Απόλυτος οδηγός για την έννοια του λουλουδιού της αναπνοής του μωρού

0
Απόλυτος οδηγός για την έννοια του λουλουδιού της αναπνοής του μωρού

Η έννοια, ο συμβολισμός και η πολιτισμική σημασία του λουλουδιού του Baby’s Breath

Η αναπνοή του μωρού, ή γυψόφιλα, είναι ένα λεπτό λουλούδι με διάφορες αναφορές και χρήσεις σε όλη την ιστορία και τον πολιτισμό. Μπορεί να αντιπροσωπεύει αθώα αγάπη, νέα ξεκινήματα και ευτυχία, μεταξύ άλλων σημασιών. Αυτός ο οδηγός θα διερευνήσει το νόημα και τον συμβολισμό που αποδίδεται στο λουλούδι αναπνοής του μωρού. Συνεχίστε να διαβάζετε για να ανακαλύψετε τη σημασία αυτού του φυτού, τις κατάλληλες περιπτώσεις δώρων και πολλά άλλα.


Ο συμβολισμός και η έννοια των λουλουδιών της αναπνοής του μωρού – Τα απαραίτητα

Λουλούδια αναπνοής του μωρού συνδέονται συχνά με νεανική αγάπη και νέα ξεκινήματα. Το φυτό μπορεί επίσης να είναι σύμβολο αγνότητας και αθωότητας. Έτσι, τα λουλούδια αναπνοής του μωρού κάνουν μια κατάλληλη προσθήκη στις γαμήλιες ανθοδέσμες. Οι ανθοπώλες το συνδυάζουν συνήθως με τριαντάφυλλα σε συνθέσεις δώρων για ρομαντικές και εορταστικές περιστάσεις.


Σχετικά με το Baby’s Breath Flowers

Σχετικά με το Baby's Breath Flowers

Οικογένεια, Γένος και Ταξονομία

Το φυτό αναπνοής του μωρού είναι μέρος του Caryophyllaceae οικογένεια και το γένος Gypsophila. Αυτό το γένος έχει περίπου 150 είδη. Το πιο κοινό είδος είναι Gypsophila paniculataγνωστό και ως κοινή γυψόφιλα ή ανθοδέσμη της νύφης.

Βοτανικά χαρακτηριστικά της αναπνοής του μωρού

Τα μικρά άνθη αυτού του φυτού είναι συνήθως λευκά ή ροζ. Το Baby’s breath έχει ένα πολύ ελαφρύ, γλυκό άρωμα που μπορεί να συμπληρώσει άλλα λουλούδια σε ένα μπουκέτο.

Τα κοινά φυτά αναπνοής του μωρού είναι ποώδη πολυετή φυτά, επομένως μπορούν να επανέλθουν χρόνο με το χρόνο. Το φυτό έχει ένα λεπτό, διακλαδισμένο μίσχο και μικρά φύλλα σε σχήμα οβάλ και μπορεί να φτάσει τα τέσσερα πόδια ψηλό και πλάτος.

History and Origins of Baby’s Breath Flowers

Η κοινή ποικιλία Gypsophila paniculata χρονολογείται αρκετούς αιώνες πίσω. Σουηδός βοτανολόγος Καρλ Λιναίος έλαβαν πρώτα δείγματα από Johann Amman πίσω στον 18ο αιώνα.

Είναι ενδιαφέρον ότι το όνομα baby’s breath εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο λεξικό γύρω στο 1885. Ωστόσο, η ιστορία του φυτού και το όνομά του είναι αρκετά μυστηριώδη. Δεν είναι σαφές πώς ακριβώς προήλθε για πρώτη φορά το διασκεδαστικό ψευδώνυμο baby’s breath.

Με τα χρόνια, αυτό το φυτό έγινε γρήγορα μια δημοφιλής προσθήκη σε μπουκέτα και συνθέσεις λουλουδιών. Είναι ένα παράδειγμα ενός διαχρονικού λουλουδιού που έχει διατηρήσει τη δημοτικότητά του στην ανθοκομία σε όλη την ιστορία του.

Δημοφιλείς τύποι, είδη και ποικιλίες

Υπάρχουν πολλές διαφορετικές ποικιλίες αναπνοής του μωρού για να διαλέξετε. Δύο από τις πιο δημοφιλείς επιλογές είναι:

  • Gypsophila paniculata: Αυτός είναι ο πιο κοινός τύπος αναπνοής του μωρού. Έχει λευκά ή ροζ άνθη και μπορεί να φτάσει τα τέσσερα πόδια. Μια ποικιλία, το «Rosenschleier», έχει κερδίσει το Royal Horticultural Society’s Βραβείο Garden Merit.
  • Gypsophila elegans: Αυτή η ποικιλία, γνωστή ως επιδεικτική αναπνοή του μωρούέχει μικροσκοπικά, λευκά άνθη και είναι εγγενές στην Ευρώπη και την Ασία.

Ετυμολογική σημασία

Η επιστημονική ονομασία για το γένος της αναπνοής του μωρού, gypsophila, προέρχεται από τις ελληνικές λέξεις gypsos, δηλαδή γύψος. Αυτό αναφέρεται στην προτίμηση του φυτού για ασβεστώδη εδάφη πλούσια σε γύψο. Το τέλος πηγάζει από φιλέωπου σημαίνει να αγαπάς.

Αν και δεν είναι σαφές πώς προήλθε το παρατσούκλι baby’s breath, ορισμένοι πιστεύουν ότι ήρθε για να τονίσει τα μικρά, ευαίσθητα λουλούδια του φυτού.

Πού είναι εγγενές το φυτό του Baby’s Breath;

Πού είναι εγγενές το φυτό του Baby's Breath;

Η αναπνοή του μωρού είναι εγγενής σε πολλές περιοχές, όπως η Ευρώπη, η Αφρική, η Ασία, η Αυστραλία και τα νησιά του Ειρηνικού. Ωστόσο, η πιο γνωστή γηγενής του περιοχή βρίσκεται στη στέπα της κεντρικής Ασίας και της ανατολικής και κεντρικής Ευρώπης. Η Τουρκία έχει έναν από τους υψηλότερους πληθυσμούς γυψόφιλων, με περίπου 35 γνωστά είδη να φυτρώνουν άγρια ​​εκεί.

Τώρα, αφού αυτό το φυτό είναι τόσο δημοφιλές, οι καλλιεργητές το έχουν καλλιεργήσει σε πολλά μέρη του κόσμου. Στην πραγματικότητα, η ανάσα του μωρού είναι τώρα θεωρείται επεμβατική σε ορισμένα μέρη της Βόρειας Αμερικής. Αναπτύσσεται επεμβατικά στην Καλιφόρνια, στην Ουάσιγκτον, στις Μεγάλες Λίμνες και στη Μανιτόμπα του Καναδά.

Επιπλέον, το Gypsophila paniculata Το είδος παίζει σημαντικό ρόλο στη βιομηχανία ανθοκομίας του Περού. Το φυτό αποτελεί σημαντικό ποσοστό των εξαγωγών λουλουδιών του Περού.

Πότε είναι η αναπνοή του μωρού στην εποχή;

Τα φυτά Gypsophila ανθίζουν συνήθως στο τέλος της άνοιξης ή στις αρχές του καλοκαιριού. Στο βόρειο ημισφαίριο, τα φυτά της αναπνοής του μωρού ανθίζουν συνήθως από τον Ιούνιο έως τον Αύγουστο.

Συνήθως, αυτά τα φυτά θα ανθίσουν για περίπου ένα μήνα έως έξι εβδομάδες. Μερικές φορές, η αναπνοή του μωρού θα ανθίσει περισσότερες από μία φορές κατά τη διάρκεια της αναπτυξιακής του περιόδου.


Χρήσεις και οφέλη των λουλουδιών Baby’s Breath

Χρήσεις και οφέλη των λουλουδιών Baby's Breath

Οι ερευνητές έχουν μελετήσει Ανάσα μωρού και παρόμοια είδη για τις πολλές χρήσεις τους σε διαφορετικούς πολιτισμούς. Δυστυχώς, δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την αναπνοή του μωρού σε τρόφιμα, ποτά ή οικιακές θεραπείες, καθώς το φυτό περιέχει στοιχεία που θεωρούνται ήπια τοξικά.

Στον άνθρωπο, ο χυμός αυτού του φυτού μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό του δέρματος. Οι σκύλοι, οι γάτες και τα άλογα που τρώνε την αναπνοή του μωρού μπορεί να εμφανιστούν ελάχιστα προβλήματα στο στομάχι.

Το θετικό είναι ότι τα λουλούδια της αναπνοής του μωρού είναι δημοφιλή στις πεταλούδες, τις μέλισσες και άλλα ευεργετικά πλάσματα. Η γενναιόδωρη περίοδος ανθοφορίας αυτού του φυτού το καθιστά εξαιρετική επιλογή για την προσέλκυση περισσότερων επικονιαστών στον κήπο σας.


Το νόημα, ο συμβολισμός και η πολιτισμική σημασία της αναπνοής του μωρού

Το νόημα, ο συμβολισμός και η πολιτισμική σημασία της αναπνοής του μωρού

Τα κοινά χρώματα των λουλουδιών της αναπνοής του μωρού και οι έννοιές τους

Τα ροζ λουλούδια αναπνοής του μωρού συχνά εκφράζουν αγάπη, εκτίμηση και θαυμασμό. Μπορούν επίσης να αντιπροσωπεύουν τη θηλυκότητα και την κομψότητα. Τα λευκά λουλούδια αναπνοής του μωρού συνδέονται συχνότερα με την αγνότητα, την αθωότητα και την νεανική αγάπη.

Επιπλέον, η λευκή ποικιλία αυτού του φυτού βάφεται εύκολα σχεδόν σε οποιοδήποτε χρώμα. Πολλά ανθοπωλεία προσφέρουν αποχρώσεις όπως το κόκκινο, το μωβ, το πορτοκαλί και το κίτρινο. Έτσι, μπορείτε να επιλέξετε οποιοδήποτε χρώμα της αναπνοής του μωρού για να αντικατοπτρίζει τη διάθεσή σας, το αγαπημένο χρώμα ενός φίλου ή μια συγκεκριμένη περίσταση.

Κάνω Τα λουλούδια της αναπνοής του μωρού εμφανίζονται στους μύθους και τη λαογραφία;

Τα λουλούδια της αναπνοής του μωρού δεν εμφανίζονται σε πολλούς γνωστούς μύθους ή παραμύθια. Ωστόσο, πολλοί πολιτισμοί απολαμβάνουν το λουλούδι για τελετές και τελετουργίες.

Φυσικά, είναι μια δημοφιλής επιλογή για γάμους σε όλο τον κόσμο. Είναι επίσης ένα κοινό λουλούδι πλήρωσης σε παραδοσιακές ανθοδέσμες για ειδικές περιστάσεις και μια κατάλληλη διακόσμηση για ντους μωρών.

Η πολιτιστική σημασία της αναπνοής του μωρού

Πολλοί πολιτισμοί σε όλο τον κόσμο έχουν βρει ενδιαφέροντες τρόπους για να χρησιμοποιούν τα διαφορετικά είδη αναπνοής του μωρού. Για παράδειγμα, Γυψόφιλα παλδαμιάνα χρησιμοποιείται σε μέρη της Κίνας για τη θεραπεία διαφόρων παθήσεων. Αυτά περιλαμβάνουν πνευμονική νόσο, πυρετό, τύφο και ίκτερο. Επιπλέον, μερικοί άνθρωποι στο Ιράν χρησιμοποιούν Gypsophila paniculata ως συστατικό για το πλύσιμο των ρούχων και των μαλλιών τους.

Ιστορικές αναφορές στην αναπνοή του μωρού

Ιστορικές αναφορές στην αναπνοή του μωρού

Καθ ‚όλη τη διάρκεια της ιστορίας τους, τα λουλούδια της αναπνοής του μωρού έχουν αφήσει το στίγμα τους στον κόσμο της ανθοκομίας. Στη βικτωριανή εποχή, η αναπνοή του μωρού συμβόλιζε την αθωότητα και την αγνότητα. Κάποιοι λένε ότι ήταν μέρος της βικτωριανής γλώσσας των λουλουδιών και αντιπροσώπευε την αληθινή αγάπη.

Επιπλέον, αυτό το φυτό ήταν γνωστό αγαπημένο εκείνη την εποχή, καθώς οι άνθρωποι απολάμβαναν τη λεπτή, δαντελωτή εμφάνισή του. Στους καλλιεργητές άρεσε επίσης η γυψόφιλα επειδή τα λευκά λουλούδια ήταν με στυλ στους κήπους και τις κομμένες συνθέσεις.

Baby’s Breath Θρησκευτικές και πνευματικές έννοιες

Η αναπνοή του μωρού δεν συνδέεται παραδοσιακά με κάποια συγκεκριμένη θρησκεία ή πνευματικότητα. Ωστόσο, εμφανίζεται συχνά στις χριστιανικές τελετές γάμου να συμβολίζει την αγνότητα και την αθωότητα. Επιπλέον, οι ανθοπώλες μερικές φορές προσθέτουν φυτά γυψόφιλας στις κηδείες ως λουλούδι με έμφαση.

Αναφορές Baby’s Breath στην Τέχνη

Δεδομένου ότι η αναπνοή του μωρού είναι ένα τόσο κοινό λουλούδι πλήρωσης για ανθοδέσμες, το φυτό έχει μπει σε πολλούς πίνακες νεκρής φύσης. Για παράδειγμα, ο Claude Monet δημιούργησε έναν πίνακα που ονομάζεται Flowers in a Pot, ή Roses and Baby’s Breath. Το έργο περιλαμβάνει ένα χρυσό σκάφος που κρατά ροζ τριαντάφυλλα και μια πληθώρα λουλουδιών γυψόφιλας.

Ένα παρόμοιο παράδειγμα είναι ένας πίνακας που ονομάζεται Carnations and Baby’s Breath in a Green Pitcher από Γάλλο καλλιτέχνη Odilon Redon. Αυτό το κομμάτι απεικονίζει μια στάμνα γεμάτη με έντονα κόκκινα γαρίφαλα και ευαίσθητα κλωνάρια γυψόφιλας. Αν περιηγηθείτε σε αρκετούς πίνακες με συνθέσεις λουλουδιών, σίγουρα θα εντοπίσετε άλλες περιπτώσεις αυτού του λουλουδιού με έμφαση.


Κατάλληλες περιστάσεις δώρου για λουλούδια μωρού

Κατάλληλες περιστάσεις δώρου για λουλούδια μωρού

Το Baby’s breath είναι μια δημοφιλής επιλογή για γαμήλιες ανθοδέσμες. Είναι επίσης κοινό σε άλλα παραδοσιακά φλοράλ κομμάτια, όπως μπουτονιέρες, κορσάζ και διακόσμηση γάμου.

Αυτό το λουλούδι μπορεί να λειτουργήσει καλά σε ένα μπουκέτο μόνο του ή ως έμφαση σε πιο ζωντανά λουλούδια όπως τριαντάφυλλα και τουλίπες. Είναι πολύ ευέλικτο, επομένως μπορείτε να το συμπεριλάβετε σε οποιαδήποτε διάταξη για να προσθέσετε λίγη υφή και βάθος.

Μπορείτε να σκεφτείτε να κάνετε δώρο μια ανθοδέσμη με γυψόφιλα για να γιορτάσετε ένα νέο μωρό ή γενέθλια. Αυτό το λεπτό λουλούδι είναι επίσης μια εξαιρετική επιλογή σε ρυθμίσεις επετείου και ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου.


Συχνές ερωτήσεις για το Baby’s Breath Flower:

Τι συμβολίζει το λουλούδι της αναπνοής ενός μωρού;

Το λουλούδι αναπνοής του μωρού συμβολίζει την αθωότητα, την αγάπη και την αγνότητα. Ωστόσο, η έννοια του λουλουδιού μπορεί να ποικίλλει ανάλογα με το πλαίσιο.

Είναι τυχερά τα λουλούδια της αναπνοής του μωρού;

Η αναπνοή του μωρού δεν είναι γνωστή ως τυχερό λουλούδι. Ωστόσο, μπορείτε να θεωρήσετε το φυτό σύμβολο καλής τύχης δεδομένου του συσχετισμού του με γάμους, ρομαντισμό και αγάπη.

Η αναπνοή του μωρού επανέρχεται κάθε χρόνο;

Ναι, το πιο κοινό είδος αναπνοής του μωρού, το Gypsophila paniculata, είναι πολυετές. Έτσι, θα μεγαλώνει ξανά κάθε χρόνο. Ωστόσο, ορισμένα είδη gypsophila είναι μονοετή, που σημαίνει ότι θα ανθίσουν μόνο για μία καλλιεργητική περίοδο.

Πόσο διαρκούν τα λουλούδια της αναπνοής του μωρού;

Τα φρέσκα λουλούδια αναπνοής του μωρού θα διαρκέσουν συνήθως για περίπου μία εβδομάδα σε ένα βάζο. Λειτουργούν επίσης καλά ως αποξηραμένα λουλούδια για διακόσμηση μεγαλύτερης διάρκειας.

Ανθίζει η αναπνοή του μωρού περισσότερες από μία φορές;

Ναι, τα φυτά της αναπνοής του μωρού μπορούν να ανθίσουν περισσότερες από μία φορές με την κατάλληλη φροντίδα. Μετά την πρώτη περίοδο ανθοφορίας τους, κόψτε τους μίσχους για να ενθαρρύνετε τα φυτά γυψόφιλα να ανθίσουν ξανά.


Τυλίγοντας

Τα λουλούδια Baby’s breath είναι κομψά αλλά ευέλικτα, ιδανικά για διάφορες περιστάσεις δώρου. Και τώρα που γνωρίζετε τις πολλές έννοιες του φυτού, μπορείτε να αποφασίσετε αν είναι η σωστή επιλογή για τις ανάγκες σας. Είτε μόνη της είτε σε μικτή διάταξη, η αναπνοή του μωρού προσθέτει μια λεπτή πινελιά σε κάθε διακοσμητικό μπουκέτο.


Schreibe einen Kommentar