λουλουδιού Snapdragon

Τα ροζ Snapdragon ευθυγραμμίζονται τέλεια με την αρχική έννοια της χάρης και της ομορφιάς του λουλουδιού. Υπάρχουν πολλά διαφορετικά ροζ για να διαλέξετε, από ένα απαλό και απαλό ρουζ μέχρι ένα πιο έντονο και λαμπερό νέον. Είναι υπέροχες πινελιές σε κάθε μπουκέτο και κάνουν όμορφα δώρα για τη γιορτή της μητέρας.

Έννοια πορφυρού λουλουδιού Snapdragon

Τα μωβ Snapdragon γενικά συνδέονται με την πνευματικότητα. Αλλά, όπως και άλλα μωβ λουλούδια, μπορούν επίσης να συμβολίζουν τα δικαιώματα. Δώστε τα σε κάποιον που πραγματικά θαυμάζετε για να μεταφέρετε αυτό το νόημα καλύτερα.

Κόκκινο Snapdragon Λουλούδι Έννοια

Τα βαθυκόκκινα Snapdragon συμβολίζουν το πάθος και τον ρομαντισμό. Γενικά χαρίζονται σε αγαπημένα πρόσωπα σε ειδικές περιστάσεις, είτε μόνα τους είτε σε συνδυασμό με άλλα κλασικά ρομαντικά λουλούδια όπως το κόκκινο τριαντάφυλλο.

Κίτρινο λουλούδι Snapdragon έννοια

Τα κίτρινα λουλούδια δηλώνουν θετική ενέργεια, φιλία και ευτυχία και τα κίτρινα Snapdragon δεν διαφέρουν. Αποτελούν εξαιρετικές ευέλικτες επιλογές για κάθε περίσταση, που σίγουρα θα ομορφύνουν τη μέρα του παραλήπτη ανεξάρτητα από τον λόγο. Πολλά κοινά χρώματα Snapdragon διαθέτουν αυτό το χρώμα, από ένα ηλιόλουστο κίτρινο έως ένα πιο απαλό κρεμ.

Πορτοκαλί Snapdragon Λουλούδι έννοια

Τα φλογερά πορτοκαλί Snapdragon είναι επίσης σύμβολο θετικής ενέργειας και ενθουσιασμού. Αυτό το χρώμα είναι ιδανικό για συγχαρητήρια σε περίπτωση προαγωγής ή δώρου αποφοίτησης. Μπορούν να κάνουν μια ζεστή και σαγηνευτική εμφάνιση σε συνδυασμό με το κίτρινο και το κόκκινο για παράδειγμα της καλοκαιρινής περιόδου.

Λευκό λουλούδι Snapdragon έννοια

Ένα από τα πιο δημοφιλή χρώματα Snapdragon, το λευκό συμβολίζει την αθωότητα, την αγνότητα και τη χάρη. Αυτό τα καθιστά ιδανικά για γαμήλιες ρυθμίσεις ή ως κομπλιμέντα σε οποιαδήποτε ειδική ανθοδέσμη.

Snapdragon Flower Σημασία σε όλη την Ιστορία

Σημασίες Snapdragon σε όλη την ιστορία

Στη μεσαιωνική Ευρώπη, τα Snapdragon χρησιμοποιήθηκαν ως μια μορφή προστασίας για να αποκρούσουν το κακό και την κακή τύχη. Φυτεύτηκαν γύρω από τα σύνορα των πόλεων, κρεμάστηκαν πάνω από κούνιες για να προστατεύουν τα παιδιά και μετατράπηκαν σε περιδέραια ως κινητό προστατευτικό.

Αυτό θα μπορούσε να προέρχεται από την ίδια αρχαία ελληνική πεποίθηση ότι τα Snapdragon θα έφερναν στον χρήστη προστασία από το κακό και θα του έδιναν καλή υγεία.

Στη βικτοριανή γλώσσα των λουλουδιών, τα Snapdragon συμβόλιζαν την ειλικρίνεια και την αλήθεια. Συχνά εστάλησαν μεταξύ ρομαντικών συντρόφων και χρησιμοποιήθηκαν ως λουλούδι συγγνώμης.


Κατάλληλες περιπτώσεις δώρων για Snapdragon

Κατάλληλες περιπτώσεις δώρων για Snapdragon

Με τόσα πολλά χρώματα και μεγέθη, τα Snapdragon είναι ένα εξαιρετικό δώρο για σχεδόν κάθε περίσταση. Ο συνολικός συμβολισμός της χάρης και της δύναμης τους τα κάνει ιδανικά για κάποιον που θαυμάζετε, είτε είναι φίλοι, οικογένεια ή ένα στενό αγαπημένο πρόσωπο. Επιλέξτε το σωστό χρώμα που ταιριάζει με το νόημά σας και προσαρμόστε το μήνυμα στην περίσταση.


Συχνές ερωτήσεις για το Snapdragon Flower

Τι συμβολίζει ένα λουλούδι Snapdragon;

Τα Snapdragon συμβολίζουν τη χάρη, τη δύναμη και την εξαπάτηση. Κάθε χρώμα έχει και μια ελαφρώς διαφορετική έννοια, από την αθωότητα μέχρι την πνευματικότητα.

Τα κίτρινα και πορτοκαλί Snapdragon λέγεται ότι συμβολίζουν τη θετική ενέργεια και την καλή τύχη. Σε όλη την ιστορία, οι ανθοφορίες πίστευαν ότι απέτρεπαν την κακή τύχη, αλλά δεν έφερναν απαραίτητα καλή τύχη ταυτόχρονα.

Τα Snapdragon επιστρέφουν κάθε χρόνο;

Ενώ ορισμένοι τύποι Snapdragon καλλιεργούνται ως πολυετή φυτά, τα κοινά Snapdragon καλλιεργούνται γενικά ως ετήσια και αφαιρούνται από τον κήπο στο τέλος της σεζόν.

Ανθίζουν τα Snapdragon περισσότερες από μία φορές;

Τα νεκρά λουλούδια κατά τη διάρκεια της σεζόν μπορούν να ενθαρρύνουν περισσότερες ανθοφορίες στο ίδιο φυτό. Όταν καλλιεργούνται στις σωστές ζώνες, μπορούν να ανθίσουν ξανά την επόμενη σεζόν, αλλά γενικά έχουν καλύτερη απόδοση όταν καλλιεργούνται ως ετήσια.


Ο Τελικός Λόγος

Με πολλές χρήσεις και οφέλη, μαζί με πολλές ειδικές έννοιες, τα Snapdragon είναι λουλούδια που πραγματικά τα έχουν όλα. Καλλιεργήστε τα στον κήπο σας ή δωρίστε τα ως κομμένα λουλούδια για να στείλετε ένα ξεχωριστό μήνυμα σε κάποιον ξεχωριστό.

Schreibe einen Kommentar