Απόλυτος οδηγός για την έννοια του λουλουδιού Star of Bethlehem

0
Απόλυτος οδηγός για την έννοια του λουλουδιού Star of Bethlehem

Αστέρι της Βηθλεέμ Λουλούδι Έννοια, Συμβολισμός και Πολιτιστική Σημασία

Ένα συγκρατημένο αλλά αδιαμφισβήτητο λουλούδι, το αστέρι της Βηθλεέμ είναι περισσότερο γνωστό ως Ornithogalum. Αυτός ο δημοφιλής βολβός χρησιμοποιείται ως ετήσιος στα περισσότερα κλίματα, αλλά θα επιστρέψει σε ζεστές περιοχές ή εάν φυτευτεί σε γλάστρα και μεταφερθεί σε εσωτερικούς χώρους το χειμώνα. Φυσικά, αυτό το λουλούδι κάνει περισσότερα από το να φωτίζει το τοπίο. Εδώ θα σας μεταφέρουμε σε όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζετε για το νόημα και τον συμβολισμό του Star of Bethlehem, καθώς και για την ιστορία και την προέλευσή του, τις χρήσεις και τα οφέλη και την πολιτιστική του σημασία σε όλο τον κόσμο σήμερα.


Σημασία Star of Bethlehem Flower (Ornithogalum) – Τα βασικά

Το αστέρι της Βηθλεέμ αντιπροσωπεύει το βρέφος Ιησούς, που συνδέεται με τον συμβολισμό της αθωότητας, της αγνότητας, της λύτρωσης και της συγχώρεσης. Είναι επίσης σύμβολο ευθύτητας και σεμνότητας για τους Βικτωριανούς, καθώς και ένα κοινό χριστουγεννιάτικο μπουκέτο λουλούδι.


Σχετικά με το Star of Bethlehem Flowers

Σχετικά με το Star of Bethlehem Flowers

Όπως υποδηλώνει το όνομα, αυτό το λουλούδι έχει μακρά ιστορία συσχέτισης με τον Χριστιανισμό. Ωστόσο, έχει ένα ευρύτερο φάσμα σημασιών που συνδέονται με την εμφάνισή του και τη σχετική σπανιότητά του.

Οικογένεια, Γένος και Ταξονομία

Ορνιθόγαλο είναι ένα ολόκληρο γένος, που περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα ανθοφόρων φυτών που μοιράζονται παρόμοια χαρακτηριστικά. Ωστόσο, υπάρχει αρκετή ποικιλία φυλλώματος και λουλουδιών εντός του γένους. Είναι μέρος του Asparagaceae οικογένεια, η οποία περιλαμβάνει σπαράγγια και άλλα φυτά.

Βοτανικά Χαρακτηριστικά, Χρώματα, Αρώματα

Βοτανικά Χαρακτηριστικά, Χρώματα, Αρώματα

Ενώ κάθε είδος ποικίλλει, το Ornithogalum, γενικά, είναι πολυετή φυτά με φύλλα σε σχήμα λόγχης. Τα λουλούδια τείνουν να είναι σε σχήμα αστεριούεμπνέοντας το κοινό όνομα.

Τα πιο κοινά χρώματα για τα λουλούδια είναι το πορτοκαλί και το λευκό, αλλά μερικά άλλα χρώματα είναι διαθέσιμα χάρη στην ειδική αναπαραγωγή. Οι περισσότερες από τις ποικιλίες διαθέτουν ένα γλυκό, δυνατό άρωμα που είναι ευχάριστο όταν το απολαμβάνετε ως μέρος ενός μπουκέτου.

Ιστορία & Προέλευση

Οι ποικιλίες αυτού του γένους είναι αυτοφυείς σε όλο τον κόσμο, επομένως εξαπλώθηκαν ευρέως ήδη από τη μεσαιωνική περίοδο σε καθιερωμένους εμπορικούς δρόμους. Μόλις εισήχθη στη Βόρεια Αμερική ως φυτό εξωραϊσμού στις αρχές του 1900, το Star of Bethlehem εξαπλώθηκε γρήγορα για να γίνει επεμβατικό σε πολλές περιοχές.

Δημοφιλείς τύποι, είδη και ποικιλίες

Ορνιθόγαλο αμφίβολο είναι περισσότερο γνωστό ως Αστέρι της Βηθλεέμ, αλλά δεν είναι το μόνο. Ομπρέλα Ornithogalum ονομάζεται επίσης με αυτό το όνομα, αν και έχουν λουλούδια απλωμένα σε μεμονωμένους μίσχους και όχι μια μεγάλη συστάδα. Ornithogalum saundersiae είναι μια άλλη δημοφιλής επιλογή εξωραϊσμού.

Ετυμολογική σημασία

Τα ονόματα αυτών των φυτών έχουν εγείρει αρκετά ερωτήματα ανά τους αιώνες. Το Star of Bethlehem, το κοινό όνομα για το Ornithogalum, είναι πιο εύκολο να εξηγηθεί. Είναι μια αναφορά στο αστέρι που εμφανίστηκε στον ουρανό για να καθοδηγήσει τους καλεσμένους που είδαν τη γέννηση του Ιησού. Αυτό το συνδέει με τον Χριστιανισμό, παρόλο που το ίδιο το φυτό δεν αναφέρεται στη Βίβλο.

Το επιστημονικό όνομα, Ornithogalum, είναι πιο μυστηριώδες. Μια κυριολεκτική μετάφραση του ελληνικού it’s based on σημαίνει γάλα πουλιού. Μια κοινή εξήγηση είναι ότι είναι μια αναφορά στα λευκά ή κρεμ χρώματα των λουλουδιών.

Σε ποιες περιοχές προέρχονται αυτά τα λουλούδια;

Τα λουλούδια Star of Bethlehem δεν είναι εγγενή σε μία μόνο περιοχή ή μέρος του κόσμου, ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι υπάρχουν πολλά είδη στο γένος Ornithogalum. Πολλές από τις πιο δημοφιλείς ποικιλίες είναι εγγενείς στην Αφρική και την Ευρώπη, αλλά μπορούν επίσης να βρεθούν σε όλη την Ευρώπη και τα βουνά του Καυκάσου.

Πότε είναι αυτά τα λουλούδια στην εποχή;

Πότε είναι αυτά τα λουλούδια στην εποχή;

Τα είδη Ornithogalum διακρίνονται σε τρεις ξεχωριστές ομάδες που ανθίζουν όλες σε διαφορετικούς χρόνους. Μερικά ανθίζουν την άνοιξη και αδρανούν το καλοκαίρι, που είναι συνήθως εγγενές στη Νότια Αφρική.

Μια άλλη ομάδα ανθίζει από τα τέλη της άνοιξης έως τις αρχές του καλοκαιριού, αλλά χρειάζονται ξηρούς, ζεστούς χειμώνες για να μείνουν αδρανείς. Οι μεσογειακές ποικιλίες είναι η δική τους ομάδα που ανθίζει όλη την άνοιξη.

Και οι τρεις ομάδες λειτουργούν καλά ως μονοετή φυτά και θα ανθίσουν την άνοιξη όταν φυτευτούν αρκετά νωρίς, ακόμα κι αν δεν καταφέρουν να περάσουν τον χειμώνα στην περιοχή σας.

Χρήσεις και οφέλη του Star of Bethlehem Flowers

Αυτό το γένος είναι πολύπλοκο και περιέχει φυτά που χρησιμοποιούνται για τρόφιμα και εκείνα που είναι τοξικά για τον άνθρωπο και τα ζώα.

Τα λουλούδια του Star of Bethlehem χρησιμοποιούνται για γαστρονομικούς σκοπούς για χιλιάδες χρόνια, αλλά τώρα δεν συνιστάται λόγω της παρουσίας γλυκοσίδες που μπορεί να επηρεάσει την καρδιά.

Μερικοί άνθρωποι το χρησιμοποιούν σε περιορισμένες ποσότητες ως φαρμακευτικό βότανο. Είναι καλύτερα να το αφήσετε ως εξωραϊσμό ή κομμένο λουλούδι.

Το Star of Bethlehem είναι ελκυστικό για τις μέλισσες και τους επικονιαστές λόγω του γλυκού του αρώματος.


Το νόημα, ο συμβολισμός και η πολιτιστική σημασία των λουλουδιών του Star of Bethlehem

Το νόημα, ο συμβολισμός και η πολιτιστική σημασία των λουλουδιών του Star of Bethlehem

Τα χρώματα των λουλουδιών Common Star of Bethlehem και η σημασία και ο συμβολισμός τους

Το ακριβές χρώμα μιας άνθισης καθορίζει τη σημασία της εξίσου με το είδος του λουλουδιού. Τα κοινά χρώματα για τα λουλούδια Star of Bethlehem περιλαμβάνουν:

  • Ασπρο: Αθωότητα, αγνότητα, ελπίδα, πένθος και θεραπεία.
  • Το κόκκινο: Πάθος, δύναμη, δύναμη, ένταση, επιτυχία, πλούτος και τελειώματα.
  • Πορτοκάλι: Ζεστασιά, διασκέδαση, χαρά, φιλία, ενθουσιασμός και κέφι.
  • Κίτρινος: Νεανικότητα, περηφάνια, γιορτή και διασκέδαση.

Χριστιανικός Συμβολισμός

Όπως υποδηλώνει το κοινό όνομα, το αστέρι της Βηθλεέμ συνδέεται με την ιστορία της γέννησης του Ιησού. Εμφανίστηκε στον νυχτερινό ουρανό για να οδηγήσει τους Τρεις Σοφούς στην Ιερουσαλήμ.

Αυτό το συνδέει με τον συμβολισμό του βρέφους Χριστού, που του προσδίδει την έννοια της αγνότητας, της λύτρωσης και της αθωότητας.

Είναι μια συνηθισμένη προσθήκη γαμήλιας ανθοδέσμης για αυτόν τον λόγο, μαζί με την ντελικάτη εμφάνισή του.

Ελληνικές Εκφράσεις Θαύματος

Ελληνικές Εκφράσεις Θαύματος

Ornithogalum σημαίνει γάλα πουλιού στα ελληνικά, το οποίο μπορεί να συνδέεται με την κοινή έκφραση της θαυμασμού της γλώσσας.

Κατά τη διάρκεια της εποχής, πίστευαν κοινώς ότι πολλά πουλιά, συμπεριλαμβανομένων των λευκών περιστεριών, τάιζαν τα μικρά τους με γάλα. Δεδομένου ότι ήταν πρακτικά αδύνατο να δούμε αυτό να συμβαίνει, έγινε αναφορά σε θαύματα και θαύματα.

Βικτωριανή γλώσσα των λουλουδιών

Οι Βικτωριανοί καλλιέργησαν πολλαπλές ποικιλίες Star of Bethlehem στους κήπους τους, έτσι φυσικά έδωσαν στο φυτό μια θέση στη Γλώσσα των Λουλουδιών τους.

Το αστέρι της Βηθλεέμ αντιπροσωπεύει την αγνότητα και την αθωότητα στους Βικτωριανούς. Κάποιοι μάλιστα το απαγόρευσαν ως έννοια αγνότητας.

Το λουλούδι περιλαμβανόταν συνήθως σε ανθοδέσμες που αποστέλλονταν σε νεαρές γυναίκες που δεν ήταν ακόμη παντρεμένες, κάτι που είναι πιθανό να έγινε δημοφιλές ως λουλούδι γαμήλιας ανθοδέσμης.


Τύλιξε

Τα λεπτεπίλεπτα άνθη σε σχήμα αστεριού του Ornithogalum αξίζουν θαυμασμού οποιαδήποτε εποχή του χρόνου. Ενώ πολλοί τα συνδέουν με τον χειμώνα και τα Χριστούγεννα, ανθίζουν την άνοιξη όταν φυτεύονται στο τοπίο. Αφήστε τους να προσθέσουν το νόημά τους της αγνότητας και της αθωότητας στην αυλή σας ή σε μια ανθοσυνθέσεις.


Συχνές ερωτήσεις για το Star of Bethlehem (Ornithogalum).

Αυτά τα λουλούδια συμβολίζουν την αγνότητα, τα νέα ξεκινήματα, την ανανέωση και τα θαυμαστά γεγονότα.

Όταν φυτεύονται στις ζώνες 8 έως 10 του USDA, οι περισσότερες ποικιλίες είναι πολυετείς και θα επιστρέφουν χρόνο με το χρόνο.

Οι περισσότερες ποικιλίες έχουν ένα γλυκό, δυνατό άρωμα που συχνά περιγράφεται σαν παρόμοιο με τη γαρδένια ή το γιασεμί.

Το Star of Bethlehem κάποτε καταναλώθηκε και χρησιμοποιήθηκε ως φυτικό φάρμακο, αλλά τώρα συνιστώνται μόνο ως κομμένο λουλούδι ή προσθήκη εξωραϊσμού.

Τα ανοιχτά λουλούδια σε σχήμα αστεριού είναι ελκυστικά για τις μέλισσες, τις πεταλούδες, τους σκώρους, τις μύγες και πολλά άλλα.

Τα φυτά, ειδικά οι βολβοί και τα λουλούδια, μπορεί να περιέχουν τοξικές γλυκοσίδες. Κρατήστε τα μακριά από περίεργα παιδιά και κατοικίδια.

Είναι μια αναφορά στο αστέρι που εμφανίστηκε στον ουρανό για να καθοδηγήσει τους καλεσμένους που είδαν τη γέννηση του Ιησού. Αυτό το συνδέει με τον Χριστιανισμό, παρόλο που το ίδιο το φυτό δεν αναφέρεται στη Βίβλο.


Schreibe einen Kommentar