Απόλυτος οδηγός για την Ημέρα των Νεκρών Λουλουδιών

0
Απόλυτος οδηγός για την Ημέρα των Νεκρών Λουλουδιών

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το Day of the Dead Flowers

Κάθε φθινόπωρο, Η μέρα των νεκρών προσφέρει την ευκαιρία στις οικογένειες να θυμούνται τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Αν και το όνομα αυτής της γιορτής της Λατινικής Αμερικής – που μεταφράζεται στα αγγλικά σε Ημέρα των Νεκρών – μπορεί να ακούγεται νοσηρό, είναι στην πραγματικότητα μια χαρούμενη γιορτή ζωής. Η μέρα των νεκρών συμπίπτει με δύο καθολικές εορτές, την Ημέρα των Αγίων Πάντων (1 Νοεμβρίου) και την Ημέρα των Ψυχών (2 Νοεμβρίου), και ενσωματώνει στοιχεία και των δύο. Αλλά η Ημέρα των Νεκρών είναι μια ξεχωριστή γιορτή από μόνη της, που γιορτάζεται με νόστιμα φαγητά, διακοσμητικά κρανία από ζάχαρη και πολύχρωμα λουλούδια. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε περισσότερα για την Day of the Dead και τα λουλούδια που την κάνουν ξεχωριστή.


History & Origins of Day of the Dead (Día de los Muertos)

History & Origins of Day of the Dead (Día de los Muertos)

Η μέρα των νεκρών έχει μακριές ρίζες που εκτείνονται χιλιάδες χρόνια πίσω στο Αυτοκρατορία των Αζτέκωνπολύ πριν από τα ισπανικά κατακτητές έφτασε στον Νέο Κόσμο. Αν και ιστορικά προέρχεται από το Μεξικό, σήμερα η Ημέρα των Νεκρών γιορτάζεται σε πολλές χώρες της Λατινικής Αμερικής, στις ΗΠΑ και σε άλλα μέρη του κόσμου.

Στην καρδιά της, η Ημέρα των Νεκρών είναι μια ανάμνηση των αγαπημένων προσώπων που έχουν περάσει. Είναι μια μέρα για να μαζευτεί η οικογένεια και να σκεφτεί αυτούς που δεν είναι πια μαζί μας και να τιμήσει τις αναμνήσεις τους.

Μια γιορτή οικογένειας και αγαπημένων προσώπων

Μια γιορτή οικογένειας και αγαπημένων προσώπων

Ένα πράγμα δεν είναι η Ημέρα των Νεκρών; Θλιβερό και θλιβερό. Πάνω απ‘ όλα, αυτό το διήμερο είναι μια γιορτή ζωής και αγάπης.

Η μέρα των νεκρών συμπίπτει με τις ίδιες ημέρες με δύο ημέρες που έχουν σημασία για την Καθολική πίστη: Των Αγίων Πάντωνή Παναγία, και ημέρα των τελευταίων ψυχών, ή All Soul’s Day. Αυτές τις δύο νύχτες, 1 και 2 Νοεμβρίου, πιστεύεται ότι οι ψυχές των νεκρών μπορούν να επιστρέψουν και να επισκεφτούν τους ζωντανούς.

Οι εορτασμοί αυτές τις δύο ημέρες έχουν σχεδιαστεί για να βοηθήσουν να οδηγήσουν αυτές τις ψυχές που έφυγαν πίσω στις οικογένειές τους, ώστε να μπορέσουν να επανενωθούν για άλλη μια φορά. Είναι πραγματικά ένας λόγος για γιορτή!

Πολλά Η μέρα των νεκρών Οι εορτασμοί έχουν σκοπό να προσφέρουν στον νεκρό τις εμπειρίες που είχε ενώ ζούσε. Αυτό σημαίνει πολλά καλό φαγητό, ζωντανή μουσικήαγαπημένα αντικείμενα, φωτογραφίες και φυσικά όμορφα λουλούδια.

Πώς όμως προέκυψε η σύνδεση μεταξύ των λουλουδιών και της Ημέρας των Νεκρών;

Μια Πλούσια Ιστορία

Μια Πλούσια Ιστορία

Η μέρα των νεκρών ξεκίνησε σε μια περιοχή γνωστή ως Μεσοαμερική. Αν και είναι περισσότερο πολιτιστικός προσδιορισμός παρά γεωγραφικός, αυτή η περιοχή περιλαμβάνει τις σημερινές νοτιοδυτικές ΗΠΑ, το Μεξικό, τη Γουατεμάλα, την Ονδούρα, το Ελ Σαλβαδόρ και την Μπελίζ.

Από τις αρχές του 14ου έως τον 16ο αιώνα, η Αυτοκρατορία των Αζτέκων κυβέρνησε την περιοχή. Η έννοια του θανάτου ήταν περίπλοκη για τους Αζτέκους, με μια μεταθανάτια ζωή που περιλάμβανε πολλά στρώματα και στάδια. Πολλά από αυτά ήταν στενά συνδεδεμένα με τη γη, τις εποχές και τη γεωργία, συμπεριλαμβανομένων των φρούτων και των λουλουδιών.

Πολλαπλά φεστιβάλ καθ‘ όλη τη διάρκεια του έτους, γνωστά ως σκορ, γιόρτασαν τους εποχικούς κύκλους και τις αγροτικές σοδειές. Αυτές οι γιορτές έδεσαν επίσης τη δυαδικότητα της ζωής και του θανάτου, φυτεύοντας τους σπόρους για την Ημέρα των Νεκρών.

Οι Ισπανοί κατακτητές έφεραν μαζί τους τη δική τους θρησκεία και παραδόσεις. Με την πάροδο του χρόνου, καθώς ο Νέος Κόσμος κατακτήθηκε από τους αποικιστές, η Καθολική κοσμολογία συγχωνεύτηκε με τα εποχιακά φεστιβάλ των Αζτέκων.

Νόστιμο φαγητό και όμορφα άνθη

Μερικά από τα παραδοσιακά στοιχεία των Αζτέκων παραμένουν, όπως η έμφαση στη συγκομιδή, τα φρούτα και τα λουλούδια. Προσφορά, ή προσφορές, στους νεκρούς, συχνά περιλαμβάνουν φαγητά και άνθη. Ο στόχος είναι να παρέχουμε αντικείμενα που θα προσελκύσουν και θα ευχαριστήσουν τον αποθανόντα.

Προσφορές δεν γίνονται ελαφρά. Κάθε προσφορά έχει σημασία, και αυτό περιλαμβάνει λουλούδια. Ας δούμε τον συμβολισμό και το νόημα πίσω από τα λουλούδια που χρησιμοποιούνται στους εορτασμούς της Ημέρας των Νεκρών.


Η ημέρα των νεκρών λουλουδιών και η συμβολική τους σημασία

κατιφέδες

κατιφέδες

Στους Αζτέκους, το cempasuchil ή κατιφέ (Tagetes erecta) έπαιξε βασικό ρόλο στη μνήμη των νεκρών.

Τ. όρθιος είναι εγγενείς στην Κεντρική Αμερική. Εδώ, ανθίζουν στο τέλος της εποχής των μουσώνων. Οι Αζτέκοι μεγάλωσαν cempasuchil σε τους τσινάμπαςή πλωτούς κήπους, και τους συνέδεσε με τον ήλιο και τη γη.

Η απόχρωση και το άρωμα των πορτοκαλί, κίτρινων και χρυσών ανθών θεωρήθηκε ότι βοηθούσε τους νεκρούς να βρουν τα σπίτια τους και τους βωμούς τους. Σήμερα, cempasuchil εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται σε Προσφορές την Ημέρα των Νεκρών. Τα άνθη χρησιμοποιούνται για να δημιουργήσουν ένα φωτεινό μονοπάτι για να φωτίσουν το δρόμο με χρώμα και άρωμα.

Γνωστός και ως νεκρό λουλούδιοι κατιφέδες συνδέονται έντονα με Η μέρα των νεκρών. Συχνά, είναι διατεταγμένα σε σχήμα σταυρού, τοποθετούνται σε βάζα σε έναν βωμό, ή χρησιμοποιείται για να στρώσει μονοπάτια, δημιουργώντας μονοπάτια αρώματος και χρώματος.

Ανθρωπος κουφός

Ανθρωπος κουφός

Τα έντονα κόκκινα άνθη του Κόκκινο βελούδο, ή cockscomb, βρίσκονται συχνά σε Προσφορές. Αυτά τα ασυνήθιστα σχήματα άνθη (που μοιάζουν με χτένα κόκορα) αναπτύσσονται σε διάφορα χρώματα, αλλά τα κόκκινα λουλούδια συνδέονται περισσότερο με Η μέρα των νεκρών.

Celosia cristata Τα κομμένα λουλούδια διαρκούν πολύ, έτσι ώστε να παραμένουν φρέσκα όταν χρησιμοποιούνται σε βωμούς. Επιπλέον, η βαθυκόκκινη ποικιλία συμβολίζει το αίμα του Χριστού, που σημαίνει ανάσταση από τους νεκρούς. Αυτά τα φωτεινά λουλούδια χρησιμοποιούνται συχνά με κατιφέδες για να δημιουργήσουν μια ζωντανή, πολύχρωμη οθόνη.

Γλαδιόλες

Γλαδιόλες

Οι γλαδιόλες ή τα σπαθί κρίνα συμβολίζουν τη μνήμη και την πίστη, καθιστώντας τα μια φυσική επιλογή για τους εορτασμούς της Ημέρας των Νεκρών. Αυτά τα ψηλά, κομψά λουλούδια αναπτύσσονται σε μια σειρά χρωμάτων.

Οι γλαδιόλες βρίσκονται τοποθετημένες σε τάφους ή βωμούς. Μπορούν να συνδυαστούν με άλλα παραδοσιακά Η μέρα των νεκρών λουλούδια σε ανθοδέσμες ή χρησιμοποιείται ως κεντρικό στοιχείο για συνθέσεις.

White Hoary Stock

White Hoary Stock

Wallflower White — γνωστός και (κάπως δυστυχώς) ως λευκός χόρτος ή Matthiola incanaείναι μια δημοφιλής επιλογή λουλουδιών για την Day of the Dead. Αυτό το λουλούδι σημαίνει τη μνήμη των χαμένων παιδιών. Συχνά τοποθετείται σε βωμούς ή τάφους.

Τα λευκά άνθη έχουν ένα γλυκό, ευχάριστο άρωμα. Είναι ιδιαίτερα υπέροχα όταν έρχονται σε αντίθεση με τους χρυσούς κατιφέδες, την κόκκινη κοκοροσκούπα και τις λευκές μαμάδες.

Ανάσα μωρού

Ανάσα μωρού

Ανάσα μωρού (Τοιχογραφίες γυψοφίλων) είναι ένα άλλο λουλούδι που χρησιμοποιείται συνήθως για την Ημέρα των Νεκρών. Γνωστός ως Σύννεφο, αυτοί προστίθενται συχνά σε διευθετήσεις σε τάφους και βωμούς.

Αυτά τα μικροσκοπικά λευκά λουλούδια συμβολίζουν την αγνότητα, την αθωότητα και την αγάπη. Το Baby’s breath είναι μια δημοφιλής επιλογή στις φλοράλ κορώνες που φοριούνται στις γιορτές Day of the Dead.

Χρυσάνθεμο

Χρυσάνθεμο

Μαμάδες ή Chrysanthemum morifolium είναι ένα δημοφιλές λουλούδι που χρησιμοποιείται σε Η μέρα των νεκρών εορταστικές εκδηλώσεις. λευκό χρυσάνθεμο χρησιμοποιείται παραδοσιακά στην Ισπανία και τη Γαλλία την ημέρα της ψυχής. Οι μαμάδες αποτελούν σημαντικό μέρος της Ημέρας των Νεκρών στη Λατινική Αμερική και στις ΗΠΑ, επίσης.

Οι λευκές μαμάδες είναι το λουλούδι της επιλογής. Συμβολίζουν την ομορφιά, την ειρήνη και τη συμπάθεια. Τα χρυσάνθεμα χρησιμοποιούνται συχνά σε βωμούς και σε στέφανα λουλουδιών.


Πώς εμφανίζονται τα λουλούδια κατά τη διάρκεια της Ημέρας των Νεκρών;

Βωμοί

Βωμοί

Τα λουλούδια παίζουν αρκετούς βασικούς ρόλους κατά τη διάρκεια Η μέρα των νεκρών εορταστικές εκδηλώσεις. Από τα πιο ορατά είναι η χρήση τους ως Προσφορές. Άνθη, όπως κατιφέδες, μαμάδες και γλαδιόλες, τοποθετούνται σε βωμούς και προσφέρονται ως δώρο στους νεκρούς.

Τα λουλούδια χρησιμοποιούνται επίσης για να διακοσμήσουν τους βωμούς με χρώμα και άρωμα. Αυτό πιστεύεται ότι αρέσει στους νεκρούς, κάνοντάς τους να θέλουν να επιστρέψουν στη χώρα των ζωντανών, τουλάχιστον για τις δύο νύχτες του φεστιβάλ.

Κοστούμια και κορώνες λουλουδιών

Κοστούμια και κορώνες λουλουδιών

Τα λουλούδια χρησιμοποιούνται σε κοστούμια για την Ημέρα των Νεκρών. Η κορώνα των λουλουδιών είναι ένα σημαντικό στοιχείο των γιορτών. Αυτά τα στέφανα συχνά υφαίνονται μεταξύ τους χρησιμοποιώντας κατιφέδες, λευκή μαμά και λευκή αναπνοή του μωρού. Μπορεί να προστεθεί κόκκινη κηρήθρα για μια επιπλέον παύλα φωτεινού χρώματος.

Στην Τέχνη και τη Λογοτεχνία

Οι καλλιτέχνες έχουν βρει μεγάλη έμπνευση στους εορτασμούς της Ημέρας των Νεκρών και τα λουλούδια αποτελούν σημαντικό μέρος των εορτασμών. Πάρτε, για παράδειγμα, την παράδοση του california literarias.

Στα αγγλικά, αυτό μεταφράζεται σε „κρανιακή λογοτεχνία“. Κυριολεκτικά κρανία είναι μια μορφή ποίησης δημοφιλής στο Μεξικό. χρησιμοποιείται συχνά στους εορτασμούς της Ημέρας των Νεκρών. Συχνά, τα ποιήματα είναι αστεία, ασεβή ή σατιρικά και τείνουν να κοροϊδεύουν συγκεκριμένες ιδιότητες του νεκρού (ή ζωντανού).

Τα ποιήματα δεν χρειάζεται να είναι αστεία, ωστόσο, και πολλά ενσωματώνουν εικόνες λουλουδιών. Για παράδειγμα, σκεφτείτε αυτό στίχος γραμμένος προς τιμήν αγαπημένων προσώπων που πέρασαν:

Γιορτάζουμε λοιπόν (Τους γιορτάζουμε λοιπόν)

Με μεγάλα κομμάτια ψωμιού, (Με μεγάλα κομμάτια ψωμί,)

Τοποθετημένο σε βωμούς, (Τοποθετημένο σε βωμούς)

Με λουλούδια, κεριά, mezcal! (Με λουλούδια κεριά, mezcal!)».

Φυσικά, οι καλλιτέχνες βρίσκουν έμπνευση και στην Ημέρα των Νεκρών. Τα εμβληματικά έργα του 19ου αιώνα του José Guadalupe Posada έχουν συχνά λουλούδια, όπως π.χ. «Το κρανίο Κατρίνα». Τα έργα του Φρίντα Κάλο, Ντιέγκο Ριβέρακαι άλλοι καλλιτέχνες είναι γεμάτοι με εικόνες θανάτου και λουλουδιών.


Ημέρα των νεκρών λουλουδιών – Η τελευταία λέξη

Η μέρα των νεκρών μπορεί να επικεντρώνεται γύρω από το θάνατο, αλλά κάθε άλλο παρά σκοτεινό είναι. Αυτό το πολύχρωμο διήμερο φεστιβάλ είναι μια γιορτή των αγαπημένων προσώπων, όλα με επίκεντρο τη μνήμη και την τιμή αυτών που πέρασαν. Λουλούδια —όπως κατιφέδες, μαμάδες, γλαδιόλες, αναπνοή του μωρού, κοκοροκάρυδο και λευκός βραχίονας — παίζουν βασικό ρόλο σε αυτή τη χαρούμενη γιορτή.


Schreibe einen Kommentar